LÀsordning: Jo NesbÞs böcker om Harry Hole

BerĂ€knad lĂ€stid: 8 minuter ⏳

Jo NesbÞs böcker om Harry hole i rÀtt ordning pÄ svenska.

Fladdermusmannen

Första boken i serien om Harry Hole

En ung kvinna frÄn Norge hittas brutalt mördad i Australien. Kommissarie Harry Hole flyger till Sydney och inser snart att han jagar en seriemördare.

Tillsammans med sin australiensiska kollega, aboriginen Andrew Kensington, infiltrerar han stadens undre vÀrld.

SpĂ„ren leder honom till knarkkungar och clowner och mystiska boxare – och samtidigt tyder mycket pĂ„ att mordet har kopplingar till urbefolkningen och dess fĂ€ngslande legender.

Kackerlackorna

Uppföljaren till Fladdermusmannen

En nÀra vÀn till Norges statsminister knivhuggs till döds pÄ ett sjaskigt motell i Thailand. I ambassadörens portfölj pÄtrÀffas bilder pÄ nakna pojkar.

För att undvika en politisk skandal skickas kommissarie Harry Hole till Bangkok, dÀr han i hemlighet ska hjÀlpa utrikesdepartementet att hantera mordet. Men Harry Hole Àr ingen diplomat.

Hans allt annat Àn försiktiga metoder kommer vÀl till pass nÀr han inser att hans landsmÀn försöker hindra sanningen frÄn att komma fram.

Rödhake

Uppföljaren till Rödhake

Harry Hole misstÀnker att en nynazistisk ledare med kodnamnet Prinsen arbetar inom Oslopolisen.

Under utredningen fÄr ett offer halsen uppskuren och ett annat skjuts pÄ nÀra hÄll med ett gevÀr.

Harry Hole konfronteras med en grupp frÄn sitt lands mörka förflutna: de norrmÀn som krigade pÄ Hitlers sida under andra vÀrldskriget.

Och mördaren Ă€r inte klar med sin blodiga vendetta – nĂ€st pĂ„ tur stĂ„r en medlem ur kungafamiljen.

SmÀrtans hus

Kommissarie Harry Hole vaknar med huvudvÀrk och minnesluckor efter en middag hos sin exflickvÀn. Samma dag pÄtrÀffas hon död i sin lÀgenhet. Harry Hole inleder en kamp mot klockan för att hitta gÀrningsmannen innan han sjÀlv grips för inblandning i mordet.

Samtidigt mördas en kvinnlig anstÀlld under ett bankrÄn i Oslo. För att rentvÄ sitt namn och identifiera rÄnaren vÀnder sig Harry Hole till en av stadens mest fruktade brottslingar.

DjÀvulsstjÀrnan

Mitt i vĂ€rmeböljan slĂ„r en bestialisk mördare till i Oslo. En ung kvinna hittas död med en femuddig röd diamant under ögonlocket. Harry Hole tvingas liera sig med sin kollega Tom Waaler som han misstĂ€nker gĂ„r under kodnamnet Prinsen i undre vĂ€rlden. Medan morden fortsĂ€tter att sĂ€tta skrĂ€ck i allmĂ€nheten försöker Harry Hole lösa gĂ„tan med djĂ€vulsstjĂ€rnan – och en slutgiltig uppgörelse med hans korrupte kollega kommer allt nĂ€rmare.

FrÀlsaren

Stressig julstĂ€mning rĂ„der i Oslo nĂ€r en musikant inom FrĂ€lsningsarmĂ©n plötsligt skjuts i huvudet pĂ„ öppen gata. Ingen vet varför. Snart inser Harry Hole och hans kollegor att mordet Ă€r ett bestĂ€llningsjobb, utfört av en torped kĂ€nd frĂ„n Balkankriget. Men vem eller vilka beordrade mordet? Över snöiga vintergator jagar Harry Hole en mördare som har förmĂ„gan att förstĂ€lla sig och som inte Ă€r klar med sitt uppdrag.

