LĂ€sordning: Ninni Schulmans serie Hagfors

BerĂ€knad lĂ€stid: 7 minuter ⏳

Ninni Schulmans populÀra serie Hagfors handlar om journalisten Magdalena Hansson som nyligen flyttat hem till Hagfors med sin adoptivson. Hon hoppas att lugnet pÄ landsbygden ska fÄ henne att mÄ bÀttre igen men allt blir inte som hon tÀnkt sig. Den hÀr kriminalromanserien Àr bÄde spÀnnande och vÀldigt lÀsvÀrd.

Flickan med snö i hÄret

En kall och snöig nyÄrsafton försvinner sextonÄriga Hedda Losjö frÄn sitt hem utanför Hagfors i VÀrmland. Hennes förÀldrar Àr förtvivlade. Vad kan ha hÀnt deras skötsamma dotter? NÀr poliserna Petra Wilander och Christer Berglund fÄr fallet pÄ sitt bord visar det sig snart att Hedda har levt ett dubbelliv.

En tid senare hittas en ung flicka mördad i en jordkÀllare i skogen nÄgra kilometer frÄn familjen Losjös hem. Flickan Àr naken och har dödats med ett skott i bakhuvudet. Kan det vara den försvunna Hedda? Den lilla polisstationen stÄr nu inför en av sina största utmaningar.

Journalisten Magdalena Hansson har lÀmnat Stockholm och flyttat hem till Hagfors med sin sexÄriga adoptivson Nils efter en uppslitande skilsmÀssa. Hon Àr trött och deprimerad och hoppas att lugnet pÄ landsbygden och tryggheten i uppvÀxtstaden ska ge henne livsglÀdjen tillbaka. Magdalena engagerar sig kÀnslomÀssigt i den försvunna Heddas öde och börjar undersöka fallet nÀrmare. Snart inser hon att den fridfulla bygden bÀr pÄ hemligheter som vissa gör vad som helst för att dölja

Pojken som slutade grÄta

En mörk augustikvÀll kommer ett larm till Hagfors rÀddningstjÀnst: en villa stÄr i brand. NÀr journalisten Magdalena Hansson kommer till platsen har huset nÀstan helt brunnit ner, vÀggarna har rasat och svart rök pulserar frÄn de förstörda fönstren. Dagen dÀrpÄ avlider en fyrtiotreÄrig kvinna av skadorna hon Ädrog sig i branden.

NÄgra dagar senare brinner nÀsta hus. Och sedan ytterligare ett. Hagforspolisen stÄr inför en ny, stor utmaning medan den lilla vÀrmlÀndska staden lever i skrÀck.

Magdalena Hansson dras in allt mer i jakten pÄ seriepyromanen och till slut Àr hennes engagemang djupt personligt. Och mycket riskabelt.

Svara om du hör mig

Det Àr tidig oktobermorgon och utanför slaktboden i UvanÄ samlas byns jaktlag för Ànnu en dag bland björn och varg i Tiomilaskogen. NÄgra timmar senare hittas en av ÀlgjÀgarna, PÀr Sanner, död pÄ sitt pass medan hans fjortonÄriga dotter som varit i sÀllskap med honom Àr försvunnen.

Vem av jaktkamraterna har velat PÀr sÄ illa? Finns det nÄgon koppling till den tjuvskjutna vargen som hittades nÄgra veckor tidigare? Eller har hans tvivelaktiga affÀrer blivit hans död? Att Hagforspolisens nya krimchef, Petra Wilander, Àr lika misstÀnkt som alla andra i jaktlaget gör mordutredningen Àn mer komplicerad.

Livet i den lilla byn blir en mardröm för PÀrs Ànka nÀr deras hemligheter grÀvs fram en efter en. Och vem Àr egentligen vÀn och vem Àr fiende nÀr det knackar pÄ dörren?

Journalisten Magdalena Hansson Àr förÀldraledig nÀr VÀrmlandsbladet kommer med sitt stora sparpaket. För att försöka rÀdda sitt arbete och sin lokalredaktion undersöker hon fallet och tar risker som sÀtter hela familjen pÄ spel.

VĂ„r egen lilla hemlighet

VÄr egen lilla hemlighet Àr fjÀrde delen i Ninni Schulmans populÀra Hagforsserie. OavlÄtligt spÀnnande kriminalromaner om en verklighet som de flesta kÀnner igen sig i, lÄngt frÄn storstÀderna och idylliska semesterparadis.

En kvÀll i april kommer socialsekreterare Anna-Karin Ehn inte hem frÄn sitt arbete och hennes make anmÀler henne försvunnen. Han vet att hon har blivit hotad pÄ sitt jobb och fruktar det vÀrsta.

Dagen dÀrpÄ hittas Anna-Karins bil övergiven vid vÀgkanten nÄgra mil utanför Hagfors. Polisen hittar spÄr av blod i bilen och man misstÀnker att hon har utsatts för ett brott.

Anna-Karin verkar ha levt ett helt vanligt liv med man och barn, men nÀr man börjar skrapa pÄ den prydliga ytan upptÀcker man att hon har mÄnga hemligheter. Kan de ha lett till hennes försvinnande?

VĂ€lkommen hem

En sensommardag fÄr Magdalena Hansson en inbjudan till en ÄtertrÀff med sin högstadieklass. Tanken Àr att de ska sova i klassförestÄndarens sommarstuga, precis som de gjorde en helg i nian. De ska Àta och umgÄs och gÄ pÄ spökvandring i skogen. Precis som dÄ.

Magdalena kÀnner bara olust. De senaste veckorna har hon blivit utsatt för grovt nÀthat och hon skulle mycket hellre tillbringa helgen tillsammans med Petter, som Àntligen Àr hemma frÄn Norge dÀr han numera jobbar. Men eftersom en av klasskamraterna idag Àr musiker och dokusÄpakÀndis Äker hon dit för att göra ett reportage till VÀrmlandsbladet.

PÄ festen faller alla tillbaka i gamla mönster. Allting spÄrar ur och Magdalena blir kvar mitt i kaoset. Sent pÄ kvÀllen hittas en av klasskamraterna brutalt mördad.

Dagen efter hittas Ànnu en person i klassen död pÄ Hotell Monica. TillvÀgagÄngssÀtten verkar helt olika, men det mÄste vÀl ÀndÄ vara samma gÀrningsman? Vilket Àr i sÄ fall motivet? Och finns det fler i klassen som Àr i fara?

The following two tabs change content below.
Nabil heter jag och Àr grundaren av webbplatsen. Jag Àr, som namnet pÄ sajten kanske avslöjar, helt galen i böcker! Jag har dÀrför valt att starta den hÀr sajten i syfte att publicera mina alldeles egna boktips i hopp om att det hjÀlper nÄgon dÀr ute att finna en ny bok att blÀddra i. Stort lycka till i ditt sökande!