Läsordning: Sagan om Isfolket

Margit Sandemos älskade släktsaga som har sin början i 1500-talets mitt och avslutas vid mitten av 1900-talet.

Släkten Isfolket stammar från Tengel den onde som enligt legenden sålde sin själ till Djävulen genom en häxbrygd.

Det onda arvet har därefter förts vidare i släkten och drabbar ungefär en person i varje generation, vilket oftast innebär speciella krafter, ett särpräglat utseende och ibland även ett ont sinnelag. Vem kommer födas med det onda arvet nästa gång?

Trollbunden (Del 1)

SAGAN OM ISFOLKET – ättlingar till den onde Tengel, som hade ingått i ett förbund med djävulen …

Del 1 av 47. Silje Arngrimsdotter var bara sjutton år när pesten tog alla hennes släktingar 1581. Utsvulten och frusen och med två små barn att ta hand om sökte hon sig till likbålen utanför Trondheim för att söka värme. Märkligt nog var det bara en i Isfolkets ätt som hjälpte henne i nödens stund en man som Silje fann närmast djurisk och skrämmande, men underligt tilldragande på samma gång …

Sagan om Isfolket är en gripande krönika om kärlek och övernaturliga krafter och inte minst kampen mellan gott och ont.

Margit Sandemo (1924-2018) är den mest produktiva svenska författaren under det tjugonde århundradet med fler än 170 böcker utgivna och över 47 miljoner sålda exemplar i Skandinavien. SAGAN OM ISFOLKET är hennes mästerverk och den mest kända serien.

En mix av myt och legend kombinerat med historiska händelser, detta är fantasifullt skapande som involverar läsaren från första till sista sidan.Historical Novels Review

Älskad av massorna har produktiva Margit Sandemo hittills skrivit över 172 böcker och är Skandinaviens mest allmänt läsa författare….Scanorama magazine

Häxjakten (Del 2)

Silje och Tengel har slagit sig till ro i Isfolkets dal, och Silje är lycklig som Tengels hustru. Ändå längtar hon ut ur denna trånga dal med dess märkliga och trångsynta människor. I synnerhet fruktar hon Hanna, den uråldriga häxan som förtjust lärt Tengels systerdotter Sol, alla sina häxkonster. Nu vilar hotet om en kommande katastrof över dalen och dess invånare. Hanna har förutspått det, och hon har aldrig fel … Sagan om Isfolket, nu äntligen som ljudbok. I suverän ny inläsning av Julia Dufvenius.

Avgrunden (Del 3)

Sol Angelica har fyllt 20 och skall resa ut i den stora världen. Äntligen är hon fri. Fri till att söka efter häxorna vid Brösarps Backar. Fri att dyrka mörkrets makter och göra allt det som hon så länge drömt om. Men Sol är inte bara upptagen av det onda. För sina närmaste är hon beredd att gå genom eld och vatten. Ja, till och med att offra sitt eget liv… Sagan om Isfolket, nu äntligen som ljudbok. I suverän ny inläsning av Julia Dufvenius.

Längtan (Del 4)

Yrja Mattiasdotter var tjock och klumpig och svårt missbildad av sjukdom. Folk gjorde narr av den fattiga flickan och kallade henne Tisteln. Yrja hade en stor sorg, hon var djupt och olyckligt förälskad i den rike och duktige Tarald, son till baronen Dag Meiden och Liv av Isfolket.

Tarald hade dock bara ögon för sin vackra kusin Sunniva. På grund av det onda arvet skulle ett förhållande dem emellan bli ödesdigert… Sagan om Isfolket, nu äntligen som ljudbok. I suverän ny inläsning av Julia Dufvenius.

Dödssynden (Del 5)

I Europa rasar 30-åriga kriget och även Isfolkets unga män har känning av det. Men unga Cecilia Meiden, Tengels dotterdotter, har sina högst personliga problem. Hon är gravid med en man som till råga på allt är präst.

