I den hÀr ordningen lÀser du Sagan om Isfolket

BerĂ€knad lĂ€stid: 31 minuter ⏳

Margit Sandemos Àlskade slÀktsaga som har sin början i 1500-talets mitt och avslutas vid mitten av 1900-talet.

SlÀkten Isfolket stammar frÄn Tengel den onde som enligt legenden sÄlde sin sjÀl till DjÀvulen genom en hÀxbrygd.

Det onda arvet har dÀrefter förts vidare i slÀkten och drabbar ungefÀr en person i varje generation, vilket oftast innebÀr speciella krafter, ett sÀrprÀglat utseende och ibland Àven ett ont sinnelag. Vem kommer födas med det onda arvet nÀsta gÄng?

Trollbunden (Del 1)

SAGAN OM ISFOLKET – Ă€ttlingar till den onde Tengel, som hade ingĂ„tt i ett förbund med djĂ€vulen …

Del 1 av 47. Silje Arngrimsdotter var bara sjutton Ă„r nĂ€r pesten tog alla hennes slĂ€ktingar 1581. Utsvulten och frusen och med tvĂ„ smĂ„ barn att ta hand om sökte hon sig till likbĂ„len utanför Trondheim för att söka vĂ€rme. MĂ€rkligt nog var det bara en i Isfolkets Ă€tt som hjĂ€lpte henne i nödens stund en man som Silje fann nĂ€rmast djurisk och skrĂ€mmande, men underligt tilldragande pĂ„ samma gĂ„ng …

Sagan om Isfolket Àr en gripande krönika om kÀrlek och övernaturliga krafter och inte minst kampen mellan gott och ont.

Margit Sandemo (1924-2018) Àr den mest produktiva svenska författaren under det tjugonde Ärhundradet med fler Àn 170 böcker utgivna och över 47 miljoner sÄlda exemplar i Skandinavien. SAGAN OM ISFOLKET Àr hennes mÀsterverk och den mest kÀnda serien.

En mix av myt och legend kombinerat med historiska hÀndelser, detta Àr fantasifullt skapande som involverar lÀsaren frÄn första till sista sidan.Historical Novels Review

Älskad av massorna har produktiva Margit Sandemo hittills skrivit över 172 böcker och Ă€r Skandinaviens mest allmĂ€nt lĂ€sa författare….Scanorama magazine

HĂ€xjakten (Del 2)

Silje och Tengel har slagit sig till ro i Isfolkets dal, och Silje Ă€r lycklig som Tengels hustru. ÄndĂ„ lĂ€ngtar hon ut ur denna trĂ„nga dal med dess mĂ€rkliga och trĂ„ngsynta mĂ€nniskor. I synnerhet fruktar hon Hanna, den urĂ„ldriga hĂ€xan som förtjust lĂ€rt Tengels systerdotter Sol, alla sina hĂ€xkonster. Nu vilar hotet om en kommande katastrof över dalen och dess invĂ„nare. Hanna har förutspĂ„tt det, och hon har aldrig fel … Sagan om Isfolket, nu Ă€ntligen som ljudbok. I suverĂ€n ny inlĂ€sning av Julia Dufvenius.

Avgrunden (Del 3)

Sol Angelica har fyllt 20 och skall resa ut i den stora vĂ€rlden. Äntligen Ă€r hon fri. Fri till att söka efter hĂ€xorna vid Brösarps Backar. Fri att dyrka mörkrets makter och göra allt det som hon sĂ„ lĂ€nge drömt om. Men Sol Ă€r inte bara upptagen av det onda. För sina nĂ€rmaste Ă€r hon beredd att gĂ„ genom eld och vatten. Ja, till och med att offra sitt eget liv… Sagan om Isfolket, nu Ă€ntligen som ljudbok. I suverĂ€n ny inlĂ€sning av Julia Dufvenius.

LĂ€ngtan (Del 4)

Yrja Mattiasdotter var tjock och klumpig och svÄrt missbildad av sjukdom. Folk gjorde narr av den fattiga flickan och kallade henne Tisteln. Yrja hade en stor sorg, hon var djupt och olyckligt förÀlskad i den rike och duktige Tarald, son till baronen Dag Meiden och Liv av Isfolket.

