LÀsordning: Jonas Moströms böcker om Axberg och Jensen

BerĂ€knad lĂ€stid: 7 minuter ⏳

Axberg och Jensens böcker i rÀtt ordning:

  • Dödens pendel
  • Svart cirkel
  • HjĂ€rtats mörker
  • Rymd utan stjĂ€rnor
  • Mirakelmannen
  • Evig eld
  • Stryparen
  • Storsjöodjuret

Dödens pendel

NÀr Gerd Ekstedt avlider i sömnen av hjÀrtstillestÄnd Àr hennes son den ende som misstÀnker att döden inte kommit naturligt. En försvunnen klocka gör honom övertygad om att nÄgon varit i hennes sovrum pÄ natten. Kriminalkommissarie Johan Axberg, som har fullt upp med semesterplaneringen och en narkotikahÀrva, avvisar dock misstankarna som ett förvirrat uttryck för sorg. Samtidigt fÄr Axbergs vÀn Erik Jensen, lÀkare pÄ Sundsvalls sjukhus, in en ung kvinna med hjÀrtstillestÄnd pÄ akutmottagningen. Att en ung och frisk person plötsligt skulle drabbas av hjÀrtfel verkar mÀrkligt, och Jensen kan inte fÄ hÀndelsen ur tankarna. NÀr en nittonÄrig flicka hittas död i sin sÀng kort dÀrefter, inser Àven Johan Axberg att nÄgot Àr allvarligt fel. Förutom ett invÀxlingskvitto frÄn Sundsvalls kasino Àr det en speciell detalj som fÄngar polisens uppmÀrksamhet: flickans klocka saknas. GÄr en seriemördare lös i staden?

Svart cirkel

Rick Johnson, sÄngaren i ett av vÀrldens mest berömda band, pÄtrÀffas död pÄ sitt rum pÄ hotell Knaust i Sundsvall. Kommissarie Jonas Axberg, som egentligen har nog med sina egna bekymmer, pÄbörjar en utredning som pekar pÄ ett obehagligt förflutet hos rockstjÀrnan. Vad Àr det som nu, efter sÄ mÄnga Är, har hunnit ifatt Rick? Och varför fann polisen honom skjuten med en porrtidning, med namnet Eva skrivet mitt pÄ uppslaget? Det finns ett vittne, som kan ha sett mördarens ansikte. Problemet Àr bara att hon ligger i koma pÄ Sundsvalls sjukhus

Jonas Moströms andra bok om kommissarie Axberg och lÀkaren Jensen Àr en suggestiv och tÀt kriminalroman. Vilka krafter driver en person som utnyttjar en individ i beroendestÀllning och tvingar henne att begÄ vÀrsta tÀnkbara brottet att mörda en annan mÀnniska?

HjÀrtats mörker

NÄgra smÄpojkar som Àr ute och leker i skogen hittar en död kvinna. Kvinnan har blivit strypt, hennes klÀder Àr sönderrivna och allting tyder pÄ att det Àr ett sexmord. Den enda ledtrÄden efter mördaren tycks vara den röda Golf som setts lÀmna omrÄdet strax efter mordet.

Kvinnans mobiltelefon saknas, och kommissarie Johan Axberg och hans kollegor vid Sundsvallspolisen har inte mycket att gÄ efter nÀr de tar upp jakten pÄ mördaren.
Samtidigt har Axbergs bĂ€ste vĂ€n lĂ€karen Erik Jensen fĂ„tt personliga problem. Äktenskapet med Sara har börjat knaka betĂ€nkligt i fogarna och Sara, som har tröttnat pĂ„ att gĂ„ hemma och vara arbetslös, Ă„ker pĂ„ skrivarkurs i Frankrike.

DÀr har hon en affÀr med en annan, en affÀr som det visar sig kommer att stÄ bÄde henne och familjen dyrt.

Rymd utan stjÀrnor

NĂ€r överlĂ€kare Pia FjĂ€llstedt försvinner under mystiska omstĂ€ndigheter, blir det inte ett fall vilket som helst för Sundsvallspolisen. Åminstone inte för kriminal inspektör Sofia Waltin, eftersom Pia FjĂ€llstedt Ă€r hennes faster. Dessutom har Sofias pappa lĂ€nge haft en konflikt med sin syster och hamnar högt upp pĂ„ listan över dem som kan tĂ€nkas ha med försvinnandet att göra.

OcksÄ Sofias kollega Johan Axberg fÄr problem att skilja yrkesroll frÄn privata bekymmer nÀr hans nya flickvÀn blir misshandlad av sin exman. Dessutom verkar Johans bÀste vÀn, lÀkaren Erik Jensen, vara mer inblandad i de alltmer dramatiska hÀndelserna pÄ stadens sjukhus Àn han vill erkÀnna. FrÄgan om liv och död stÀlls pÄ sin yttersta spets.