Hennes goda vän Alexander Paladin står också inför en katastrof. Ryktena säger att han gjort sig skyldig till en oförlåtlig synd, som straffas med döden… Sagan om Isfolket, nu äntligen som ljudbok. I suverän ny inläsning av Julia Dufvenius.

Det onda arvet (Del 6)

Tarjei Lind av Isfolket hade lovat sin farfar Tengel att försöka finna en värdig arvtagare till Isfolkets hemliga läkemedel och recept. Tarjei bestämde sig för att ge samlingen till Mattias, den listige Kolgrims yngre halvbror.

När Kolgrim blev klar över detta slog ondskapen ut i blom … Sagan om Isfolket, nu äntligen som ljudbok. I suverän ny inläsning av Julia Dufvenius.

Spökslottet (Del 7)

När unge Tancred Paladin träffade en vettskrämd flicka i skogen blev han för första gången förälskad. Men då han senare sökte efter henne fann han ett slott som inte existerade längre och en kvinna som varit död i många år… Var det hela en mardröm eller höll han på att bli galen? Kunde det möjligen vara Isfolkets märkliga arv som spelade honom ett spratt? Sagan om Isfolket, nu äntligen som ljudbok. I suverän ny inläsning av Julia Dufvenius.

Bödelns dotter (Del 8)

Hilde var dotter till bödeln, och därför var hon utstött och illa omtyckt. Hon och hennes far hånades av alla, ingen ville ens komma i närheten av dem, förrän den dagen då fyra kvinnolik hittades i närheten av deras eländiga hus. Men dessa fasansfulla mord förändrade helt Hildes liv, för på grund av dem, så mötte hon baronen Mattias Meiden och Andreas Lind från isfolket… Sagan om Isfolket, nu äntligen som ljudbok. I suverän ny inläsning av Julia Dufvenius.

Den ensamme (Del 9)

Mikael Lind av Isfolket var en ensam och djupt olycklig ung man. I hela sitt liv hade han varit tvungen att lyda andra. När han tvingades att gifta sig med den katolska och mycket dygdiga Anette och därefter utsänd i ett krig han hatade, kände han sig som vid avgrundens rand.

Och mötet med den mystiska, svartklädda kvinnan i ett främmande land blev själva nådastöten. Sagan om Isfolket, nu äntligen som ljudbok. I suverän ny inläsning av Julia Dufvenius.

Vinterstorm (Del 10)

Vid sjutton års ålder, förälskade Villemo Kalebsdotter sig kompromisslöst i den åtta år äldre Eidar Svartskogen. Lite på grund av att alla sa att Eidar var av dåligt blod och en professionell kvinnoförförare.

Se även  Läsordning: Musse & Helium

Villemo fick dyrt betala för sin blinda tro på Eldar, som trots sin unga ålder redan hade blandat sig i uppror och blodshämnd. Sagan om Isfolket, nu äntligen som ljudbok. I suverän ny inläsning av Julia Dufvenius.

Blodshämnd (Del 11)

På grund av ett olyckligt kärleksförhållande, blev Villemo Kalebsdotter inblandad i mordet på den mäktige Wallarbondens son. Wallar ville hämnas – till varje pris. När så Villemo blev utsatt för en mängd plötsliga olyckor, vände hon sig till sin fyrmänning Dominic Lind av Isfolket, för att få hjälp. Dominic kom, men då var Villemo spårlöst försvunnen… Sagan om Isfolket, nu äntligen som ljudbok. I suverän ny inläsning av Julia Dufvenius.

Feber i blodet (Del 12)

Då Villemo äntligen fick återse sin älskade Dominic på en släktings bröllop i Danmark, hade hennes längtan vuxit så stark att det var som feber i blodet. Hennes kärlek fick henne att rymma från sin familj och fara efter Dominic in i Göingeskogarna, där de beryktade snapphanarna gjorde en snabb process på alla okända. Sagan om Isfolket, nu äntligen som ljudbok. I suverän ny inläsning av Julia Dufvenius.