Tarald hade dock bara ögon för sin vackra kusin Sunniva. PĂ„ grund av det onda arvet skulle ett förhĂ„llande dem emellan bli ödesdigert… Sagan om Isfolket, nu Ă€ntligen som ljudbok. I suverĂ€n ny inlĂ€sning av Julia Dufvenius.

Dödssynden (Del 5)

I Europa rasar 30-Äriga kriget och Àven Isfolkets unga mÀn har kÀnning av det. Men unga Cecilia Meiden, Tengels dotterdotter, har sina högst personliga problem. Hon Àr gravid med en man som till rÄga pÄ allt Àr prÀst.

Hennes goda vĂ€n Alexander Paladin stĂ„r ocksĂ„ inför en katastrof. Ryktena sĂ€ger att han gjort sig skyldig till en oförlĂ„tlig synd, som straffas med döden… Sagan om Isfolket, nu Ă€ntligen som ljudbok. I suverĂ€n ny inlĂ€sning av Julia Dufvenius.

Det onda arvet (Del 6)

Tarjei Lind av Isfolket hade lovat sin farfar Tengel att försöka finna en vÀrdig arvtagare till Isfolkets hemliga lÀkemedel och recept. Tarjei bestÀmde sig för att ge samlingen till Mattias, den listige Kolgrims yngre halvbror.

NĂ€r Kolgrim blev klar över detta slog ondskapen ut i blom … Sagan om Isfolket, nu Ă€ntligen som ljudbok. I suverĂ€n ny inlĂ€sning av Julia Dufvenius.

Spökslottet (Del 7)

NĂ€r unge Tancred Paladin trĂ€ffade en vettskrĂ€md flicka i skogen blev han för första gĂ„ngen förĂ€lskad. Men dĂ„ han senare sökte efter henne fann han ett slott som inte existerade lĂ€ngre och en kvinna som varit död i mĂ„nga Ă„r… Var det hela en mardröm eller höll han pĂ„ att bli galen? Kunde det möjligen vara Isfolkets mĂ€rkliga arv som spelade honom ett spratt? Sagan om Isfolket, nu Ă€ntligen som ljudbok. I suverĂ€n ny inlĂ€sning av Julia Dufvenius.

Bödelns dotter (Del 8)

Hilde var dotter till bödeln, och dĂ€rför var hon utstött och illa omtyckt. Hon och hennes far hĂ„nades av alla, ingen ville ens komma i nĂ€rheten av dem, förrĂ€n den dagen dĂ„ fyra kvinnolik hittades i nĂ€rheten av deras elĂ€ndiga hus. Men dessa fasansfulla mord förĂ€ndrade helt Hildes liv, för pĂ„ grund av dem, sĂ„ mötte hon baronen Mattias Meiden och Andreas Lind frĂ„n isfolket… Sagan om Isfolket, nu Ă€ntligen som ljudbok. I suverĂ€n ny inlĂ€sning av Julia Dufvenius.

Den ensamme (Del 9)

Mikael Lind av Isfolket var en ensam och djupt olycklig ung man. I hela sitt liv hade han varit tvungen att lyda andra. NÀr han tvingades att gifta sig med den katolska och mycket dygdiga Anette och dÀrefter utsÀnd i ett krig han hatade, kÀnde han sig som vid avgrundens rand.

Och mötet med den mystiska, svartklÀdda kvinnan i ett frÀmmande land blev sjÀlva nÄdastöten. Sagan om Isfolket, nu Àntligen som ljudbok. I suverÀn ny inlÀsning av Julia Dufvenius.

Vinterstorm (Del 10)

Vid sjutton Ärs Älder, förÀlskade Villemo Kalebsdotter sig kompromisslöst i den Ätta Är Àldre Eidar Svartskogen. Lite pÄ grund av att alla sa att Eidar var av dÄligt blod och en professionell kvinnoförförare.

Villemo fick dyrt betala för sin blinda tro pÄ Eldar, som trots sin unga Älder redan hade blandat sig i uppror och blodshÀmnd. Sagan om Isfolket, nu Àntligen som ljudbok. I suverÀn ny inlÀsning av Julia Dufvenius.

