I den hÀr ordningen lÀser du Jens Henrik Jensens serie Oxen

BerĂ€knad lĂ€stid: 4 minuter ⏳

Oxentrilogin handlar om Neils Oxen som Àr Danmarks mest prisdekorerade soldat nÄgonsin. Serien har sÄlt i över 100 000 exemplar i Danmark och kom att bli film under 2018.

Oxentrilogins böcker i rÀtt ordning:

De hÀngda hundarna (Del 1)

Danmarks mest prisdekorerade soldat nÄgonsin, krigsveteranen Niels Oxen, lever tillsammans med sin hund i en kÀllarlokal i nordvÀstra Köpenhamn. Han plÄgas av trauman och hankar sig fram genom att samla tomflaskor och Àta matavfall frÄn stormarknader. I hopp om att sluta fred med sina inre demoner flyttar han ut i landets största skog för att slÄ lÀger och leva ett enkelt liv. Men drömmen om fred förvandlas till en mardröm.

Efter ett nattligt besök pÄ ett medeltida slott i skogen misstÀnks han plötsligt för att ha dödat slottets herre, en före detta ambassadör och grundare av en inflytelserik orden. Den oortodoxa Margrethe Franck frÄn underrÀttelsetjÀnsten fÄr i uppdrag att leda utredningen, som snart visar sig bestÄ av en serie mystiska mord, tydligen bara har en sak gemensamt: HÀngda hundar.

De hÀngda hundarna Àr första delen i Jens Henrik Jensens Oxentrilogi.

MörkermÀnnen (Del 2)

Krigsveteranen Niels Oxen har flyttat frÄn Köpenhamn. Nu bor och arbetar han under rumÀnsk identitet vid en avlÀgsen fiskodling pÄ Jylland. Dold frÄn omvÀrlden försöker han hantera sina minnen och trauman medan han lever i stÀndig beredskap. För han har en hemlighet som hÄller honom vid liv men som ocksÄ kan döda honom.

NÀr en museichef mördas utlöses en lavin av vÄldsamma hÀndelser, som Àven involverar Danmarks justitieminister. NÄgra fÄ skymtar en koppling till Oxen. En av dem Àr hans gamla partner, Margrethe Franck frÄn Polisens underrÀttelsetjÀnst. Hon har letat förgÀves efter Oxen i mer Àn ett Är.

NÀr hon slutligen finner honom, förseglar hon hans öde.

Den frusna elden (Del 3)

Den danske krigsveteranen Niels Oxen tros ha dött under en olycka till sjöss. Han har dock mirakulöst överlevt och försöker komma tillbaka till livet pÄ en liten ö i den svenska skÀrgÄrden.

NÀr ledarna i det hemliga maktnÀtverket Danehof upptÀcker att deras försök att eliminera Oxen har misslyckats inleder de en jakt för att döda honom. Oxen vet att han inte kan vÀnda sig till polisen, om de upptÀcker att han lever kommer han att stÀllas inför rÀtta anklagad för ett mord som han inte har begÄtt.

SÄ Oxen beslutar sig för att sjÀlv hitta de skyldiga. Om han misslyckas Àr han dömd för alltid utan chans att Äterse sin son. Inför en i det nÀrmaste omöjlig uppgift kontaktar han sin tidigare partner frÄn PET, Margrethe Franck, som Àr avskedad och jobbar som hotellstÀderska. Tillsammans tar de upp kampen mot Danehof.

En kamp som tidigare haft dödliga konsekvenser. De kan bara fÄ sina liv tillbaka genom att besegra MörkermÀnnen. Men hur bekÀmpar man en osynlig fiende?

The following two tabs change content below.
Nabil heter jag och Àr grundaren av webbplatsen. Jag Àr, som namnet pÄ sajten kanske avslöjar, helt galen i böcker! Jag har dÀrför valt att starta den hÀr sajten i syfte att publicera mina alldeles egna boktips i hopp om att det hjÀlper nÄgon dÀr ute att finna en ny bok att blÀddra i. Stort lycka till i ditt sökande!