I den hÀr ordningen lÀser du Katarina Wennstam bokserie Justitia

BerĂ€knad lĂ€stid: 9 minuter ⏳

I den hÀr ordningen lÀser du bokserien av Katarina Wennstam

Smuts (2007)

Jonas Wahl Àr framgÄngsrik advokat. Han har en stark och vacker fru, fina barn och ett i varje detalj designat hus. Jonas karriÀr har tagit ordentlig fart och han har fÄtt ett erbjudande frÄn TV att kommentera en traffickingrÀttegÄng som dominerar Sveriges nyhetsbevakning. Vad ingen vet Àr att han spelar ett mycket högt spel i medias strÄlkastarljus.

Hustrun Rebecca hanterar sin chefsposition pÄ TV perfekt och borde kunna luta sig tillbaka dÄ barnen mÄr bra och alla berömmer henne för deras vackra hus. Men det finns en krypande kÀnsla av att allt inte stÄr rÀtt till och Rebecca undrar ofta vad Jonas gör alla kvÀllar han jobbar över. Men hon Àr en kvinna som har gjort förnekelsen till en konst och som stÀndigt putsar pÄ familjens fasad, utÄt sett en lyckad yrkeskvinna, mor och maka, men inombords vÀxer tvivlen kring livet och Àktenskapet.

Samtidigt utvecklas deras 14-Äriga dotter Emma snabbt och hennes begynnande sexualitet pockar pÄ. Emma lockas och skrÀms av sina egna fantasier och omvÀrldens reaktioner. Skammen brÀnner, men vem Àr det egentligen som Àr skamligt?

“Smuts” Ă€r en spĂ€nningsroman och ett starkt familjedrama som landar mitt i debatten om sexköp och trafficking. Det Ă€r en skarp skildring av en vĂ€rld dĂ€r mĂ€ns rĂ€tt till kvinnors kroppar stĂ„r över allt annat och dĂ€r domstolarna vĂ€ljer att titta Ă„t ett annat hĂ„ll.

Dödergök (2008)

I ett stillsamt radhusomrÄde strax söder om Stockholm finner Maria Allende drömhuset för sin lilla familj. Tobias och Maria har lÀnge letat efter hus med trÀdgÄrd för tvÄÄriga Alma att leka i, och det perfekta huset till överkomligt pris har inte varit lÀtt att hitta.

Men den sköra tillvaron i den nya bostaden sÀtts i gungning nÀr den fasansfulla sanningen om husets tidigare Àgare blir kÀnd. Maria Allende börjar grÀva i historien, men Àr inte beredd pÄ den verklighet som döljer sig bakom fasaderna. Men medan Maria blir alltmer besatt av undersökningen börjar hennes och Tobias förhÄllande att krackelera.

Samtidigt stÀlls Äklagare Madeleine Edwards inför nya utmaningar, bÄde i domstolen och hemma. TonÄrsdottern Alexandra saknar sin hÄrt arbetande mamma, men ett mÀrkligt dödsfall med kopplingar till hedersvÄld krÀver Madeleine Edwards fulla uppmÀrksamhet.

Med “Dödergök” har Katarina Wennstam skapat en spĂ€nningsroman om brott som i regel gĂ„r strafflösa och Ă„terigen avslöjar hon nĂ„gra av det svenska samhĂ€llets alla djupaste fördomar.

www.katarinawennstam.se

Pressröster om “Smuts”:

“Svart, brutal med ett brinnande patos för alla utsatta kvinnor.” ICA-kuriren

“Tro inte för en sekund att du Ă€r oberörd nĂ€r boken Ă€r slut.” Plaza Kvinna

“Katarina Wennstam har skrivit en vansinnigt spĂ€nnande bok.” Vecko-Revyn

Alfahannen (2010)

Jack Rappe tar kvinnor som en karl ska. Att de inte alltid Àr med pÄ noterna hör ju bara till spelet, eller hur? Filmen Àlskar sina bad boys, och Jack Rappe Àr den verklige alfahannen bland de manliga skÄdespelarna. DÀrför blir det ocksÄ en sensation av stora mÄtt nÀr Rappe hittas pÄ bryggan med ett livshotande sÄr i magen.

Jack Rappes vÄldsamhet verkar till slut ha hunnit ikapp honom sjÀlv. I sista delen av Katarina Wennstams trilogi om mÀns vÄld mot kvinnor fÄr lÀsaren Äterknyta kontakten med huvudpersonerna frÄn succéromanerna Smuts och Dödergök: Äklagaren Madeleine Edwards och advokaten Jonas Wahl, som lÀmnade Sverige efter att ha avlöjats som sexköpare.

Nu befinner han sig Àn en gÄng i hÀndelsernas centrum. Men den hÀr gÄngen Àr det hans dotter som spelar huvudrollen. Katarina Wennstam skriver spÀnning med hjÀrna, bÄde underhÄllande och djupt angelÀget.

