Läsordning: Liftarens guide till galaxen av Douglas Adams

Liftarens guide till galaxen är en historia av författaren Douglas Adams. Bokserien som är en trilogi i fem delar, sex delar om man räknar med Eoin Colfers uppföljande bok. Handlingen kretsar kring jordbon Arthur Dents och äventyr i universum och senare även i multiversum.

Liftarens guide till galaxen böcker i rätt ordning på svenska:

Liftarens Guide Till Galaxen (Del 1)

Långt ute på kanten av det aldrig kartlagda bakvattnet till den gudsförgätna änden av västra spiralarmen av vår galax finns en liten gul sol som ingen någonsin tagit notis om.
På tre minuter går jorden under och den brittiske undersåten Arthur Dent är den ende överlevande. Tillsammans med utomjordingen Ford Prefect forslas han ut i rymden.

Restaurangen vid slutet av universum (Del 2)

Var kan man få en anständig kopp te, en gin och tonic och god mat?

Se även  Läsordning: Åsa Hellbergs serie Sonja

När alla frågor om rymd, tid, materia och meningen med livet är besvarade, återstår endast en fråga: Var ska vi äta middag?

Restaurangen vid slutet av universum erbjuder den ultimata gastronomiska upplevelsen och, för en gångs skull, finns det ingen morgondag att oroa sig för.
Arthur Dents resa genom rymden fortsätter då han reser till tidens ände i sökandet efter en anständig måltid och samtidigt råkar förändra framtiden för hela mänskligheten ?

Restaurangen vid Slutet av Universum andra delen av sex i Liftarens Guide till Galaxen-trilogin.

Livet, universum och allting (Del 3)

Efter en rad förbluffande katastrofer befinner sig Arthur Dent till sin stora förvåning i en fruktansvärt torftig grotta på Jorden under förhistorisk tid. Och precis som han bestämt sig för att det omöjligt kan bli värre, blir det det!

De olyckliga invånarna på planeten Krikkit är nämligen dödströtta på åsynen av natthimlen ovanför deras huvuden ? så de tänker helt enkelt förstöra den. Universum, alltså. Mellan dödsrobotarna från Krikkit och total utplåning står bara fem individer ?
Här avslöjas allt om livets uppkomst men bli inte förvånad om det inte stämmer med det du lärde dig i skolan!

Ajöss och tack för fisken (Del 4)

Mot alla odds, i sista sekunden, på den mest osannolika platsen, träffar Arthur Dent äntligen drömflickan.

Se även  Läsordning: Maria Adolfssons böcker om Doggerland

Mötet är kanske inte så perfekt som Arthur drömt om, för efter åtta år och ungefär 100 000 ljusår av intergalaktiskt resande börjar han se lite sliten ut, och hon är något väck på grund av allt lugnande hon fått eftersom hon tror att hon är en igelkott.

I stort sett menlös (Del 5)

I stort sett menlös, så beskrivs Jorden i det fantastiska uppslagsverket Liftarens Guide till Galaxen.

Stackars Arthur Dent som kommer från denna menlösa planet irrar fortfarande runt i ett universum där det närmaste man kan komma en kopp te är “en plastmugg med vätska som var nästan, men inte riktigt, helt och hållet olikt te”. På sin resa genom galaxerna lyckas han tappa bort Fenchurch och påbörjar ett enkelt liv som smörgåsmakare på planeten Lamuella. Ford Prefect irriterar sig på det stora förlaget som köpt upp guiden och Trillian, i alla fall en av dem, har helt plöstligt en tonårig dotter.

Liftarens guide till galaxen: och en grej till (Del 6)

Få bokserier har roat så många läsare världen över och under så lång tid som Douglas Adams Liftarens guide till galaxen. För att fira att det är 30 år sedan den första boken i serien publicerades och för att introducera en ny generation läsare för några av de roligaste böcker som någonsin skrivits, kommer nu Och en grej till där vi får följa den olycklige jordbon Arthur Dents fortsatta äventyr.

Se även  Läsordning: Böckerna om Saltön

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