LĂ€sordning: Anna Jansson böcker om Ödesgudinnan

BerĂ€knad lĂ€stid: 5 minuter ⏳

Ödesgudinnan böcker i rĂ€tt ordning:

Ödesgudinnan pĂ„ Salong d’Amour

PĂ„ Södertorg i Visby ligger Salong d’Amour. NĂ€r du kommer in pĂ„ min frisersalong och jag frĂ„gar: “Vad kan jag göra för dig?” menar jag inte bara ditt hĂ„r. Jag menar: “Vad kan jag göra för dig i ditt liv?” Min ambition Ă€r större Ă€n att fĂ„ till en fin klippning, den Ă€r att ge dig ett möte.

Som frisör möter jag mĂ€nniskor i alla livssituationer. Bröllop, begravningar, separationer och skolavslutningar. LivsberĂ€ttelserna kommer glimtvis, ibland fĂ„r jag förtroenden. Du kan lita pĂ„ min tystnadsplikt – dina hemligheter stannar hos mig.

Till hjÀlp pÄ salongen har jag en ung man frÄn Grötlingbo. Han heter Ricky. Jag har lovat hans mamma att göra honom rumsren och lÀra honom laga mat.
Om du Àr en trogen kund och vÄgar se dig i min spegel kan allting hÀnda.

SvÀrmödrar utan grÀnser

I sagorna Àr det styvmödrarna som Àr onda. Men i verkliga livet Àr det svÀrmödrar man bör akta sig för, tÀnker Angelika Lagermark i sina mörkare stunder.

För ett halvĂ„r sedan fĂ„ngade Angelika en brudbukett och tankarna pĂ„ ett bröllop tog fart, men Angelika Ă€r tveksam. Är Magnus rĂ€tt man att leva med? Hans mamma Judith, som oförhappandes flyttade in nĂ€r hennes akvarium sprack, Ă€r det definitivt inte.

Livet Àr inte enkelt. Angelika fick aldrig barnen hon lÀngtade efter. Men nÀr lille Folke dyker upp fÄr hon chansen att bli en viktig vuxen i hans liv. Folke drabbas av njursvikt och behöver en ny njure. Hur hittar man en lÀmplig donator? Och vad svarar man ett barn som stÀller viktiga frÄgor om döden?

Angelika och hennes systrar driver varsin frisersalong pÄ Gotland, men under ytan pÄgÄr en annan verksamhet: Att hjÀlpa mÀnniskor hitta kÀrleken. Vem just du hamnar bredvid pÄ Salong d Amour Àr inte en slump, det Àr ett arrangerat möte. Det Àr aldrig för sent att hitta kÀrleken i livet. VÀlkommen in.

KĂ€rleksdans i obalans

Jag ser pĂ„ mannen jag Ă€lskar. Vi stĂ„r pĂ„ randen till en katastrof. Jag tycker nĂ€stan att han ler i sömnen och plötsligt fĂ„r jag lust att drĂ€pa honom med kudden, tĂ€nker Angelika Lagermark, hĂ„rfrisörska pĂ„ salong d’ Amour i Visby.

En annons i tidningen blir startskottet för en serie ovÀntade hÀndelser. Den stuga vid havet dÀr Angelikas gammelmormor Amalia bodde hela sitt 94-Äriga liv Àr till salu. Amalia var en klok gumma och mÄnga var de som kom för att fÄ rÄd och hjÀlp i livets svÄra skeden. Men huset ruvar pÄ en fasansfull hemlighet.

Samtidigt fortsÀtter relationsarbetet pÄ frisersalongen med att hjÀlpa kunderna att hitta kÀrleken. Det Àr det enkla. Den svÄra Àr att behÄlla kÀrleken nÀr motgÄngarna kommer. Det Àr nÄgot Angelika sjÀlv fÄr erfara nÀr Magnus blir förÀlskad i hela vÀrlden och gör det otÀnkbara.

En otippad kÀrlekshistoria

Det Àr bra om man kan göra nÄgot med sin ilska i stÀllet för att behÀrska den, brukade gammelmormor Amalia sÀga. Visdomsord som frisörskan Angelika Lagermark pÄ Salong d Amour tagit med sig pÄ sin livsvÀg. Medan hon hjÀlper sina kunder att hitta kÀrleken knakar hennes egen relation med taxichauffören Magnus allt mer i fogarna. Stanna eller gÄ? Det Àr den eviga frÄgan. Det blir Ätskilliga turer till tippen nÀr Angelika hjÀlper sin syster att röja ur ett hus som ska sÀljas. Till Ätervinningsstationen kommer bÄde vardagskunder och de som stÄr mitt uppe i livets stora skiften: dödsfall, skilsmÀssa, flytta ihop och flytta isÀr. Ett eldorado för en relationscoach. Livet gÄr pÄ högvarv och mitt i detta tumult upptÀcker Angelika en knöl i bröstet.

En otippad kĂ€rlekshistoria Ă€r en bok om nĂ€r mattan rycks undan och om att hitta fotfĂ€stet i tillvaron igen nĂ€r den helt har stĂ€llts pĂ„ Ă€nda. Det Ă€r den fjĂ€rde och fristĂ„ende delen i Anna Janssons charmiga och varma serie om Ödesgudinnan Angelika.

The following two tabs change content below.
Nabil heter jag och Àr grundaren av webbplatsen. Jag Àr, som namnet pÄ sajten kanske avslöjar, helt galen i böcker! Jag har dÀrför valt att starta den hÀr sajten i syfte att publicera mina alldeles egna boktips i hopp om att det hjÀlper nÄgon dÀr ute att finna en ny bok att blÀddra i. Stort lycka till i ditt sökande!