LĂ€sordning: Selma Falck

BerĂ€knad lĂ€stid: 4 minuter ⏳

Anne Holts bokserie Selma Falck i rÀtt ordning. I skrivande stund existerar endast 2 böcker i serien.

En grav för tvÄ (Del 1)

Selma Falck har förlorat allt. Sitt yrke, sin familj och sitt hem. Efter en karriÀr som elitidrottare och senare kÀndisadvokat bor hon nu i en sjabbig lÀgenhet med en katt som enda sÀllskap. Ingen vet var hon befinner sig.

DĂ„ ringer det pĂ„ dörren. Den förmögne och mĂ€ktige Jan Morell har ett uppdrag Ă„t henne. Han Ă€r mannen som tvingat henne att lĂ€mna allt hon Ă€ger, men som nu Ă€r beredd att ge henne en chans att fĂ„ livet Ă„ter. Hans dotter – Norges frĂ€msta kvinnliga skidĂ„kare – har avslöjats i en dopingkontroll och Selma stĂ€lls inför en till synes omöjlig uppgift: bevisa dotterns oskuld före den slutgiltiga OS-uttagningen.

Kort dÀrefter hittas en manlig elitskidÄkare död. OcksÄ han med det förbjudna preparatet i kroppen. Katastrofen för det norska skidlandslaget Àr total.

Tiden löper snabbt ut för Selma. Och fler mÀnniskor riskerar att dö.

Operation fosterland (Del 2)

Hon Ă€r skicklig pĂ„ att identifiera dagsaktuella problem i samhĂ€llet och dĂ€refter omvandla dem till spĂ€nnande kriminallitteratur. … Gastkramande och angelĂ€gen.Ingalill Mosander, Aftonbladet

Selma Falck vaknar naken i en brinnande stuga pÄ kalfjÀllet. Hon minns ingenting, hon vet inte var hon Àr eller hur hon kommit dit. Mörbultad och skadad lyckas hon ta sig ut och ser stugan brinna ner till grunden. FjÀllvÀrlden Àr helt öde, inga hus och inte en mÀnniska i nÀrheten. Temperaturen sjunker och en snöstorm Àr pÄ vÀg in. Chanserna att överleva Àr smÄ.

Medan Selma kÀmpar mot skadorna och kylan börjar minnet lÄngsamt och fragmentariskt ÄtervÀnda. Till slut stÄr en skrÀmmande bild av det senaste halvÄrets hÀndelser framför henne.

Selma inser att hon mÄste överleva och ÄtervÀnda till civilisationen. Nationens framtid stÄr pÄ spel och det Àr mycket brÄttom.

Operation fosterland Ă€r den andra boken om före detta stjĂ€rnadvokaten Selma Falck. En stark, fascinerande och angelĂ€gen thriller dĂ€r Anne Holt Ă€n en gĂ„ng visar sin osedvanligt skarpa blick för det som sker i vĂ„rt samhĂ€lle idag.

Oerhört spÀnnande hela vÀgen in i mÄl. Maria NÀslund, Tara

En pĂ„litlig leverantör av kvalitet Ă€r Anne Holt med mĂ„nga böcker bakom sig. … Det Ă€r spĂ€nnande och med ett mycket tydligt budskap om samtiden. … FĂ„ kan som Holt ta ett sĂ„ samtidigt personligt inkĂ€nnande och vitt begrepp i sina sinnrikt konstruerade historier.Björn G Stenberg, Upsala Nya Tidning

Operation Fosterland stĂ€ller tankevĂ€ckande frĂ„gor kring sociala mediers pĂ„verkansmöjligheter, vad man egentligen fĂ„r göra i demokratins namn och vad yttrandefriheten Ă€r vĂ€rd och lyckas ocksĂ„ elegant dra trĂ„dar just mellan nutid och ett ockuperat Norge pĂ„ 40-talet. Jag tyckte vĂ€ldigt mycket om den första boken om Selma och att Holt utmanar sig sjĂ€lv genom en ny hjĂ€ltinna som Ă€r mĂ„nga gĂ„nger mer tillknĂ€ppt Ă€n Hanne Wilhelmsen och som man som lĂ€sare hyser nĂ„gon slags hatkĂ€rlek till. Förtjusningen i Selma Falck finns definitivt kvar efter Operation Fosterland.Gunilla Wedding, Norra SkĂ„ne

The following two tabs change content below.
Nabil heter jag och Àr grundaren av webbplatsen. Jag Àr, som namnet pÄ sajten kanske avslöjar, helt galen i böcker! Jag har dÀrför valt att starta den hÀr sajten i syfte att publicera mina alldeles egna boktips i hopp om att det hjÀlper nÄgon dÀr ute att finna en ny bok att blÀddra i. Stort lycka till i ditt sökande!