BlodshÀmnd (Del 11)

PĂ„ grund av ett olyckligt kĂ€rleksförhĂ„llande, blev Villemo Kalebsdotter inblandad i mordet pĂ„ den mĂ€ktige Wallarbondens son. Wallar ville hĂ€mnas – till varje pris. NĂ€r sĂ„ Villemo blev utsatt för en mĂ€ngd plötsliga olyckor, vĂ€nde hon sig till sin fyrmĂ€nning Dominic Lind av Isfolket, för att fĂ„ hjĂ€lp. Dominic kom, men dĂ„ var Villemo spĂ„rlöst försvunnen… Sagan om Isfolket, nu Ă€ntligen som ljudbok. I suverĂ€n ny inlĂ€sning av Julia Dufvenius.

Feber i blodet (Del 12)

DÄ Villemo Àntligen fick Äterse sin Àlskade Dominic pÄ en slÀktings bröllop i Danmark, hade hennes lÀngtan vuxit sÄ stark att det var som feber i blodet. Hennes kÀrlek fick henne att rymma frÄn sin familj och fara efter Dominic in i Göingeskogarna, dÀr de beryktade snapphanarna gjorde en snabb process pÄ alla okÀnda. Sagan om Isfolket, nu Àntligen som ljudbok. I suverÀn ny inlÀsning av Julia Dufvenius.

Satans fotspÄr (Del 13)

SpÄren efter honom var skrÀmmande. En naken mÀnniskofot och en som inte riktigt kunde identifieras. Han for fram som en djÀvul och dödade alla som hotade honom. Dominic, Villemo och Niklas av Isfolket förstod att det var denna djÀvul de var utvalda att stoppa.

Men vem var han och hur skulle de kunna oskadliggöra ett monster som verkade vara odödlig…? Sagan om Isfolket, nu Ă€ntligen som ljudbok. I suverĂ€n ny inlĂ€sning av Julia Dufvenius.

Den siste riddaren (Del 14)

Tristan Paladin var den kÀnsligaste och olyckligaste av Isfolkets mÀn. Han hade inte mycket att leva för tills han mötte Hildegard. Hildegard som blivit slagen och hunsad av sin man och som led av en livshotande sjukdom. Ridderlig som han var, ville Tristan hjÀlpa den stackars kvinnan.

Det var genom henne han fick vetskap om en ond orden som offrat mĂ€nniskor och som ville störta kungen… Sagan om Isfolket, nu Ă€ntligen som ljudbok. I suverĂ€n ny inlĂ€sning av Julia Dufvenius.

Vinden frĂ„n Öster (Del 15)

NÀr Karl XII bestÀmde sig för att erövra Ryssland, anade han inte hur mycket sorg och elÀnde han skulle komma att förorsaka. Vendel Grip av Isfolket var en av mÄnga som hamnade i ett ryskt fÀngelse lÄngt inne i Sibirien.

Slutligen lyckades han rymma i en gammal bĂ„t. Starka strömmar förde honom norrut till tundran vid Karahavets kust och otroligt nog till en mycket avlĂ€gsen gren av Isfolkets stamtrĂ€d… Sagan om Isfolket, nu Ă€ntligen som ljudbok. I suverĂ€n ny inlĂ€sning av Julia Dufvenius.

Galgdockan (Del 16)

Tre frÄn Isfolkets Àtt gav sig ut pÄ den lÄnga resan norrut mot isfolkets glömda dal. Det var den unge Dan Lind och hans tvÄ slÀktingar Ingrid Lind och Ulvhedin Paladin, bÄda födda med övernaturliga krafter.

Dans syfte med resan var rent vetenskapligt medan de andra tvĂ„ var ute efter den mĂ€rkliga trolldomsroten man trodde fanns dĂ€r. Den kallades galgblomman – för att det berĂ€ttades att den vĂ€xte pĂ„ Galgbacken … Sagan om Isfolket, nu Ă€ntligen som ljudbok. I suverĂ€n ny inlĂ€sning av Julia Dufvenius.

Dödens trÀdgÄrd (Del 17)

Daniel Lind av Isfolket Äkte ensam ut pÄ en lÄng resa mot Karahavets bredder. DÀr trÀffade han Vendels dotter, Shira, som var utvald till att krossa isfolkets onda förbannelse.