Satans fotspår (Del 13)

Spåren efter honom var skrämmande. En naken människofot och en som inte riktigt kunde identifieras. Han for fram som en djävul och dödade alla som hotade honom. Dominic, Villemo och Niklas av Isfolket förstod att det var denna djävul de var utvalda att stoppa.

Men vem var han och hur skulle de kunna oskadliggöra ett monster som verkade vara odödlig…? Sagan om Isfolket, nu äntligen som ljudbok. I suverän ny inläsning av Julia Dufvenius.

Den siste riddaren (Del 14)

Tristan Paladin var den känsligaste och olyckligaste av Isfolkets män. Han hade inte mycket att leva för tills han mötte Hildegard. Hildegard som blivit slagen och hunsad av sin man och som led av en livshotande sjukdom. Ridderlig som han var, ville Tristan hjälpa den stackars kvinnan.

Det var genom henne han fick vetskap om en ond orden som offrat människor och som ville störta kungen… Sagan om Isfolket, nu äntligen som ljudbok. I suverän ny inläsning av Julia Dufvenius.

Vinden från Öster (Del 15)

När Karl XII bestämde sig för att erövra Ryssland, anade han inte hur mycket sorg och elände han skulle komma att förorsaka. Vendel Grip av Isfolket var en av många som hamnade i ett ryskt fängelse långt inne i Sibirien.

Slutligen lyckades han rymma i en gammal båt. Starka strömmar förde honom norrut till tundran vid Karahavets kust och otroligt nog till en mycket avlägsen gren av Isfolkets stamträd… Sagan om Isfolket, nu äntligen som ljudbok. I suverän ny inläsning av Julia Dufvenius.

Galgdockan (Del 16)

Tre från Isfolkets ätt gav sig ut på den långa resan norrut mot isfolkets glömda dal. Det var den unge Dan Lind och hans två släktingar Ingrid Lind och Ulvhedin Paladin, båda födda med övernaturliga krafter.

Dans syfte med resan var rent vetenskapligt medan de andra två var ute efter den märkliga trolldomsroten man trodde fanns där. Den kallades galgblomman – för att det berättades att den växte på Galgbacken … Sagan om Isfolket, nu äntligen som ljudbok. I suverän ny inläsning av Julia Dufvenius.

Dödens trädgård (Del 17)

Daniel Lind av Isfolket åkte ensam ut på en lång resa mot Karahavets bredder. Där träffade han Vendels dotter, Shira, som var utvald till att krossa isfolkets onda förbannelse.

Först måste Shira gå igenom flera omänskliga prov som blev som en enda lång skräckinjagande färd genom själva Dödens hav … Sagan om Isfolket, nu äntligen som ljudbok. I suverän ny inläsning av Julia Dufvenius.

Bakom fasaden (Del 18)

Elisabet Paladin var mycket bestämd och lät sig inte påverkas av sin mors ständiga tjat om fina familjer och en rik äkta man. Ingen man hade lyckats fånga hennes intresse – tills hon mötte Vermund Tark. Men när Vermund kom för att tala om äktenskap med hennes föräldrar var det inte för sin egen skull han friade – utan för sin yngre brors. Sagan om Isfolket, nu äntligen som ljudbok. I suverän ny inläsning av Julia Dufvenius.

Drakens tänder (Del 19)

Då Sölve Lind nästan var vuxen, upptäckte han att han var en av Isfolkets utvalda och att han hade onaturliga gåvor. Allt han verkligen önskade sig fick han, även om önskningarna både var egoistiska och kriminella.

Hänsynslöst utnyttjade Sölve sina gåvor till att skaffa sig rikedom och vackra älskarinnor. Ända tills han oväntat fick veta att han hade fått en son – ett vidunder som ingen i världen någonsin fick se… Sagan om Isfolket, nu äntligen som ljudbok. I suverän ny inläsning av Julia Dufvenius.

