LÀsordning: Maria Adolfssons böcker om Doggerland

BerĂ€knad lĂ€stid: 5 minuter ⏳

Komplett lÀsordning för Maria Adolfssons serie Doggerland

I den hÀr nya bokserien av Maria Adolfsson trÀffar vi kriminalkommissarie Karen Eiken Hornby som har ÄtervÀnt till Doggerland för att glömma sitt förflutna med hjÀlp av arbete, alkohol och mÀn hon inte tycker om.

Vi kommer fylla pÄ listan allt eftersom nya böcker slÀpps i serien Doggerland.

Felsteg (Del 1)

Det Àr morgonen efter oistra, den stora ostronfesten i Doggerland. En kvinna vaknar bakfull pÄ ett hotellrum, i sÀllskap med fel man. En annan kvinna hittas brutalt ihjÀlslagen i sitt kök. Kriminalinspektör Karen Eiken Hornby fÄr i uppdrag att leda mordutredningen, som inte underlÀttas av att hennes arrogante chef varit gift med offret.

Kanske började allt redan i det mÀrkliga kollektivet pÄ sjuttiotalet. Kanske med ett telefonsamtal i vÄras. Kanske finns sanningen i byskvallret pÄ puben Haren och KrÄkan.

Karen inser att hon mÄste hitta ett alibi Ät en av de misstÀnkta för att sjÀlv slippa skylta med sina misstag. Samtidigt vÀxer en vÀnskap fram mellan henne och offrets dotter.

Karen Eiken Hornby har ÄtervÀnt till Doggerland för att glömma sitt förflutna med hjÀlp av arbete, alkohol och mÀn hon inte tycker om. Nu tvingas hon navigera mellan egna och andras felsteg.

Doggerland Àr en ögrupp i Nordsjön mellan Storbritannien och Skandinavien. Landet Àr en kvarvarande del av den landmassa som tidigare förenade de brittiska öarna och den europeiska kontinenten.

Idag bestÄr Doggerland av huvudöarna Heimö, Noorö och Frisel. Kulturen prÀglas av en blandning mellan det skandinaviska och det brittiska.

Stormvarning (Del 2)

Det Àr juletid nÀr en man hittas död pÄ Doggerlands nordligaste ö Noorö. Karen Eiken Hornby kastar sig in i utredningen, lÀttad över att slippa julfirandet. NÀr ytterligare ett mord sker framtrÀder kopplingar till ett lokalt whiskydestilleri, men Karen oroas mest över om hennes lindrigt laglydiga slÀktingar Àr inblandade.

Det blir en svÄr balansgÄng mellan hennes privata jag och rollen som polis.

Mellan djÀvulen och havet (Del 3)

VÀrldsartisten Luna befinner sig i hemlighet i Doggerland för att spela in sin första skiva efter tio Ärs tystnad. Irriterande vacker och outhÀrdligt god trollbinder hon alla i sin nÀrhet pÄ festen som avslutar inspelningarna. Alla utom en sur kriminalinspektör som plötsligt kÀnner sig gammal och trött.

NÀsta morgon Àr Luna försvunnen.

Samtidigt faller Ànnu en kvinna offer för den vÄldsman som hÀrjat huvudstaden.

Under nÄgra ovanligt varma vÄrveckor stÀlls kriminalinspektör Karen Eiken Hornby inför val som innebÀr skillnaden mellan liv och död bÄde för hennes egen och för andras del. Val som tycks omöjliga.

“Mellan djĂ€vulen och havet” Ă€r tredje delen i den hyllade serien om Doggerland, ett fiktivt land mellan Storbritannien och Skandinavien.

Spring eller dö (Del 4)

Det Àr fullsatt i hamnen den soliga septemberdag nÀr Doggerlands första pridefestival ska gÄ av stapeln och valspurten nÀrmar sig. Men plötsligt förbyts den uppsluppna stÀmningen i skrÀck. NÄgon skjuter rakt in i folkmassan. NÀr polisen anlÀnder Àr gÀrningsmannen redan död.

Den höggravida kriminalinspektören Karen Eiken Hornby Àr fast besluten att ta reda pÄ mördarens motiv och kartlÀgga hans sista tid i livet. Det hon upptÀcker försÀtter bÄde henne sjÀlv och andra i fara.

The following two tabs change content below.
Nabil heter jag och Àr grundaren av webbplatsen. Jag Àr, som namnet pÄ sajten kanske avslöjar, helt galen i böcker! Jag har dÀrför valt att starta den hÀr sajten i syfte att publicera mina alldeles egna boktips i hopp om att det hjÀlper nÄgon dÀr ute att finna en ny bok att blÀddra i. Stort lycka till i ditt sökande!