LÀsordning: Handbok för superhjÀltar

BerĂ€knad lĂ€stid: 4 minuter ⏳

Handbok för superhjÀltar böcker i rÀtt ordning:

Handbok för superhjÀltar 1: Handboken

Lisa mÄste bo hos sin mormor i nÄgra mÄnader eftersom hennes mamma jobbar i en annan stad.

Problemet Àr bara att Lisa vantrivs nÄgot fruktansvÀrt i sin nya skola. KillgÀnget retar henne konstant för hennes utstÄende öron, och varje kvÀll somnar Lisa med hÀnderna tryckta mot öronen, för att de förhoppningsvis ska sluta stÄ ut sÄ mycket.

En dag nÀr Lisa, i vanlig ordning, blir jagad av killgÀnget rymmer hon in pÄ biblioteket.

DĂ€r, lĂ€ngst ner pĂ„ en hylla, stĂ„r en bok som liksom lyser. Lisa dras till hyllan och fĂ„r fram boken som har det besynnerliga namnet “Handbok för superhjĂ€ltar”.

MÀrkligt nog Àr inte boken registrerad i bibliotekets system, och bibliotekarien viskar till Lisa att det nog Àr sÄ att handboken helt enkelt ska följa med Lisa hem och stanna dÀr.

Och i det ögonblicket börjar Lisas resa mot att bli superhjÀlten Röda masken!

Handbok för superhjÀltar 2: Röda masken

Om man drömmer om nÄgot tillrÀckligt lÀnge kommer det en dag att bli verklighet. Lisa har klarat av sitt första superhjÀlteuppdrag, men det kÀnns som om hon bara drömt det.

För i hennes vardag Àr allt som vanligt: hon vantrivs i skolan och killgÀnget Àr vÀrre Àn nÄgonsin. De ger sig pÄ de svagaste och mobbar alla, inklusive Lisa. Varje ledig stund lÀser Lisa i boken hon hittade pÄ biblioteket, Handbok för superhjÀltar.

Handbok för superhjÀltar 3: Ensam

Att vara superhjÀlten Röda Masken har förÀndrat allt för Lisa. Hon har fÄtt sjÀlvförtroende och vÄgar för första gÄngen i sitt liv sÀga ifrÄn men i skolan hon Àr fortfarande lika ensam.

Om kvÀllarna flyger hon ut över staden och bekÀmpar brottslingar. Varenda rÄnare och tjuv Àr rÀdda att möta superhjÀlten. Alla utom stadens farligaste skurk, Wolfgang. Han Àr inte det minsta rÀdd och han har svurit att fÄnga in Röda Masken. Kommer Lisa hinna sÀtta Wolfgang bakom lÄs och bom innan han fÄngar henne?

Handbok för superhjÀltar 4: Vargen kommer

Stadens farligaste skurk, Wolfgang, har kidnappat borgmÀstaren och vill ha Röda masken i utbyte. Han har lÀnge velat fÄnga Lisa, och nu verkar han ha kommit pÄ precis hur han ska göra. Lisa vet inte vad hon ska ta sig till ska hon rÀdda sig sjÀlv eller överlÀmna sig för att rÀdda borgmÀstaren?

Men hjÀlp dyker upp frÄn ovÀntat hÄll. FrÄgan Àr bara om Lisa kan lita pÄ sina nya vÀnner.

The following two tabs change content below.
Nabil heter jag och Àr grundaren av webbplatsen. Jag Àr, som namnet pÄ sajten kanske avslöjar, helt galen i böcker! Jag har dÀrför valt att starta den hÀr sajten i syfte att publicera mina alldeles egna boktips i hopp om att det hjÀlper nÄgon dÀr ute att finna en ny bok att blÀddra i. Stort lycka till i ditt sökande!