Korpens vingar (Del 20)

I en mörk dal långt inne i de Transylvanska alperna låg en liten bortglömd by och ett skräckinjagande slott. Många människor hade förvillat sig dit och ingen hade någonsin återvänt. Hit kom också Heike Lind och hans vänner Mira och Peter. De upptäckte att invånarna i den lilla byn levde i en ständig fruktan – och att den fruktan var starkt förknippad med furstinnan Feodora och den vackra Nicola som kom från det närliggande slottet … Sagan om Isfolket, nu äntligen som ljudbok. I suverän ny inläsning av Julia Dufvenius.

Vargtimmen (Del 21)

Gunilla i Knapahult uppfostrades i Herrans tukt och förmaning. Det betydde prygel för synder hon aldrig begått. Hennes fars stora dröm var att gifta bort henne med den förnäme Arv Grip, trots att Gunilla älskade en annan. Men så kom Arvs släkting, Heike Lind av Isfolket, till socknen. Med sina speciella gåvor upptäckte han snabbt att både Gunilla och Arv behövde hans hjälp – och han kände faran som kom från den djupa skogen. Ett dödligt hot mot dem alla… Sagan om Isfolket, nu äntligen som ljudbok. I suverän ny inläsning av Julia Dufvenius.

Demonen och jungfrun (Del 22)

När Heike Lind av Isfolket till slut återvände till Norge för att kräva sitt rättmätiga arv, upptäckte han att alla hans släktingar var borta, och att skrupelfria bedragare hade svindlat till sig egendomen. Heike visst inte vad han skulle ta sig till – innan han fann den folkskygga flickan som strövade runt i skogen som en skugga… Sagan om Isfolket, nu äntligen som ljudbok. I suverän ny inläsning av Julia Dufvenius.

Våroffer (Del 23)

Vinga Tark och Heike Lind, båda tillhörande Isfolket, hade inlett kampen för att få tillbaka släktens egendomar. Men ännu satt den hänsynslöse domaren Snivel på Gråstensholm, Heikes rättmätiga arv. För att besegra domaren var Heike tvungen att använda sina ”onda” gåvor för att frambesvärja övernaturliga krafter.

Se även  Läsordning: Flickorna och mörkret

Till detta behövde han hjälp av en jungfru – men kunde han offra sin högt älskade Vinga… Sagan om Isfolket, nu äntligen som ljudbok. I suverän ny inläsning av Julia Dufvenius.

Djupt i jorden (Del 24)

Anna Maria Olsdotter kom till den lilla gruvbyn Ytterheden i Sverige för att starta en skola för arbetarnas barn. Men alla var inte lika glada åt att ha henne där och till slut försökte någon att döda henne. Anna Maria skrev till sin släkting Heike Lind och bad om hjälp. Då Heike kom, var det i sista minuten – för nu var flera allvarligt hotade… Sagan om Isfolket, nu äntligen som ljudbok. I suverän ny inläsning av Julia Dufvenius.

Ängel med dolda horn (Del 25)

Redan som barn upptäckte Tula Backe att hon inte var som andra. Att hon inte använde sina medfödda talanger enbart i de godas tjänst visade att hon var en av Isfolkets drabbade. Men en ond makt som var oändligt mycket starkare än hon, smidde sina djävulska planer.

Det var Tengel den onde, som hade utsett Tula till den som skulle väcka upp honom ur hans långa dvala… Sagan om Isfolket, nu äntligen som ljudbok. I suverän ny inläsning av Julia Dufvenius.

Huset i Eldafjord (Del 26)

Redan som barn hörde Eskild Lind talas om den otroliga skatten som skulle vara gömd där. Efter det drömde han alltid om skatten, och när han blev vuxen gav han sig iväg för att leta rätt på den… Men i Eldafjord fann han girighet, ondska och en mycket olycklig kvinna med en dödsjuk son.

Dessutom, alla som hade letat efter skatten, hade gått en ond och bråd död till mötes… Sagan om Isfolket, nu äntligen som ljudbok. I suverän ny inläsning av Julia Dufvenius.

