LĂ€sordning: Musse & Helium

BerĂ€knad lĂ€stid: 5 minuter ⏳

Camilla Brincks barnböcker om Musse & Helium.

RÀtt ordning pÄ böckerna Musse & Heliums magiska vÀrld

Mysteriet med hÄlet i vÀggen (Del 1)

Musse och Helium Àr tvÄ smÄ möss som bor hemma hos Camilla. Hur de kom dit Àr det ingen som vet, men konstigt nog kan mössen prata och Camilla förstÄr dem. En dag hittar mössen ett hÄl i vÀggen som leder till en annan vÀrld.

Det visar sig att Musse och Helium Àr prins och prinsessa i Djurriket, men har skickats dÀrifrÄn eftersom onda DuvjÀgare vill ta dem till fÄnga för att pÄ sÄ sÀtt komma över rikets största skatt, Guldosten.

Musse och Heliums förÀldrar, kungen och drottningen, Àr mystiskt försvunna, men det finns andra varelser som skyddar och hjÀlper dem. Varulven Ta-Ta, Tant Gamelina och grislejonet Charlie Àr bara nÄgra av alla mössens fantastiska vÀnner i Djurriket. Nu mÄste Musse och Helium finna Guldosten innan DuvjÀgarna fÄngar dem.

Jakten pÄ Guldosten (Del 2)

Det Ă€r bara de tvĂ„ smĂ„ mössen Musse och Helium som kan rĂ€dda Djurriket och dess invĂ„nare frĂ„n de onda DuvjĂ€garna. Allt hĂ€nger pĂ„ att de hittar Guldosten.

I den spÀnnande jakten möter mössen bÄde goda och onda varelser. Vem de kan lita pÄ Àr inte lÀtt att veta. Det visar sig att deras vÀnner Ta-Ta och Tant Gamelina inte har berÀttat hela sanningen om Djurriket.

Hemligheterna och överraskningarna Àr fler Àn de kan rÀkna. Det hÀnder mystiska saker som inte gÄr att förklara, osynliga broar dyker upp, varelser gÄr upp i rök och stubbar verkar kunna prata. Det blir ingen lugn start pÄ Àventyret för vÄra smÄ vÀnner. Men viktigast av allt, nu Àr dom pÄ vÀg.

Äventyret i Lindrizia (Del 3)

Nu fÄr du följa med de smÄ mössen in i Ànnu en magisk vÀrld, vinterlandet Lindrizia, som Àr prinsessan Frahs vackra rike. Men dÀr bor ocksÄ det hemska snömonstret Galaha. Om han fÄr tag pÄ Musse och Helium Àr deras Àventyr över.

Mössen möter inte bara otÀcka faror pÄ sin vÀg, utan fÄr ocksÄ se och uppleva fantastiska saker. Till exempel osynliga servitörer, en giraff med tre huvuden och flygande hundar.

Kommer de tvĂ„ smĂ„ mössen Musse och Helium att finna spĂ„ren som leder till deras förĂ€ldrar och Guldosten? Även om allt inte gĂ„r som planerat, Ă€r en sak sĂ€ker: Musse och Helium Ă€r mycket modiga. De gör verkligen sitt bĂ€sta för att rĂ€dda Djurriket och alla dess invĂ„nare frĂ„n de onda DuvjĂ€garna.

I DuvjÀgarnas klor (Del 4)

Tillsammans med katten Sigge Àr de smÄ mössen Musse och Helium Äterigen pÄ vÀg in i Djurrikets magiskt vÀrld för att fortsÀtta sitt livsviktiga uppdrag, att hitta bÄde Guldosten och sina förÀldrar. Med hjÀlp av prinsessan Frahs flygande hundar svÀvar de fram över det snötÀckta Lindrizia.

Men de hinner knappt landa förrÀn de upptÀcker att det kryllar av onda DuvjÀgare inne i Djurriket, redo att ta dem till fÄnga sÄ snart de lÀmnar Lindrizia. Endast ren och Àkta magi kommer kunna hjÀlpa dem förbi.

Som ni redan vet sÄ befinner de sig i en vÀrld dÀr vad som helst kan hÀnda. Och i det hÀr Àventyret stöter de pÄ kamouflerade sköldpaddor, sovdrakar och pratande bÄtar. Men det mest ovÀntade av allt Àr en vacker spion, som rapporterar allt den ser till de hÀmndlystna DuvjÀgarna.

Kan Musse och Helium undkomma deras klor och rÀdda Djurriket och dess invÄnare en gÄng för alla?

Camilla Brinck har verkligen lyckats fĂ„nga Musse och Heliums i en unik och myllrande fantasivĂ€rld fylld av humor spĂ€nning spĂ€nning och fĂ€rgsprakande miljöer. Passar Ă€ven utmĂ€rkt barn frĂ„n 4 Ă„r – 10 Ă„r men passar hela familjen.

The following two tabs change content below.
Nabil heter jag och Àr grundaren av webbplatsen. Jag Àr, som namnet pÄ sajten kanske avslöjar, helt galen i böcker! Jag har dÀrför valt att starta den hÀr sajten i syfte att publicera mina alldeles egna boktips i hopp om att det hjÀlper nÄgon dÀr ute att finna en ny bok att blÀddra i. Stort lycka till i ditt sökande!