I den hÀr ordningen lÀser du Martin Benner-serien

BerĂ€knad lĂ€stid: 5 minuter ⏳

Serien om Martin Benner och första boken Lotus Blues Àr en hÄrdkokt thriller och den första delen i en serie om tvÄ. Mios blues utkom vÄren 2015.

Kristina Ohlsson Àr en av Sveriges mest framgÄngsrika kriminal- och barnboksförfattare, och har dessutom haft stora framgÄngar utomlands.

LĂ€sordning Martin Benner-serien

Lotus Blues (Del 1)

Dagen dÄ allt gÄr Ät helvete regnar det. En desperat man kommer till advokat Martin Benners kontor och berÀttar att hans syster behöver hjÀlp. Det Àr bara det att systern Àr död.

Innan hon tog sitt liv erkÀnde hon fem mord. I tidningarna kallades hon seriemördare och gavs namnet Sara Texas. Nu vill brodern ge henne upprÀttelse och samtidigt hitta hennes försvunne son Mio.

Martin Benner har det mesta. KarriÀr, kvinnor, ett litet barn. Men han har ocksÄ svagheter. Framför allt Àr han svag för utmaningar. Och han gör en fasansfull felbedömning i jakten pÄ sanningen. Snabbt förvandlas han frÄn advokat till bricka i ett spel med sÄ höga insatser att han till sist stÄr inför den mest mardrömslika av situationer.

Lotus blues Ă€r en hĂ„rdkokt thriller och den första delen i en serie om tvĂ„. Mios blues utkom vĂ„ren 2015. Kristina Ohlsson Ă€r en av Sveriges mest framgĂ„ngsrika kriminal- och barnboksförfattare, och har dessutom haft stora framgĂ„ngar utomlands.

Mios Blues (Del 2)

Var Àr Mio?

Vad hÀnde egentligen pÄ Mios dagis den dÀr sista dagen? Mot sin vilja har Martin Benner dragits in i jakten pÄ den försvunne fyraÄringen. SÄ lÀnge barnet Àr borta, kommer inte den hÀnsynslösa maffiaorganisationen att lÀmna honom i fred. Desperat följer Martin upp de fÄ spÄr som finns.

Men Mios försvinnande Àr inte Martins enda problem. Han mÄste ocksÄ bringa klarhet i vem som försöker sÀtta dit honom för mord som han inte begÄtt. Han blir allt mer paranoid för var dag som gÄr. Vem kan följa honom sÄ nÀra utan att sjÀlv bli synlig?

Jakten pÄ sanningen stÀller honom inför ett ohyggligt dilemma: Kan han rÀdda bÄde Mio och sig sjÀlv? Eller krÀvs ytterligare offer för att Martin Benner ska fÄ ro?

Mios blues tar vid dĂ€r den dramatiska thrillern Lotus blues slutade.

Henrys hemlighet (Del 3)

Saga “Kristina Ohlsson Ă€r en av de skickligaste svenska deckarförfattarna just nu, en driven stilist som Ă€r vĂ€ldigt rolig att lĂ€sa vare sig hon skriver deckare eller skrĂ€ck för barn.” Lotta Olsson, Dagens Nyheter

“OemotstĂ„ndliga Henrys hemlighet… salt, hĂ„rdkokt och oförskĂ€mt roligt!” Jenny Lindh, M-magasin

“Jag njöt frĂ„n första sidan av det hĂ€r vĂ€lkomponerade lĂ€sĂ€ventyret … Jag Ă€r ocksĂ„ full av beundran inför produktiva Kristina Ohlssons förmĂ„ga att alltid hĂ„lla hög kvalitet och hitta precis rĂ€tt ton och stĂ€mning ” Gunilla Wedding, SkĂ„nska Dagbladet

Advokaten Martin Benner Àlskar antikviteter. NÀr hans vÀn Henry dör, fÄr han ett erbjudande han inte kan motstÄ: att överta Henrys andel i en antikhandel i New York. Men lyckan blir kortvarig. Martin blir uppsökt av en man som hÀvdar att Henry inte alls dog av sin sjukdom, utan blev mördad. Samtidigt mÀrker Martin att han Àr övervakad. NÄgon smyger kring hans hus pÄ natten och lÀmnar avtryck i snön.

Snart tvingas Martin in i en febrig jakt pÄ sanningen om Henry. Sökandet leder honom till en kyrka med för mycket makt och en antikhandel med dunkla affÀrsmetoder. Martin fÄr allt svÄrare att skilja sanning frÄn lögn och vÀn frÄn fiende.

Vem var egentligen Henry Schiller? Och vad hÀnde den dagen han dog?

Henrys hemlighet Ă€r en spĂ€nnande och intrikat kriminalroman om hur spĂ„r frĂ„n det förflutna inte gĂ„r att gömma. Men ocksĂ„ en berĂ€ttelse om familjelojaliteter och det svĂ„ra i att göra dem bestĂ€ndiga. Boken Ă€r en fristĂ„ende fortsĂ€ttning pĂ„ romanerna Lotus blues och Mios blues.

Kristina Ohlsson Ă€r en av Sveriges mest hyllade och framgĂ„ngsrika författare av kriminalromaner och barnböcker. Hennes böcker har översatts till trettio sprĂ„k och sĂ„lt i drygt 3,5 miljoner exemplar. Flera av dem har belönats med priser och Ă€ven dominerat internationella bestsellerlistor. 2018 hade tv-serien STHLM Rekviem som bygger pĂ„ kriminalromanerna om Fredrika Bergman premiĂ€r.

The following two tabs change content below.
Nabil heter jag och Àr grundaren av webbplatsen. Jag Àr, som namnet pÄ sajten kanske avslöjar, helt galen i böcker! Jag har dÀrför valt att starta den hÀr sajten i syfte att publicera mina alldeles egna boktips i hopp om att det hjÀlper nÄgon dÀr ute att finna en ny bok att blÀddra i. Stort lycka till i ditt sökande!