Rymd utan stjÀrnor Àr den fjÀrde boken om kommissarie Johan Axberg och hans kollegor vid Sundsvallspolisen. HÀr stÀlls frÄgan om liv och död pÄ sin yttersta spets.

Mirakelmannen

NÀr kriminalkommissarie Johan Axberg blir kontaktad av sin gamla barndomsvÀn Mattias Molin, som vÀdjar till Johan att han ska besöka honom, tvekar han in i det sista. Det Àr första dagen pÄ den pÄtvingade tjÀnstledigheten och han har annat att tÀnka pÄ. Men nÀr Mattias sÀger att han har nÄgot viktigt att berÀtta om olyckan dÄ den sÄ kallade mirakelmannen Chris Wirén drunknade under en fisketur, vÀcks hans intresse. Wirén var chef för Symfonikliniken, ett hÀlsocenter som ger alternativ vÄrd till obotligt sjuka för skyhöga belopp.

Johan Axberg beslutar sig för att Äka tillbaka till den lilla byn BrÄsjö som han inte besökt sedan barndomen. NÀr han kommer fram gör han en chockerande upptÀckt och förtvivlad beslutar han sig för att ta reda pÄ sanningen bakom mirakelmannens död.

Mirakelmannen Àr den femte romanen i Jonas Moströms kritikerrosade serie om Johan Axberg, Sofia Waltin och de andra kriminalpoliserna i Sundsvall.

Evig eld

KirurgöverlÀkaren Ola Karlgren blir en sen höstkvÀll kallblodigt nedskjuten utanför akutmottagningen pÄ Sundsvalls sjukhus. LÀkaren Erik Jensen Àr först pÄ plats och försöker rÀdda kollegans liv. Det enda spÄr han ser av mördaren Àr den silvergrÄ kombi som lÀmnar platsen i ilfart. Kriminalkommissarie Johan Axberg och hans kollegor misstÀnker att motivet antingen Àr svartsjuka, pÄ grund av offrets ökÀnda otrohetsaffÀrer, eller att det Àr kopplat till Karlgrens engagemang i det lokala lÀkemedelsbolaget Global Medical Careness, som enligt ryktet sÀljer medicin med cancerframkallande biverkningar till u-lÀnder.

Samtidigt hÀrjar en pyroman i Sundsvall. Större och större brÀnder anlÀggs och det Àr bara en tidsfrÄga innan nÄgon kommer till skada. En förbryllande detalj Àr att pyromanen vid varje brand lÀmnar efter sig en metallbricka med ett inristat namn och nummer.

En komplicerad utredning tar sin början, dÀr spÄren pekar bÄde mot Sydafrika och mot Sundsvalls stadsbrand 1888.

Evig eld Àr den sjÀtte romanen i Jonas Moströms serie om Johan Axberg, Sofia Waltin och de andra kriminalpoliserna i Sundsvall.

Stryparen

Natten mot Lucia drar den vÀrsta snöstormen i mannaminne in över Sundsvall. Sjukhuset snöar igen och blir under tre dygn helt isolerat frÄn omvÀrlden. DÄ börjar nÄgon, till synes slumpvis, att strypa bÄde personal och patienter, pÄ vitt skilda stÀllen pÄ sjukhuset. Varje offer Àr dessutom knivskuret i pannan ett lodrÀtt snitt frÄn hÄrfÀstet ner till nÀsroten.

LÀkaren Erik Jensen har nattjour och tar tillsammans med kriminalkommissarie Johan Axberg, som Àr pÄ barnakuten med sin gamla kÀrlek Carolina och hennes nyfödde son Alfred, upp jakten pÄ mördaren.

FrÄgan Àr var de ska börja leta? Vad har mördaren för motiv, finns det nÄgon koppling mellan offren och varför sker morden pÄ sÄ olika platser?

Utredningen kompliceras av att en dödlig influensa börjar hÀrja innanför de kompakta tegelvÀggarna. Det finns ingenstans att fly och panik utbryter. Och det Àr bara en tidsfrÄga innan stryparen slÄr till igen

Stryparen Àr den sjunde romanen i Jonas Moströms serie om Johan Axberg, Sofia Waltin och de andra kriminalpoliserna i Sundsvall.

The following two tabs change content below.
Nabil heter jag och Àr grundaren av webbplatsen. Jag Àr, som namnet pÄ sajten kanske avslöjar, helt galen i böcker! Jag har dÀrför valt att starta den hÀr sajten i syfte att publicera mina alldeles egna boktips i hopp om att det hjÀlper nÄgon dÀr ute att finna en ny bok att blÀddra i. Stort lycka till i ditt sökande!