I den hÀr ordningen lÀser du Sofie Sarenbrants serie Emma Sköld

BerĂ€knad lĂ€stid: 5 minuter ⏳

Komplett lÀsordning för Sofie Sarenbrants serie Emma Sköld
Sofie Sarenbrants serie om kriminalinspektören Emma Sköld i rÀtt ordning pÄ svenska.

  • Vila i frid (Del 1)
  • Andra andningen (Del 2)
  • Visning pĂ„gĂ„r (Del 3)
  • Avdelning 73 (Del 4)
  • Tiggaren (Del 5)
  • Syndabocken (Del 6)
  • SkamvrĂ„n (Del 7)
  • Mytomanen (Del 8)
  • Vila i frid

En kÀnd skÄdespelerska hittas medvetslös i kvinnornas tvagningsrum pÄ Yasuragi Hasseludden och kort dÀrefter upptÀcks ett Àldre par döda i rum 327. Ingen av incidenterna verkar vara annat Àn olyckor, men hotellchefen Peter Berg och vd:n Nils Wedén fÄr ÀndÄ onda aningar. NÀr ytterligare en person avlider pÄ spa-anlÀggningen, den hÀr gÄngen i de varma kÀllorna utomhus, gÄr det inte att förneka att det mÄste finnas ett samband mellan dödsfallen. Emma Sköld pÄ Nackapolisens kriminalavdelning kopplas in som ansvarig och hon upptÀcker ganska snart att detta inte Àr nÄgot rutinfall.

Andra andningen

Stockholm Marathon har hittills klarat sig frÄn dödsfall, men nÀr startskottet gÄr för det 35:e maratonloppet genom tiderna stÀlls allt pÄ Ànda. Det Àr den första juni men det Àr kallare Àn pÄ julafton. Precis utanför Stadion faller en man ihop och förs till ett sjukvÄrdstÀlt, men hans liv gÄr inte att rÀdda. Kriminalpolisen Emma Sköld Àr ledig den hÀr dagen och finns pÄ plats för att heja pÄ sin syster Josefin som springer. NÀr Emma Àr vid RÄlambshovsparken har en livlös kvinna precis upptÀckts vid vattnet och Emma rycker in. Det Àr ingen tvekan om att kvinnan bragts om livet.
Andra andningen Àr den andra boken om Emma Sköld

Visning pÄgÄr

Morgonen efter familjen Göranssons husvisning i Bromma hittar sexÄriga dottern Astrid sin pappa brutalt mördad i gÀstrummet. Inget tyder pÄ inbrott och mordvapnet Àr en av familjens egna köksknivar. Har nÄgon dröjt sig kvar efter visningen? Det enda som talar för det Àr att Astrid pÄstÄr att en frÀmling har klappat henne pÄ kinden under natten.Kriminalinspektör Emma Sköld utreder fallet. Hon misstÀnker att mannens hustru kan ligga bakom dÄdet, och hemligheter som avslöjas stÀrker teorin. Men nÀr fler mord sker i samband med husvisningar stÀlls allt pÄ Ànda. Vad Àr det egentligen som pÄgÄr i det pÄ ytan idylliska bostadsomrÄdet? Och vad Àr kopplingen mellan offren?
Visning pÄgÄr Àr den tredje fristÄende deckaren om kriminalinspektör Emma Sköld.

Avdelning 73

Kriminalinspektör Emma Sköld vaknar pÄ sjukhus efter fem mÄnader i koma. Det sista hon minns Àr att hon lÀmnade sin fyra veckor gamla dotter och Äkte till stallet för att rida.Under Emmas frÄnvaro har hennes sambos förra flickvÀn tagit pÄ sig rollen som ny mamma. En uppgift hon trivs alltför vÀl med. Emma försöker febrilt tvinga fram minnen av ridolyckan och blir alltmer övertygad om att ett brott har begÄtts. Men vem skulle vilja henne nÄgot illa?SÄ lÀnge Emma befinner sig pÄ intensiven Àr sÀkerheten rigorös, men nÀr hon flyttas till avdelning 73 kan vem som helst komma henne nÀra.

Tiggaren

Minnesstunden Àr kÀnslosam. En ung kvinna Àr död, under ofattbara omstÀndigheter. Men i bakgrunden befinner sig en person som intensivt betraktar de sörjande, mÄn om att sjÀlv inte bli sedd.
Samtidigt faller Stockholms tiggare offer för vad som verkar vara en psykopatisk seriemördare. Polisen famlar i mörkret, och den enda personen som kan stoppa morden mÄste göra allt för att stanna i det fördolda.
Tiggaren Àr den femte delen om kriminalinspektör Emma Sköld.

Syndabocken

En inbrottsvÄg drar genom Bromma och tjuvarnas metoder blir allt vÀrre. NÀr ett mord pÄ en tonÄrspojke skakar idyllen kopplas Emma Sköld in pÄ fallet. Allt pekar pÄ ett villainbrott som har gÄtt snett? Misstankarna riktas mot familjens stÀderska som hittade offret. PÄ forumet BrommavÀnnerna sprids hatiska fördomar om henne och utlÀndska gÀstarbetare. Men nÀr fler personer hittas döda tar Emma saken i egna hÀnder, och försÀtter dÀrmed sig sjÀlv och andra i livsfara.
Syndabocken Àr den fristÄende sjÀtte delen i den omtyckta serien om kriminalinspektör Emma Sköld.

Mytomanen

Efter en orienteringsdag i skolan hittas en pojke död i Ålstensskogen. Kroppen Ă€r illa tilltygad och vĂ€rdesakerna försvunna. Misstankarna riktas mot ett ungdomsgĂ€ng som har knivrĂ„nat jĂ€mnĂ„riga i Bromma.

Kriminalinspektör Emma Sköld mÄste lösa fallet innan mördaren slÄr till igen, men hon har en kÀnsla av att det Àr nÄgot som inte stÀmmer. Och vad Àr det hennes kolleger döljer? Ibland Àr sanningen för svÄr att uttala.

The following two tabs change content below.
Nabil heter jag och Àr grundaren av webbplatsen. Jag Àr, som namnet pÄ sajten kanske avslöjar, helt galen i böcker! Jag har dÀrför valt att starta den hÀr sajten i syfte att publicera mina alldeles egna boktips i hopp om att det hjÀlper nÄgon dÀr ute att finna en ny bok att blÀddra i. Stort lycka till i ditt sökande!