Först mĂ„ste Shira gĂ„ igenom flera omĂ€nskliga prov som blev som en enda lĂ„ng skrĂ€ckinjagande fĂ€rd genom sjĂ€lva Dödens hav … Sagan om Isfolket, nu Ă€ntligen som ljudbok. I suverĂ€n ny inlĂ€sning av Julia Dufvenius.

Bakom fasaden (Del 18)

Elisabet Paladin var mycket bestĂ€md och lĂ€t sig inte pĂ„verkas av sin mors stĂ€ndiga tjat om fina familjer och en rik Ă€kta man. Ingen man hade lyckats fĂ„nga hennes intresse – tills hon mötte Vermund Tark. Men nĂ€r Vermund kom för att tala om Ă€ktenskap med hennes förĂ€ldrar var det inte för sin egen skull han friade – utan för sin yngre brors. Sagan om Isfolket, nu Ă€ntligen som ljudbok. I suverĂ€n ny inlĂ€sning av Julia Dufvenius.

Drakens tÀnder (Del 19)

DÄ Sölve Lind nÀstan var vuxen, upptÀckte han att han var en av Isfolkets utvalda och att han hade onaturliga gÄvor. Allt han verkligen önskade sig fick han, Àven om önskningarna bÄde var egoistiska och kriminella.

HĂ€nsynslöst utnyttjade Sölve sina gĂ„vor till att skaffa sig rikedom och vackra Ă€lskarinnor. Ända tills han ovĂ€ntat fick veta att han hade fĂ„tt en son – ett vidunder som ingen i vĂ€rlden nĂ„gonsin fick se… Sagan om Isfolket, nu Ă€ntligen som ljudbok. I suverĂ€n ny inlĂ€sning av Julia Dufvenius.

Korpens vingar (Del 20)

I en mörk dal lĂ„ngt inne i de Transylvanska alperna lĂ„g en liten bortglömd by och ett skrĂ€ckinjagande slott. MĂ„nga mĂ€nniskor hade förvillat sig dit och ingen hade nĂ„gonsin Ă„tervĂ€nt. Hit kom ocksĂ„ Heike Lind och hans vĂ€nner Mira och Peter. De upptĂ€ckte att invĂ„narna i den lilla byn levde i en stĂ€ndig fruktan – och att den fruktan var starkt förknippad med furstinnan Feodora och den vackra Nicola som kom frĂ„n det nĂ€rliggande slottet … Sagan om Isfolket, nu Ă€ntligen som ljudbok. I suverĂ€n ny inlĂ€sning av Julia Dufvenius.

Vargtimmen (Del 21)

Gunilla i Knapahult uppfostrades i Herrans tukt och förmaning. Det betydde prygel för synder hon aldrig begĂ„tt. Hennes fars stora dröm var att gifta bort henne med den förnĂ€me Arv Grip, trots att Gunilla Ă€lskade en annan. Men sĂ„ kom Arvs slĂ€kting, Heike Lind av Isfolket, till socknen. Med sina speciella gĂ„vor upptĂ€ckte han snabbt att bĂ„de Gunilla och Arv behövde hans hjĂ€lp – och han kĂ€nde faran som kom frĂ„n den djupa skogen. Ett dödligt hot mot dem alla… Sagan om Isfolket, nu Ă€ntligen som ljudbok. I suverĂ€n ny inlĂ€sning av Julia Dufvenius.

Demonen och jungfrun (Del 22)

NĂ€r Heike Lind av Isfolket till slut Ă„tervĂ€nde till Norge för att krĂ€va sitt rĂ€ttmĂ€tiga arv, upptĂ€ckte han att alla hans slĂ€ktingar var borta, och att skrupelfria bedragare hade svindlat till sig egendomen. Heike visst inte vad han skulle ta sig till – innan han fann den folkskygga flickan som strövade runt i skogen som en skugga… Sagan om Isfolket, nu Ă€ntligen som ljudbok. I suverĂ€n ny inlĂ€sning av Julia Dufvenius.

VĂ„roffer (Del 23)

Vinga Tark och Heike Lind, bĂ„da tillhörande Isfolket, hade inlett kampen för att fĂ„ tillbaka slĂ€ktens egendomar. Men Ă€nnu satt den hĂ€nsynslöse domaren Snivel pĂ„ GrĂ„stensholm, Heikes rĂ€ttmĂ€tiga arv. För att besegra domaren var Heike tvungen att anvĂ€nda sina “onda” gĂ„vor för att frambesvĂ€rja övernaturliga krafter.