Snömannen

Den första snön faller i Oslo. En pojke vaknar och mÀrker att hans mamma Àr försvunnen. I trÀdgÄrden ser han en otÀck snögubbe som bÀr hennes halsduk. Samtidigt fÄr kommissarie Harry Hole ett anonymt brev som han misstÀnker Àr skickat av den man som ligger bakom försvinnandet. Snart upptÀcker han att fler gifta kvinnor har rÄkat ut för samma öde, bortrövade av Snömannen som lÀmnar efter sig villospÄr.

PansarhjÀrta

TvÄ kvinnor pÄtrÀffas drunknade i sitt eget blod. Alla tecken tyder pÄ att en ny seriemördare gÄr lös i Oslo. Harry Hole slÀpas tillbaka frÄn sin exil i Hongkong för att tillsammans med Kaja Solness vid Oslopolisen kartlÀgga mördarens mönster.

SpÄren leder till en fjÀllstuga. Efter flera nÀra döden-upplevelser finner sig Harry Hole snart pÄ randen till en vulkan i Kongo för en avgörande konfrontation.

GengÄngare

Harry Hole befinner sig pÄ landsflykt i Hongkong nÀr han nÄs av ett chockerande besked: en pojke som han sett vÀxa upp misstÀnks för ett drogrelaterat mord. Men Harry Hole Àr övertygad om att pojken Àr oskyldig. Han ÄtervÀnder till Oslo som lamslagits av den mycket beroendeframkallande drogen fiolin.

Ensam tar han sig an det kriminella knarknÀtverket som har tentakler Ànda upp i maktens korridorer.

Polis

Flera poliser mördas brutalt. OmstÀndigheterna Àr likadana: mördaren slÄr till pÄ samma datum och samma plats dÀr kommissarierna tidigare har utrett mord utan framgÄng.

Oslopolisen stĂ„r handfallen – och veteranen Harry Hole Ă€r försvunnen. Samtidigt vĂ„rdas en okĂ€nd man pĂ„ sjukhus för svĂ„ra skador. Ingen vet vem han Ă€r, men alla vet att polismördaren kommer att slĂ„ till igen om hjĂ€lpen inte kommer.

Törst

En person hittas mördad i sitt hem. Kroppen Ă€r tömd pĂ„ blod och polisen upptĂ€cker bitmĂ€rken pĂ„ halsen. Kan det handla om vampyrism – ett mycket omdiskuterat begrepp inom psykiatrin. Före detta utredaren Harry Hole övertalas att hjĂ€lpa till med fallet.

Han vet bÀttre Àn mÄnga andra vad vissa mÀnniskor Àr kapabla till, och flera av kriminalhistoriens vÀrsta seriemördare var vÀl diagnostiserade som just vampyrister?

Kniv

Harry Hole har förlorat allt. Han har blivit utkastad av Rakel, förlorat jobbet som utredare och dricker nu hÄrdare Àn nÄgonsin. BottenkÀnningen Àr redan ett faktum. Men nÀr Harry vaknar en dag, kraftigt bakfull och med hÀnderna och lakanen indrÀnkta i blod, inser han att han Ànnu har en bit kvar att sjunka.

De följande dagarnas hĂ€ndelser tvingar ut honom pĂ„ en gastkramande jakt – inte bara pĂ„ en ökĂ€nd gammal fiende, utan Ă€ven pĂ„ den mörka hemlighet som ligger dold i en natt han inte kan minnas. “Kniv” – den tolfte boken i serien – tar vid dĂ€r förra boken “Törst” slutade.

The following two tabs change content below.
Nabil heter jag och Àr grundaren av webbplatsen. Jag Àr, som namnet pÄ sajten kanske avslöjar, helt galen i böcker! Jag har dÀrför valt att starta den hÀr sajten i syfte att publicera mina alldeles egna boktips i hopp om att det hjÀlper nÄgon dÀr ute att finna en ny bok att blÀddra i. Stort lycka till i ditt sökande!