I den hÀr ordningen lÀser du Mariette Lindsteins serie ViaTerra

BerĂ€knad lĂ€stid: 3 minuter ⏳

Mariette Lindsteins serie ViaTerra handlar om sekten ViaTerra dÀr ledaren Franz Oswald styr alla medlemmar med jÀrnhand.

ViaTerra böcker i rÀtt ordning:

Sekten pÄ Dimön (Del 1)

PÄ en dimmig och vindpinad ö utanför BohuslÀns kust har en New Age-rörelse slagit sig ner. Den karismatiske ledaren Franz Oswald har utvecklat en lÀra, ViaTerra, som sÀgs ÄterstÀlla kroppens naturliga balans. Sofia Bauman har precis avslutat sina universitetsstudier och dras till ViaTerra. Men nÀr sommaren ger vika och höstdimman driver in över ön börjar Sofia undra om hon blivit indragen i en sekt.

Sekten som Ă„teruppstod (Del 2)

Sofia Bauman försöker skapa sig ett nytt liv efter att ha levt i sekten ViaTerras vÄld. VÀgen tillbaka blir svÄrare Àn hon trott. Hon möts av fördomar och plÄgas av mardrömmar. Sektledaren Franz Oswald vÀntar pÄ rÀttegÄng, men han Àr varken orolig eller Ängerfull. Med hjÀlp av sin advokat börjar han vÀva ett inflytelserikt kontaktnÀt som strÀcker sig lÄngt utanför fÀngelsets vÀggar. Hans mÄl? Att hÀmnas pÄ Sofia.

Sektens barn (Del 3)

Femton Är har gÄtt sedan Sofia flydde frÄn sekten pÄ Dimön. Sektledaren Franz Oswald har inte synts till sedan dess, men nÀr en skoningslös storm sveper över Sverige kliver han ut ur skuggorna. Han Àr redo att ta sin sekt ut i vÀrlden och blir med sitt nya miljömedvetande mer populÀr Àn nÄgonsin.

Bakom fasaden utövar han en grym och manipulativ tyranni som inte minst drabbar sektens barn. TvÄ av dem Àr sönerna Thor och Vic som uppfostras enligt sektens teser till att bli trofasta soldater i faderns tjÀnst. Men ju Àldre Thor blir, desto mer vÀxer tvivlen. Vem Àr egentligen Franz Oswald? Och hur lÄngt Àr han beredd att gÄ för att behÄlla sin makt?

Sofia driver numera ett hĂ€rbĂ€rge för unga mĂ€nniskor som flytt frĂ„n sekter, men det totalförstörs av stormen. Hon har lovat sig sjĂ€lv att aldrig mer ha nĂ„gon kontakt med Franz Oswald. Det visar sig vara svĂ„rare Ă€n hon trott. Återigen korsas deras vĂ€gar i en vansinnig katt-och-rĂ„tta-lek dĂ€r bara en av dem kan segra.

The following two tabs change content below.
Nabil heter jag och Àr grundaren av webbplatsen. Jag Àr, som namnet pÄ sajten kanske avslöjar, helt galen i böcker! Jag har dÀrför valt att starta den hÀr sajten i syfte att publicera mina alldeles egna boktips i hopp om att det hjÀlper nÄgon dÀr ute att finna en ny bok att blÀddra i. Stort lycka till i ditt sökande!