Till detta behövde han hjĂ€lp av en jungfru – men kunde han offra sin högt Ă€lskade Vinga… Sagan om Isfolket, nu Ă€ntligen som ljudbok. I suverĂ€n ny inlĂ€sning av Julia Dufvenius.

Djupt i jorden (Del 24)

Anna Maria Olsdotter kom till den lilla gruvbyn Ytterheden i Sverige för att starta en skola för arbetarnas barn. Men alla var inte lika glada Ă„t att ha henne dĂ€r och till slut försökte nĂ„gon att döda henne. Anna Maria skrev till sin slĂ€kting Heike Lind och bad om hjĂ€lp. DĂ„ Heike kom, var det i sista minuten – för nu var flera allvarligt hotade… Sagan om Isfolket, nu Ă€ntligen som ljudbok. I suverĂ€n ny inlĂ€sning av Julia Dufvenius.

Ängel med dolda horn (Del 25)

Redan som barn upptÀckte Tula Backe att hon inte var som andra. Att hon inte anvÀnde sina medfödda talanger enbart i de godas tjÀnst visade att hon var en av Isfolkets drabbade. Men en ond makt som var oÀndligt mycket starkare Àn hon, smidde sina djÀvulska planer.

Det var Tengel den onde, som hade utsett Tula till den som skulle vĂ€cka upp honom ur hans lĂ„nga dvala… Sagan om Isfolket, nu Ă€ntligen som ljudbok. I suverĂ€n ny inlĂ€sning av Julia Dufvenius.

Huset i Eldafjord (Del 26)

Redan som barn hörde Eskild Lind talas om den otroliga skatten som skulle vara gömd dĂ€r. Efter det drömde han alltid om skatten, och nĂ€r han blev vuxen gav han sig ivĂ€g för att leta rĂ€tt pĂ„ den… Men i Eldafjord fann han girighet, ondska och en mycket olycklig kvinna med en dödsjuk son.

Dessutom, alla som hade letat efter skatten, hade gĂ„tt en ond och brĂ„d död till mötes… Sagan om Isfolket, nu Ă€ntligen som ljudbok. I suverĂ€n ny inlĂ€sning av Julia Dufvenius.

Synden har lÄng svans (Del 27)

Unge Christer Tomasson trodde bestÀmt att han var en av Isfolkets drabbade dÄ han mötte den svaga och kuvade Magdalena pÄ en kuranstalt. Med sin fantastiska förmÄga skulle han lÀtt kunna hjÀlpa henne. Men Magdalena försvann, och en annan flicka kom i hennes stÀlle.

Christer förstod att nĂ„got förfĂ€rande hade hĂ€nt, och sanningen skulle till slut skaka hela Sverige… Sagan om Isfolket, nu Ă€ntligen som ljudbok. I suverĂ€n ny inlĂ€sning av Julia Dufvenius.

Is och Eld (Del 28)

Belinda var familjens svarta fÄr. Hon var den dumma och klumpiga flickan som alltid hade fÄtt stÄ i skuggan av sin prÀktiga storasyster Signe. Men kÀnslorna som brann i Belinda, var heta som av eld.

DĂ„ hon för första gĂ„ngen mötte enstöringen Viljar av Isfolket blev hon skrĂ€md. För Viljar ansĂ„gs som lite galen, och hans ögon var kalla som av is… Sagan om Isfolket, nu Ă€ntligen som ljudbok. I suverĂ€n ny inlĂ€sning av Julia Dufvenius.

Lucifers kÀrlek (Del 29)

Saga Simon var en av Isfolkets utvalda. NĂ€r hon fick veta att hennes slĂ€ktingar i Norge behövde hennes hjĂ€lp gav hon sig ivĂ€g pĂ„ en mycket strapatsrik resa mot grĂ€nsen. Ödet förde henne samman med tvĂ„ vackra, Ă€ventyrliga mĂ€n som blev hennes resesĂ€llskap.

Den ene blev helt vild av begĂ€r efter Saga, och det var tveksamt om den andre var stark nog att förhindra en katastrof… Sagan om Isfolket, nu Ă€ntligen som ljudbok. I suverĂ€n ny inlĂ€sning av Julia Dufvenius.

