LĂ€sordning: Jens Lapidus serie Stockholm Noir

BerĂ€knad lĂ€stid: 4 minuter ⏳

Den första boken i serien Stockholm Noir heter Snabba Cash och blev en riktig storsÀljare. Den efterföljs av ytterligare tvÄ böcker. Det finns Àven en tecknad serie som anknyter till de tvÄ första böckerna i serien.

Denna tecknade serie anknyter till de tvÄ första böckerna i serien Stockholm Noir.

Snabba Cash

JW Àr Stureplanskillen som sÀljer kokain pÄ de hetaste innestÀllena. Han gör vad som helst för att nÄ dit han vill.

Jorge Ă€r latinon som kan allt om koks och som gĂ„r i land med en osannolikt tjusig rymning frĂ„n ÖsterĂ„keranstalten. Ingen kan k-branschen bĂ€ttre Ă€n han.

Mrado sköter indrivning Ät bossen Radovan. Han drömmer om ett bra liv för sig och sin dotter, men det ligger riktigt lÄngt borta.

Den kriminella vÀrldens egen logik för de tre samman, och det kan bara sluta pÄ ett sÀtt: en kamp om liv och död. Och varför, egentligen? För snabba cash.

Aldrig fucka upp

Thomas Ă€r snuten som tvingas gĂ„ till motattack mot hela systemet – Mahmud Ă€r blatten som vill diktera villkoren för sitt eget liv – Niklas Ă€r legosoldaten som startar sitt eget personliga krig mot samhĂ€llet. Alla tre blir indragna i juggebossen Radovans gravitationsfĂ€lt, den mörka delen av staden: Stockholm Noir. HĂ€r Ă€r inget omöjligt, hĂ€r Ă€r allt till salu – men priset kan bli högt, jĂ€vligt högt.

Livet deluxe

I Jens Lapidus nya roman Ă„terknyter vi kontakten med huvudpersonerna i de tidigare delarna av Stockholm Noir. Arvet. FrĂ„n far till dotter. FrĂ„n syster till bror. KĂ€nslan, hedern och makten. Smutsiga cash – oavsett var de kommer frĂ„n – blir till rena pengar nĂ€r de tvĂ€ttats nĂ„gra varv. TrĂ„darna tvinnas tĂ€tt och hĂ„rt mellan dramats olika huvudpersoner. Det Ă€r en ny tid nu. En ny era. Kartan som vi följt sedan Snabba cash ritas om. Samtidigt Ă€r det mesta sig likt. Stockholms undersida Ă€r densamma. Aktörerna Ă€r nya, men allt gĂ„r i arv.

JW har inte förspillt sin tid pÄ kÄken. Han planerar en storstilad comeback.

Jorge har tröttnat pÄ att försöka leva hederligt, krÀnga latte och foccacias. Livet deluxe hÀgrar. Och den hÀr gÄngen ska det bli riktigt stora pengar.

Men polisen tar till nya medel. En undercover-operatör tar sig djupt in i Stockholms undre vÀrld, nÀra Jorge. NÀra JW.

Samtidigt Ă€r en man utan ansikte och namn ute efter Gudfadern sjĂ€lv, Radovan Kranjic. Allt fler behöver stĂ€lla sig frĂ„gan: Hur ser livet ut e.R.? Vem blir Stockholms nya kung – eller drottning?

GĂ€ngkrig 145

I GÀngkrig 145 tar Jens Lapidus steget in i serievÀrlden.

The following two tabs change content below.
Nabil heter jag och Àr grundaren av webbplatsen. Jag Àr, som namnet pÄ sajten kanske avslöjar, helt galen i böcker! Jag har dÀrför valt att starta den hÀr sajten i syfte att publicera mina alldeles egna boktips i hopp om att det hjÀlper nÄgon dÀr ute att finna en ny bok att blÀddra i. Stort lycka till i ditt sökande!