I den hÀr ordningen lÀser du Liftarens guide till galaxen

BerĂ€knad lĂ€stid: 5 minuter ⏳

Liftarens guide till galaxen Àr en historia av författaren Douglas Adams. Bokserien som Àr en trilogi i fem delar, sex delar om man rÀknar med Eoin Colfers uppföljande bok. Handlingen kretsar kring jordbon Arthur Dents och Àventyr i universum och senare Àven i multiversum.

Liftarens guide till galaxen böcker i rÀtt ordning pÄ svenska:

Liftarens Guide Till Galaxen (Del 1)

LÄngt ute pÄ kanten av det aldrig kartlagda bakvattnet till den gudsförgÀtna Ànden av vÀstra spiralarmen av vÄr galax finns en liten gul sol som ingen nÄgonsin tagit notis om.
PÄ tre minuter gÄr jorden under och den brittiske undersÄten Arthur Dent Àr den ende överlevande. Tillsammans med utomjordingen Ford Prefect forslas han ut i rymden.

Restaurangen vid slutet av universum (Del 2)

Var kan man fÄ en anstÀndig kopp te, en gin och tonic och god mat?

NÀr alla frÄgor om rymd, tid, materia och meningen med livet Àr besvarade, ÄterstÄr endast en frÄga: Var ska vi Àta middag?

Restaurangen vid slutet av universum erbjuder den ultimata gastronomiska upplevelsen och, för en gÄngs skull, finns det ingen morgondag att oroa sig för.
Arthur Dents resa genom rymden fortsÀtter dÄ han reser till tidens Ànde i sökandet efter en anstÀndig mÄltid och samtidigt rÄkar förÀndra framtiden för hela mÀnskligheten ?

Restaurangen vid Slutet av Universum andra delen av sex i Liftarens Guide till Galaxen-trilogin.

Livet, universum och allting (Del 3)

Efter en rad förbluffande katastrofer befinner sig Arthur Dent till sin stora förvÄning i en fruktansvÀrt torftig grotta pÄ Jorden under förhistorisk tid. Och precis som han bestÀmt sig för att det omöjligt kan bli vÀrre, blir det det!

De olyckliga invÄnarna pÄ planeten Krikkit Àr nÀmligen dödströtta pÄ Äsynen av natthimlen ovanför deras huvuden ? sÄ de tÀnker helt enkelt förstöra den. Universum, alltsÄ. Mellan dödsrobotarna frÄn Krikkit och total utplÄning stÄr bara fem individer ?
HÀr avslöjas allt om livets uppkomst men bli inte förvÄnad om det inte stÀmmer med det du lÀrde dig i skolan!

Ajöss och tack för fisken (Del 4)

Mot alla odds, i sista sekunden, pÄ den mest osannolika platsen, trÀffar Arthur Dent Àntligen drömflickan.

Mötet Àr kanske inte sÄ perfekt som Arthur drömt om, för efter Ätta Är och ungefÀr 100 000 ljusÄr av intergalaktiskt resande börjar han se lite sliten ut, och hon Àr nÄgot vÀck pÄ grund av allt lugnande hon fÄtt eftersom hon tror att hon Àr en igelkott.

I stort sett menlös (Del 5)

I stort sett menlös, sÄ beskrivs Jorden i det fantastiska uppslagsverket Liftarens Guide till Galaxen.

Stackars Arthur Dent som kommer frĂ„n denna menlösa planet irrar fortfarande runt i ett universum dĂ€r det nĂ€rmaste man kan komma en kopp te Ă€r “en plastmugg med vĂ€tska som var nĂ€stan, men inte riktigt, helt och hĂ„llet olikt te”. PĂ„ sin resa genom galaxerna lyckas han tappa bort Fenchurch och pĂ„börjar ett enkelt liv som smörgĂ„smakare pĂ„ planeten Lamuella. Ford Prefect irriterar sig pĂ„ det stora förlaget som köpt upp guiden och Trillian, i alla fall en av dem, har helt plöstligt en tonĂ„rig dotter.

Liftarens guide till galaxen: och en grej till (Del 6)

FÄ bokserier har roat sÄ mÄnga lÀsare vÀrlden över och under sÄ lÄng tid som Douglas Adams Liftarens guide till galaxen. För att fira att det Àr 30 Är sedan den första boken i serien publicerades och för att introducera en ny generation lÀsare för nÄgra av de roligaste böcker som nÄgonsin skrivits, kommer nu Och en grej till dÀr vi fÄr följa den olycklige jordbon Arthur Dents fortsatta Àventyr.

The following two tabs change content below.
Nabil heter jag och Àr grundaren av webbplatsen. Jag Àr, som namnet pÄ sajten kanske avslöjar, helt galen i böcker! Jag har dÀrför valt att starta den hÀr sajten i syfte att publicera mina alldeles egna boktips i hopp om att det hjÀlper nÄgon dÀr ute att finna en ny bok att blÀddra i. Stort lycka till i ditt sökande!