MĂ€nniskodjuret (Del 30)

Tvillingarna Marco och Ulvar var sĂ„ olika som tvĂ„ bröder kan vara: Marco var vacker som en gud medan Ulvar var mer grotesk Ă€n det vĂ€rsta odjur. Isfolket visste att de tvĂ„ hade blivit utvalda till var sin uppgift – men ingen förstod hur det skulle kunna komma nĂ„got gott ur Ulvar, han som var lika full av ondska som djĂ€vulen sjĂ€lv… Sagan om Isfolket, nu Ă€ntligen som ljudbok. I suverĂ€n ny inlĂ€sning av Julia Dufvenius.

FĂ€rjkarlen (Del 31)

Benedikte Lind var en av Isfolkets utvalda. Tillsammans med studenten Sander Brink och en handfull andra mĂ€nniskor skulle hon lösa en fasansfull gĂ„ta. Jakten pĂ„ lösningen innehöll bĂ„de ett spökhus och mystiska likfynd. Mitt i allt det ohyggliga som utspelades runt omkring dem blev Benedikte bottenlöst förĂ€lskad i Sander. Det var en hopplös kĂ€rlek, Sander kunde fĂ„ vem han ville – och Benedikte visste att hon var bĂ„de ful och trĂ„kig… Sagan om Isfolket, nu Ă€ntligen som ljudbok. I suverĂ€n ny inlĂ€sning av Julia Dufvenius.

Hunger (Del 32)

Marit i Svelten hade alltid varit ensam, och nu lÄg hon inför döden. För att göra hennes sista tid lycklig, förklarade Christoffer Volden henne sin kÀrlek och lovade att gifta sig med henne. DÄ Marit mot all förmodan blev bÀttre, fick Christoffer kalla fötter.

Hans Isfolks-Ă€ra förbjöd honom att ta tillbaka sitt ord – men han var redan förlovad med den rika Lise-Merete Gustavsen… Sagan om Isfolket, nu Ă€ntligen som ljudbok. I suverĂ€n ny inlĂ€sning av Julia Dufvenius.

Nattens demon (Del 33)

Han var Tamlin, nattens demon, sĂ€nd av Tengel den onde för att spionera pĂ„ Isfolket. Han upptĂ€ckte dem i deras mardrömmar och luskade reda pĂ„ deras planer för framtiden. Men Tamlin hade inte rĂ€knat med unga Vanja, som till och med efter isfolkets mĂ„tt hade mycket speciella gĂ„vor. För Ă€ven om Tamlin var osynlig för alla andra, kunde Vanja se honom – och förĂ€lska sig i honom. Sagan om Isfolket, nu Ă€ntligen som ljudbok. I suverĂ€n ny inlĂ€sning av Julia Dufvenius.

Kvinnan pÄ stranden (Del 34)

AndrĂ© Brink var utsedd till att finna isfolkets drabbade i sin generation. Jakten förde honom till Trondheim, dĂ€r en olycklig kvinna fĂ„tt ett dödfött, starkt missbildat barn. Kunde Isfolket ha andra Ă€ttlingar Ă€n de han kĂ€nde till? AndrĂ© fann kvinnosaksföresprĂ„karen mali och den hjĂ€lpsamme Nette, och spĂ„ren ledde de tre till Sverige. DĂ€r vĂ€ntade en ofattbar ondska pĂ„ sin gruvliga hĂ€mnd… Sagan om Isfolket, nu Ă€ntligen som ljudbok. I suverĂ€n ny inlĂ€sning av Julia Dufvenius.

Vandring i mörkret (Del 35)

I Marimas Spanien satt en amatörkompositör och experimenterade med trollstĂ€md musik. han slutförde aldrig verket, men bara tonerna var nog för att fĂ„ den onde Tengel att röra pĂ„ sig. I all hast blev Vetle sĂ€nd av Isfolket för att förstöra noterna innan en katastrof skulle kunna intrĂ€ffa. Med Tengel hade mĂ€ktiga medhjĂ€lpare och en av de allra vĂ€rsta var redan pĂ„ vĂ€g för att stoppa Vetle… Sagan om Isfolket, nu Ă€ntligen som ljudbok. I suverĂ€n ny inlĂ€sning av Julia Dufvenius.