Precis som i Smuts och Dödergök vill Katarina Wennstam sĂ€tta ljus pĂ„ mĂ€rkliga drag i bĂ„de samhĂ€llsdebatt och kulturliv. Varför kan en man med uppenbart störda drag och en perverterad kvinnosyn bli tolererad, ja till och med uppburen, nĂ€r han visar allt detta pĂ„ en teaterscen? Varför filmas vĂ„ldtĂ€kter som vore det ett slags porr? Och varför Ă€r det fortfarande sĂ„ fruktansvĂ€rt komiskt det dĂ€r med att “tukta en argbigga”

Svikaren (2012)

Det rör sig helt klart om hÀmnd. För att fotbollsspelaren Sebastian Lilja vÀnt sin egen klubb ryggen och skrivit pÄ för konkurrenten. JÀvla Bajenfitta! Du ska dö! Du pissade pÄ oss! Sebastian Lilja fick sitt sista Är i livet förstört av anonyma hot. Men det gör Ä andra sidan saken ganska enkel för kriminalinspektör Charlotta Lugn.

Det Àr naturligtvis en urspÄrad supporter som huggit kniven i Liljas kropp över sjuttio gÄnger. Och mÄlsÀgarbitrÀdet Shirin Sundin fÄr förklara för Sebastians förÀldrar hur sport kan fÄ mÀnniskor att kÀnna ett sÄdant hat.Men det Àr nÄgot som inte stÀmmer.

Nya fakta kommer fram under utredningen som pekar i en helt annan riktning. Inte pÄ en anonym vÄldsverkare utan nÄgon som stÄtt Sebastian Lilja nÀra. VÀldigt nÀra.Katarina Wennstams skakande skildring av vÄld och intolerans i sportens vÀrld. En sund sjÀl i en död kropp.

GĂ€nget (2017)

Nu Àr de vuxna, med fruar, karriÀrer, barn. Men de trÀffas fortfarande och hÄller ihop, killarna som en gÄng utgjorde GÀnget. SÄ försvinner en av dem, och advokat Shirin Nouri blir plötsligt indragen i en historia dÀr det förflutna gör sig pÄmint med brutal kraft.

Vad hÀnde den dÀr kvÀllen pÄ FÄfÀngan för nÀstan tjugo Är sedan?

Katarina Wennstams nya spÀnningsroman Àr ett drama om skuld och skam, och om gruppens livsfarliga inverkan pÄ individen.

Vargen (2019)

En dag blir mardrömmen verklighet: en ung kvinna rapporteras försvunnen efter en fest. Polisen Charlotta Lugn ger sig in i det medialt uppmÀrksammade spaningsarbetet, och upptÀcker snart spÄr som leder till cybervÀrldens mörkaste vrÄr.

Samtidigt befinner sig advokat Shirin Nouri i en rÀttegÄng som blir en av hennes svÄraste prövningar: en man erkÀnner att han dödat sin flickvÀn, men hans ombud gör ÀndÄ allt för att han ska gÄ fri.

I spÀnningsromanen Vargen berÀttar Katarina Wennstam om ett samhÀlle dÀr rÀttvisan gör skillnad pÄ mÀn och kvinnor, och dÀr den mediala cirkusen utnyttjar spektakulÀra brott för att skapa maximalt intresse. En dag kommer vargen, men lyssnar nÄgon pÄ varningarna?

Dockorna (2020)

– Men det Ă€r ju inte Siri som har gjort fel hĂ€r, hon har bara haft oturen att möta en förövare”, sĂ€ger han.

– En förövare som har utnyttjat det faktum att hon var skitpackad och inte kunde ta hand om sig sjĂ€lv. Jag sĂ€ger inte att det Ă€r hennes fel, men om hon inte hade varit sĂ„ jĂ€kla berusad sĂ„ hade det kanske inte hĂ€nt.

NÀr den framgÄngsrike manusförfattaren Julian Gross bjuder slÀkt och vÀnner pÄ 50-Ärsfest blir det ett hejdundrande kalas. Men nÄgot hÀnder pÄ festen och morgonen dÀrpÄ hittas födelsedagsbarnet död pÄ Söder MÀlarstrand.

Charlotta Lugn tar sig an fallet och snart leder spÄren henne tillbaka till en annan tid, nÀr hon var en mindre erfaren polis och lagstiftningen sÄg annorlunda ut. Varför ville nÄgon döda Julian Gross? Och hur hÀnger hans död samman med ett antal ouppklarade fall frÄn Göteborg?

Precis som i de hyllade föregÄngarna GÀnget och Vargen berÀttar Katarina Wennstam om ett samhÀlle dÀr rÀttvisa betyder olika saker för mÀn och kvinnor. Men brott i det förgÄngna kan plötsligt fÄ en lösning i vÄr tid. Kan rÀttvisan stÄ pÄ rÀtt sida denna gÄng?

“Dockorna” Ă€r en rasande spĂ€nningsroman, med Shirin Nouri och Charlotta Lugn Ă„ter i huvudrollerna.

The following two tabs change content below.
Nabil heter jag och Àr grundaren av webbplatsen. Jag Àr, som namnet pÄ sajten kanske avslöjar, helt galen i böcker! Jag har dÀrför valt att starta den hÀr sajten i syfte att publicera mina alldeles egna boktips i hopp om att det hjÀlper nÄgon dÀr ute att finna en ny bok att blÀddra i. Stort lycka till i ditt sökande!