Synden har lång svans (Del 27)

Unge Christer Tomasson trodde bestämt att han var en av Isfolkets drabbade då han mötte den svaga och kuvade Magdalena på en kuranstalt. Med sin fantastiska förmåga skulle han lätt kunna hjälpa henne. Men Magdalena försvann, och en annan flicka kom i hennes ställe.

Christer förstod att något förfärande hade hänt, och sanningen skulle till slut skaka hela Sverige… Sagan om Isfolket, nu äntligen som ljudbok. I suverän ny inläsning av Julia Dufvenius.

Is och Eld (Del 28)

Belinda var familjens svarta får. Hon var den dumma och klumpiga flickan som alltid hade fått stå i skuggan av sin präktiga storasyster Signe. Men känslorna som brann i Belinda, var heta som av eld.

Då hon för första gången mötte enstöringen Viljar av Isfolket blev hon skrämd. För Viljar ansågs som lite galen, och hans ögon var kalla som av is… Sagan om Isfolket, nu äntligen som ljudbok. I suverän ny inläsning av Julia Dufvenius.

Lucifers kärlek (Del 29)

Saga Simon var en av Isfolkets utvalda. När hon fick veta att hennes släktingar i Norge behövde hennes hjälp gav hon sig iväg på en mycket strapatsrik resa mot gränsen. Ödet förde henne samman med två vackra, äventyrliga män som blev hennes resesällskap.

Den ene blev helt vild av begär efter Saga, och det var tveksamt om den andre var stark nog att förhindra en katastrof… Sagan om Isfolket, nu äntligen som ljudbok. I suverän ny inläsning av Julia Dufvenius.

Människodjuret (Del 30)

Tvillingarna Marco och Ulvar var så olika som två bröder kan vara: Marco var vacker som en gud medan Ulvar var mer grotesk än det värsta odjur. Isfolket visste att de två hade blivit utvalda till var sin uppgift – men ingen förstod hur det skulle kunna komma något gott ur Ulvar, han som var lika full av ondska som djävulen själv… Sagan om Isfolket, nu äntligen som ljudbok. I suverän ny inläsning av Julia Dufvenius.

Färjkarlen (Del 31)

Benedikte Lind var en av Isfolkets utvalda. Tillsammans med studenten Sander Brink och en handfull andra människor skulle hon lösa en fasansfull gåta. Jakten på lösningen innehöll både ett spökhus och mystiska likfynd. Mitt i allt det ohyggliga som utspelades runt omkring dem blev Benedikte bottenlöst förälskad i Sander. Det var en hopplös kärlek, Sander kunde få vem han ville – och Benedikte visste att hon var både ful och tråkig… Sagan om Isfolket, nu äntligen som ljudbok. I suverän ny inläsning av Julia Dufvenius.

Hunger (Del 32)

Marit i Svelten hade alltid varit ensam, och nu låg hon inför döden. För att göra hennes sista tid lycklig, förklarade Christoffer Volden henne sin kärlek och lovade att gifta sig med henne. Då Marit mot all förmodan blev bättre, fick Christoffer kalla fötter.

Hans Isfolks-ära förbjöd honom att ta tillbaka sitt ord – men han var redan förlovad med den rika Lise-Merete Gustavsen… Sagan om Isfolket, nu äntligen som ljudbok. I suverän ny inläsning av Julia Dufvenius.

Nattens demon (Del 33)

Han var Tamlin, nattens demon, sänd av Tengel den onde för att spionera på Isfolket. Han upptäckte dem i deras mardrömmar och luskade reda på deras planer för framtiden. Men Tamlin hade inte räknat med unga Vanja, som till och med efter isfolkets mått hade mycket speciella gåvor. För även om Tamlin var osynlig för alla andra, kunde Vanja se honom – och förälska sig i honom. Sagan om Isfolket, nu äntligen som ljudbok. I suverän ny inläsning av Julia Dufvenius.

