LÀsordning: Peter May böcker om Enzo Macleod-serien

BerĂ€knad lĂ€stid: 5 minuter ⏳

Peter Mays böcker om Enzo Macleod i rĂ€tt ordning pĂ„ svenska:

Ett kallt fall (Del 1)

Första boken i Peter Mays deckarserie om Enzo Macleod

Paris. Ett urgammalt mysterium. Det Àr midnatt, en man söker desperat efter fristad och flyr in i en kyrka. NÀsta dag blir hans plötsliga försvinnande en riksnyhet i hela Frankrike.

Vad hÀnde egentligen med Jaques Gaillard?

Den briljanta lĂ€raren som undervisade nĂ„gra av landets mest begĂ„vade elever pĂ„ École Nationale d’Administration försvann för tio Ă„r sedan. Enzo Macleod, skotsk rĂ€ttsmedicinare, har gĂ„tt med pĂ„ ett vad han inte har rĂ„d att förlora: Han ska lösa sju av Frankrikes mest notoriska mord. Till sin hjĂ€lp har han modern teknologi, ett bristande tĂ„lamod och en ansenlig grad av respektlöshet i förhĂ„llande till rĂ€ttssystemet.

Djupt ner under staden, i katakomberna, grĂ€ver Enzo fram ledtrĂ„dar – spĂ„r som tycks vara avsiktligt utplacerade. I takt med att han nĂ€rmar sig mördaren blir det alltmer uppenbart att han sjĂ€lv riskerar att bli nĂ€sta offer.

PETER MAY [f. 1951] Ă€r en flerfaldigt prisbelönt skotsk romanförfattare, bosatt i Frankrike, vars böcker sĂ„lt i över 4 miljoner exemplar. Hans Lewis-trilogi om Edinburgh-polisen Fin Macleod har hyllats av kritikerna bĂ„de internationellt och i Sverige, och har vunnit en rad priser, bland annat Cezam Prix LittĂ©raire Inter CE i Frankrike och The Barry Award för Â»Ă…rets bĂ€sta kriminalroman« i USA . Ett kallt fall Ă€r den första boken i hans serie – The Enzo Files – om rĂ€ttsmedicinaren Enzo Macleod, som utspelar sig i Frankrike.

Döden i Gaillac (Del 2)

»Peter May Àr en av mina nya favoriter.« | Magnus Utvik, Gomorron Sverige, SVT

 Gaillac i sydvĂ€stra Frankrike. Gil Petty, USA:s mest uppburne vinskribent, hittas upphĂ€ngd pĂ„ en vingĂ„rd, klĂ€dd i den ceremoniella drĂ€kt som anvĂ€nds inom brödraskapet l Ordre de la Dive Bouteille och med kroppen marinerad i rött vin. För kriminalteknikern Enzo Macleod ligger nyckeln till mysteriet i att lyckas avkoda Pettys legendomsusade recensioner som kunde lyfta en vingĂ„rds rykte till skyarna, eller fullkomligt krossa det.
Enzo upptÀcker snart att det bakom den franska vinodlingens fridfulla fasad lurar en miljö full av rivalitet och att nÄgon tycks vara beredd att stoppa honom, Àven om det krÀver Ànnu ett mord.
Döden i Gaillac Ă€r andra boken i serien om Enzo McLeod.

PETER MAY [f. 1951] Ă€r en flerfaldigt prisbelönt skotsk romanförfattare, bosatt i Frankrike, vars böcker sĂ„lt i över 4 miljoner exemplar. Hans Lewis-trilogi om Edinburgh-polisen Fin Macleod har hyllats av kritikerna bĂ„de internationellt och i Sverige, och har vunnit en rad priser, bland annat Cezam Prix LittĂ©raire Inter CE i Frankrike och The Barry Award för ȁrets bĂ€sta kriminalroman« i USA.

»Han har en oerhört stark förmÄga att skriva fÀngslande.« | Johannas Deckarhörna

»Enzo Macleod Àr en underbar karaktÀr.« | Mystery Books Review

En kamp mot klockan (Del 3)

Enzo Macleod har diagnosticerats med en dödlig sjukdom och försöker samtidigt lösa ett av de mest förbryllande kalla fallen i Frankrikes historia. Tiden hĂ„ller pĂ„ att rinna ut för honom, i mer Ă€n en bemĂ€rkelse. Som om det inte vore illa nog blir hans dotter nĂ€stan dödad, Enzo sjĂ€lv blir rĂ„nad – och dĂ€refter hĂ€ktad. NĂ„gon försöker smutskasta honom. Och sĂ€tta dit honom för mord.

Det blir snart uppenbart att en mördare, som hittills alltid lyckats komma undan, nu har trĂ€tt fram ur det förflutna och Ă€r beredd att göra vad som helst för att stoppa Enzo. Som i sin tur tvingas göra bruk av all sin rĂ€ttsmedicinska kunskap för att lösa fallet – innan det Ă€r för sent…

PETER MAY [f. 1951] Ă€r en flerfaldigt prisbelönt skotsk romanförfattare, bosatt i Frankrike, vars böcker sĂ„lt i över 4 miljoner exemplar. Hans Lewis-trilogi om Edinburgh-polisen Fin Macleod har hyllats av kritikerna bĂ„de internationellt och i Sverige, och har vunnit en rad priser, bland annat Cezam Prix LittĂ©raire Inter CE i Frankrike och The Barry Award för ȁrets bĂ€sta kriminalroman« i USA.

»Peter May Ă€r en av mina nya favoriter.« | Magnus Utvik, Gomorron Sverige, SVT

»Peter May har en oerhört stark förmĂ„ga att skriva fĂ€ngslande.« | Johannas Deckarhörna

The following two tabs change content below.
Nabil heter jag och Àr grundaren av webbplatsen. Jag Àr, som namnet pÄ sajten kanske avslöjar, helt galen i böcker! Jag har dÀrför valt att starta den hÀr sajten i syfte att publicera mina alldeles egna boktips i hopp om att det hjÀlper nÄgon dÀr ute att finna en ny bok att blÀddra i. Stort lycka till i ditt sökande!