TrollmÄne (Del 36)

Christa Lind var utvald till att föda Isfolkets alldeles speciella barn, som med tiden skulle ta upp kampen mot Tengel den onde. Christas styvfar ville att hon skulle gifta sig med den kristne Ă€nkemannen Abel. Men han var dubbelt sĂ„ gammal som Christa och hade dessutom sju söner. DĂ„ gick hennes tankar till den fattige torparsonen Lindelo, över vilken det vilade en förunderlig mystik… Sagan om Isfolket, nu Ă€ntligen som ljudbok. I suverĂ€n ny inlĂ€sning av Julia Dufvenius.

Stad i skrÀck (Del 37)

En rÄkall januaridag 1937 kom Döden till byn Halden, med en fripassagerare pÄ ett skepp frÄn Rotterdam. Bland de mÄnga, som blivit hotade till livet, var den sjÀlvutplÄnande och underkuvade Vinnie Dahlen. Polismannen Rikard Brink av Isfolket fick uppgiften att hindra katastrofen.

Men för att klara av det mĂ„ste han först vinna den förskrĂ€mda flickan Vinnies tillit… Sagan om Isfolket, nu Ă€ntligen som ljudbok. I suverĂ€n ny inlĂ€sning av Julia Dufvenius.

SmÄ mÀn kastar lÄnga skuggor (Del 38)

Som liten flicka blev Karin Volden vid tvĂ„ tillfĂ€llen brutalt vĂ„ldtagen. Även om hon till viss del lyckades förskjuta de grymma upplevelserna, blev hon med tiden alltmer sluten och rĂ€dd för kontakt med andra mĂ€nniskor. Under kriget blev hon utsatt för ett nytt övergrepp, och dĂ„ blev det en vĂ„ldsam reaktion.

VĂ€rre blev det dĂ„ hon kĂ€nde att det var överfallets – och dĂ€rmed hennes – fel att brodern Jonathan blev skickad till ett koncentrationslĂ€ger i Tyskland… Sagan om Isfolket, nu Ă€ntligen som ljudbok. I suverĂ€n ny inlĂ€sning av Julia Dufvenius.

Rop av stumma röster (Del 39)

Nataniel Gard av Isfolket – son i 15:e generation frĂ„n Tengel och Silje – och utvald till att leda den slutgiltiga kampen mot Tengel den onde. Men Ă€nnu var han inte mogen, utan behövde andra svĂ„ra uppgifter att trĂ€na sig pĂ„. Ellen Knutsen hade upplevt mĂ„nga hemska och mystiska saker, och Ă€ven personligen var hon nĂ„got av en gĂ„ta. Det skulle visa sig att dessa tvĂ„ hade mer gemensamt Ă€n vad Nataniel först kunde ana… Sagan om Isfolket, nu Ă€ntligen som ljudbok. I suverĂ€n ny inlĂ€sning av Julia Dufvenius.

FĂ„ngad av tiden (Del 40)

Tova Brink var en av isfolkets svĂ„rast drabbade, hennes utseende fick folk att snabbt dra sig undan i vĂ€mjelse – och hon kallades allmĂ€nt för hĂ€xa. Trots detta var hon utvald till att medverka i Ă€ttens kamp mot Tengel den onde. Men Tova sjĂ€lv hade helt andra planer. Den enda gĂ„ngen hon kunde kĂ€nna riktig glĂ€dje, var nĂ€r hon lyckades göra livet surt för andra. Vad det dĂ„ inte mer naturligt för henne att gĂ„ i Tengel den ondes tjĂ€nst…? Sagan om Isfolket, nu Ă€ntligen som ljudbok. I suverĂ€n ny inlĂ€sning av Julia Dufvenius.

Demonernas fjÀll (Del 41)

Nataniel Gard var den som blivit utvald att leda kampen mot Isfolkets onde stamfader, men för att klara detta mÄste han fÄ hjÀlp, och det var den svÄrt drabbade Tova Brink och Ellen Skogsrud som blev hans nÀrmaste allierade. Men skulle Tengel den onde lÄta sig besegras, mÄste alla tÀnkbara resurser sÀttas in i striden.