Kvinnan på stranden (Del 34)

André Brink var utsedd till att finna isfolkets drabbade i sin generation. Jakten förde honom till Trondheim, där en olycklig kvinna fått ett dödfött, starkt missbildat barn. Kunde Isfolket ha andra ättlingar än de han kände till? André fann kvinnosaksförespråkaren mali och den hjälpsamme Nette, och spåren ledde de tre till Sverige. Där väntade en ofattbar ondska på sin gruvliga hämnd… Sagan om Isfolket, nu äntligen som ljudbok. I suverän ny inläsning av Julia Dufvenius.

Vandring i mörkret (Del 35)

I Marimas Spanien satt en amatörkompositör och experimenterade med trollstämd musik. han slutförde aldrig verket, men bara tonerna var nog för att få den onde Tengel att röra på sig. I all hast blev Vetle sänd av Isfolket för att förstöra noterna innan en katastrof skulle kunna inträffa. Med Tengel hade mäktiga medhjälpare och en av de allra värsta var redan på väg för att stoppa Vetle… Sagan om Isfolket, nu äntligen som ljudbok. I suverän ny inläsning av Julia Dufvenius.

Trollmåne (Del 36)

Christa Lind var utvald till att föda Isfolkets alldeles speciella barn, som med tiden skulle ta upp kampen mot Tengel den onde. Christas styvfar ville att hon skulle gifta sig med den kristne änkemannen Abel. Men han var dubbelt så gammal som Christa och hade dessutom sju söner. Då gick hennes tankar till den fattige torparsonen Lindelo, över vilken det vilade en förunderlig mystik… Sagan om Isfolket, nu äntligen som ljudbok. I suverän ny inläsning av Julia Dufvenius.

Stad i skräck (Del 37)

En råkall januaridag 1937 kom Döden till byn Halden, med en fripassagerare på ett skepp från Rotterdam. Bland de många, som blivit hotade till livet, var den självutplånande och underkuvade Vinnie Dahlen. Polismannen Rikard Brink av Isfolket fick uppgiften att hindra katastrofen.

Se även  Läsordning: Ingrid Hedströms böcker om Astrid Sammils

Men för att klara av det måste han först vinna den förskrämda flickan Vinnies tillit… Sagan om Isfolket, nu äntligen som ljudbok. I suverän ny inläsning av Julia Dufvenius.

Små män kastar långa skuggor (Del 38)

Som liten flicka blev Karin Volden vid två tillfällen brutalt våldtagen. Även om hon till viss del lyckades förskjuta de grymma upplevelserna, blev hon med tiden alltmer sluten och rädd för kontakt med andra människor. Under kriget blev hon utsatt för ett nytt övergrepp, och då blev det en våldsam reaktion.

Värre blev det då hon kände att det var överfallets – och därmed hennes – fel att brodern Jonathan blev skickad till ett koncentrationsläger i Tyskland… Sagan om Isfolket, nu äntligen som ljudbok. I suverän ny inläsning av Julia Dufvenius.

Rop av stumma röster (Del 39)

Nataniel Gard av Isfolket – son i 15:e generation från Tengel och Silje – och utvald till att leda den slutgiltiga kampen mot Tengel den onde. Men ännu var han inte mogen, utan behövde andra svåra uppgifter att träna sig på. Ellen Knutsen hade upplevt många hemska och mystiska saker, och även personligen var hon något av en gåta. Det skulle visa sig att dessa två hade mer gemensamt än vad Nataniel först kunde ana… Sagan om Isfolket, nu äntligen som ljudbok. I suverän ny inläsning av Julia Dufvenius.

Fångad av tiden (Del 40)

Tova Brink var en av isfolkets svårast drabbade, hennes utseende fick folk att snabbt dra sig undan i vämjelse – och hon kallades allmänt för häxa. Trots detta var hon utvald till att medverka i ättens kamp mot Tengel den onde. Men Tova själv hade helt andra planer. Den enda gången hon kunde känna riktig glädje, var när hon lyckades göra livet surt för andra. Vad det då inte mer naturligt för henne att gå i Tengel den ondes tjänst…? Sagan om Isfolket, nu äntligen som ljudbok. I suverän ny inläsning av Julia Dufvenius.

