I den hÀr ordningen lÀser du om Robert Langdon av Dan Brown

BerĂ€knad lĂ€stid: 6 minuter ⏳

Änglar och demoner Ă€r en roman av författaren Dan Brown och första boken i bokserien om Robert Langdon.

Den handlar om Harvard-professorn Robert Langdon och dennes stĂ€ndiga kamp mot klockan under jakten pĂ„ en mördare tillhörande Illuminati – ett hemligt, naturvetenskapligt sĂ€llskap som söker vedergĂ€llning mot den Romersk-katolska kyrkan och Ă€mnar utplĂ„na Vatikanstaten med hjĂ€lp av den destruktiva antimaterien.

  • Änglar och demoner
  • Da Vinci-koden
  • Den förlorade symbolen
  • Inferno
  • Begynnelse
  • Änglar och demoner

Robert Langdon, Harvard-professor i religiös symbolik, kallas till en schweizisk forskarinrĂ€ttning för att analysera en mystisk symbol – ett brĂ€nnmĂ€rke i bröstet pĂ„ en mördad fysiker.

Genast inser Langdon att detta Àr ett ofattbart bevis: ett forntida brödraskap har ÄteruppstÄtt, kÀnt under namnet Illuminati och betecknat som den mÀktigaste underjordiska organisationen som existerat. Deras huvudfiende har genom Ärhundradena varit en och densamma: den katolska kyrkan.

De vÀrsta farhÄgorna besannas nÀr Vatikanens heliga konklav strax dÀrpÄ samlas för att utse en ny pÄve. Illuminati meddelar nÀmligen att man placerat en tidsinstÀlld bomb med aldrig förr skÄdad sprÀngkraft i Vatikanstatens hjÀrta.

Robert Langdon flygs in till Rom och tillsammans med den sÀreget vackra och intelligenta Vittoria Vetra blir han huvudperson i Vatikanens desperata rÀddningsaktion. En vanvettig jakt via ett fyrahundraÄrigt spÄr, bildat av symboler som slingrar sig fram genom Rom, vÀntar.

SpÄret leder dem ned till förseglade kryptor, in i livsfarliga katakomber och övergivna katedraler. Förhoppningsvis Ànda fram till den hemlighÄllna plats som bÀr pÄ Vatikanens kvarvarande möjlighet till överlevnad.

Da Vinci-koden

New York Times Konsthistorikern och symbolikexperten Robert Langdon befinner sig i Paris för att hĂ„lla en förelĂ€sning nĂ€r han vĂ€cks av ett viktigt telefonsamtal. Den Ă„ldrade intendenten pĂ„ Louvren har blivit brutalt mördad inne pĂ„ museet, och ett mĂ€rkligt chiffer har hittats intill hans kropp. Langdon kallas till platsen för att hjĂ€lpa till att lösa gĂ„tan, ovetandes att polisen ocksĂ„ hĂ„ller honom för misstĂ€nkt till dĂ„det. Medan Langdon och den franska polisens kryptograf, Sophie Neveu, söker avtĂ€cka det gĂ„tfulla meddelandet finner de ledtrĂ„dar gömda i Leonardo da Vincis verk – ledtrĂ„dar som Ă€r synliga men samtidigt skickligt förklĂ€dda av konstnĂ€ren. En koppling till den mördade intendenten stĂ€rks nĂ€r det avslöjas att han tillhört PrieurĂ© de Sion – det sekreta sĂ€llskap som innehĂ„llit medlemmar som Newton, Botticelli, Viktor Hugo och da Vinci. Langdon misstĂ€nker nu att de Ă€r en fantastisk historisk hemlighet pĂ„ spĂ„ren, en hemlighet som genom Ă„rhundradena bevisats var lika upplysande som farlig. Ifall det labyrintiska pusslet inte hinner dechiffreras i tid gĂ„r en explosiv forntida sanning i graven.

Den förlorade symbolen

Harvardprofessorn i religiös symbolik, Robert Langdon, kallas i sista stund in för att hĂ„lla en kvĂ€llsförelĂ€sning i Capitolium, Washington. Men bara minuter efter hans ankomst hittas ett mĂ€rkvĂ€rdigt föremĂ„l i byggnadens rotunda. Det Ă€r dessutom kryptiskt kodat med fem olika symboler. Langdon förstĂ„r att budskapet Ă€r en urĂ„ldrig Ă„kallan, menad att locka dess mottagare in i en sedan lĂ€nge förlorad vĂ€rld av hemlig visdom. NĂ€r Langdon inser att hans mentor, Peter Solomon – filantrop och framstĂ„ende frimurare – brutalt kidnappats, förstĂ„r han att det enda sĂ€ttet att rĂ€dda sin vĂ€ns liv Ă€r att hörsamma den mystiska uppmaningen och följa den vart den Ă€n leder honom. Han sveps in i en vĂ€rld av beslöjade historier, gĂ„tfulla ikoner och förborgade koder som tycks leda honom mot en ofattbar sanning.

Inferno

Robert Langdon – konsthistorikern och symbolikexperten som blev kĂ€nd för miljontals lĂ€sare genom Da Vinci-koden – Ă€r tillbaka! Skottskadad och drabbad av minnesförlust vaknar Robert Langdon i en sjukhussĂ€ng i Florens. Vid sin sida har han den vackra lĂ€karen Sienna Brooks och med hennes hjĂ€lp försöker han fĂ„ fast boven som har lĂ„tit sig inspireras av Dantes helvetesskildring Inferno. Följ med pĂ„ en hisnande resa till en mystisk vĂ€rld full av symboler och hemliga koder och lĂ€r dig massor pĂ„ köpet.

Begynnelse

VarifrÄn kommer vi? Vart Àr vi pÄ vÀg? Robert Langdon, professor i religiös symbolik vid Harvard, anlÀnder till Guggenheimmuseet i Bilbao för att nÀrvara vid avslöjandet av en upptÀckt som enligt inbjudan kommer att förÀndra vetenskapen för alltid. Edmond Kirsch, en fyrtioÄrig miljardÀr som blivit vÀrldskÀnd för sina hypermoderna tekniska uppfinningar och djÀrva förutsÀgelser, var en gÄng Langdons student. Nu hÀvdar han att han funnit svaret pÄ tvÄ av mÀnsklighetens mest omdebatterade frÄgor. NÀr den spektakulÀra presentationen inleds inser Langdon att han och de hundratals andra gÀsterna stÄr inför ett avslöjande som Àr lÄngt mer kontroversiellt Àn de kunnat ana. Men plötsligt exploderar den vÀlorkestrerade kvÀllen i kaos. Tillsammans med museets eleganta chef Ambra Vidal finner Langdon sig vara mÄltavla för en okÀnd fiende som inte skyr nÄgra medel för att förhindra att Kirschs banbrytande upptÀckt nÄr dagens ljus. Tillsammans flyr Langdon och Vidal mot Barcelona för att knÀcka det kryptiska lösenordet som skyddar Kirschs hemlighet innan det Àr för sent. Under den dramatiska jakten tvingas Langdon navigera bland mystiska koder, nedtystade historiska fakta och religiös extremism.

The following two tabs change content below.
Nabil heter jag och Àr grundaren av webbplatsen. Jag Àr, som namnet pÄ sajten kanske avslöjar, helt galen i böcker! Jag har dÀrför valt att starta den hÀr sajten i syfte att publicera mina alldeles egna boktips i hopp om att det hjÀlper nÄgon dÀr ute att finna en ny bok att blÀddra i. Stort lycka till i ditt sökande!

Latest posts by Nabil (see all)