DĂ€rför samlades hela slĂ€kten vid Demonernas fjĂ€ll, dĂ€r mycket skulle avslöjas – bĂ„de pĂ„ gott och ont… Sagan om Isfolket, nu Ă€ntligen som ljudbok. I suverĂ€n ny inlĂ€sning av Julia Dufvenius.

Lugnet före stormen (Del 42)

Efter Isfolkets hemliga möte i Demonernas fjĂ€ll stod det klart att kampen mot Tengel den onde skulle bli mycket svĂ„rare och farligare Ă€n nĂ„gon hade trott. Fem av Isfolkets medlemmar gav sig av mot Tröndelag och Isfolkets glömda dal – och blev dĂ„ varse att Tengel den onde hade en stor skara anhĂ€ngare pĂ„ jakt efter dem…

Sagan om Isfolket, nu Àntligen som ljudbok. I suverÀn ny inlÀsning av Julia Dufvenius.

En glimt av ömhet (Del 43)

Kampen mot Tengel den onde hade utvecklat sig till en livsfarlig kapplöpning, dÀr det gÀllde att komma först till Isfolkets dal. Isfolket hade goda hjÀlpare, men Tengels skara var otroligt starka och inte minst hÀnsynslösa.

Mitt uppe i denna striden upplevde den olycksfödde Tova sitt livs första och kanske enda svĂ€rmeri – med den dödsjuke irlĂ€ndaren Ian Morahan… Sagan om Isfolket, nu Ă€ntligen som ljudbok. I suverĂ€n ny inlĂ€sning av Julia Dufvenius.

Den onda dagen (Del 44)

Det var en svart dag i Isfolkets historia. Tengel den onde och hans högra hand, den grymme Lynx, samlade hela sin styrka för att krossa isfolket och deras hjĂ€lpare. Och Tengels hantlangare var mĂ„nga – legosoldater, krigsförbrytare, bildsköna, förföriska hĂ€xor och pansarklĂ€dda ryttare som det verkade omöjligt att besegra… Sagan om Isfolket, nu Ă€ntligen som ljudbok. I suverĂ€n ny inlĂ€sning av Julia Dufvenius.

Legenden om Marco (Del 45)

Marco var en av Isfolkets fem utvalda i kampen mot Tengel den onde. han var den mystiske, en medhjĂ€lpare sĂ„ stark att de andra inte kunde ana hans styrka. Men nu hade marco fĂ„tt ett nĂ€stan omöjligt uppdrag – att ödelĂ€gga den grymme Lynx, Tengels nĂ€rmaste medarbetare. Och detta mĂ„ste han klara utan att ta till sina starkaste vapen… Sagan om Isfolket, nu Ă€ntligen som ljudbok. I suverĂ€n ny inlĂ€sning av Julia Dufvenius.

Det svarta vattnet (Del 46)

Tengel den onde var klar att erövra vĂ€rlden. sakta men sĂ€kert nĂ€rmade han sig nu det svarta vattnet som skulle ge honom obegrĂ€nsad makt. Och Isfolkets utvalda, som med Nataniel i spetsen var utsĂ€nda för att stoppa Tengel den onde, satt fast i Det Stora Svalget – platsen som Ă€nnu ingen hade lyckats ta sig ut ifrĂ„n… Sagan om Isfolket, nu Ă€ntligen som ljudbok. I suverĂ€n ny inlĂ€sning av Julia Dufvenius.

Är det nĂ„gon dĂ€r ute? (Del 47)

Isfolkets lĂ„nga och farliga kamp mot Tengel den onde var över. Tan-ghil, jordens gissel och plĂ„ga, var över för alltid. Men dĂ€rmed var det inte garanterat att allt skulle bli bra i framtiden. Ännu var det mĂ„nga obesvarade frĂ„gor, och isfolkets medlemmar hade spĂ€nnande Ă„r framför sig… Sagan om Isfolket, nu Ă€ntligen som ljudbok. I suverĂ€n ny inlĂ€sning av Julia Dufvenius.

The following two tabs change content below.
Nabil heter jag och Àr grundaren av webbplatsen. Jag Àr, som namnet pÄ sajten kanske avslöjar, helt galen i böcker! Jag har dÀrför valt att starta den hÀr sajten i syfte att publicera mina alldeles egna boktips i hopp om att det hjÀlper nÄgon dÀr ute att finna en ny bok att blÀddra i. Stort lycka till i ditt sökande!