Demonernas fjäll (Del 41)

Nataniel Gard var den som blivit utvald att leda kampen mot Isfolkets onde stamfader, men för att klara detta måste han få hjälp, och det var den svårt drabbade Tova Brink och Ellen Skogsrud som blev hans närmaste allierade. Men skulle Tengel den onde låta sig besegras, måste alla tänkbara resurser sättas in i striden.

Därför samlades hela släkten vid Demonernas fjäll, där mycket skulle avslöjas – både på gott och ont… Sagan om Isfolket, nu äntligen som ljudbok. I suverän ny inläsning av Julia Dufvenius.

Lugnet före stormen (Del 42)

Efter Isfolkets hemliga möte i Demonernas fjäll stod det klart att kampen mot Tengel den onde skulle bli mycket svårare och farligare än någon hade trott. Fem av Isfolkets medlemmar gav sig av mot Tröndelag och Isfolkets glömda dal – och blev då varse att Tengel den onde hade en stor skara anhängare på jakt efter dem…

Sagan om Isfolket, nu äntligen som ljudbok. I suverän ny inläsning av Julia Dufvenius.

En glimt av ömhet (Del 43)

Kampen mot Tengel den onde hade utvecklat sig till en livsfarlig kapplöpning, där det gällde att komma först till Isfolkets dal. Isfolket hade goda hjälpare, men Tengels skara var otroligt starka och inte minst hänsynslösa.

Mitt uppe i denna striden upplevde den olycksfödde Tova sitt livs första och kanske enda svärmeri – med den dödsjuke irländaren Ian Morahan… Sagan om Isfolket, nu äntligen som ljudbok. I suverän ny inläsning av Julia Dufvenius.

Den onda dagen (Del 44)

Det var en svart dag i Isfolkets historia. Tengel den onde och hans högra hand, den grymme Lynx, samlade hela sin styrka för att krossa isfolket och deras hjälpare. Och Tengels hantlangare var många – legosoldater, krigsförbrytare, bildsköna, förföriska häxor och pansarklädda ryttare som det verkade omöjligt att besegra… Sagan om Isfolket, nu äntligen som ljudbok. I suverän ny inläsning av Julia Dufvenius.

Legenden om Marco (Del 45)

Marco var en av Isfolkets fem utvalda i kampen mot Tengel den onde. han var den mystiske, en medhjälpare så stark att de andra inte kunde ana hans styrka. Men nu hade marco fått ett nästan omöjligt uppdrag – att ödelägga den grymme Lynx, Tengels närmaste medarbetare. Och detta måste han klara utan att ta till sina starkaste vapen… Sagan om Isfolket, nu äntligen som ljudbok. I suverän ny inläsning av Julia Dufvenius.

Det svarta vattnet (Del 46)

Tengel den onde var klar att erövra världen. sakta men säkert närmade han sig nu det svarta vattnet som skulle ge honom obegränsad makt. Och Isfolkets utvalda, som med Nataniel i spetsen var utsända för att stoppa Tengel den onde, satt fast i Det Stora Svalget – platsen som ännu ingen hade lyckats ta sig ut ifrån… Sagan om Isfolket, nu äntligen som ljudbok. I suverän ny inläsning av Julia Dufvenius.

Är det någon där ute? (Del 47)

Isfolkets långa och farliga kamp mot Tengel den onde var över. Tan-ghil, jordens gissel och plåga, var över för alltid. Men därmed var det inte garanterat att allt skulle bli bra i framtiden. Ännu var det många obesvarade frågor, och isfolkets medlemmar hade spännande år framför sig… Sagan om Isfolket, nu äntligen som ljudbok. I suverän ny inläsning av Julia Dufvenius.

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