LÀsordning: Arnaldur Indridason böcker om Flovent och Thorson

BerĂ€knad lĂ€stid: 3 minuter ⏳

Flovent och Thorson böckerna i rÀtt ordning

Det tyska huset (Del 1)

En handelsresande har hittats mördad i en liten lÀgenhet i Reykjavik, skjuten i huvudet med pistol. Polisen drar snabbt slutsatsen att det rör sig om en förövare bland de mÄnga amerikanska soldater som staden kryllar av den hÀr sommaren 1941. Soldaterna Àr strategiskt placerade pÄ Island för att sÀkra det nordamerikanska luftrummet.

De stÀller ocksÄ till med en hel del besvÀr, sÀrskilt de som skaffar sig en islÀndsk fÀstmö under vistelsen. Mordfallet hamnar pÄ islÀndske kriminalinspektören Konrad Flovents bord och eftersom han Àr den ende kriminalinspektören i Reykjavik tvingas han begÀra hjÀlp utifrÄn.

Han trÀffar en ung kanadensare av islÀndsk hÀrkomst, Thorson, som Àr helt oerfaren nÀr det gÀller mordutredningar, men som talar bÄde engelska och islÀndska. Tillsammans ger de sig ut pÄ jakt efter mördaren.

Farlig flyktvÀg (Del 2)

Ny bok av Arnaldur Indridason som förvÀntas slÀppas i mitten av Augusti

Det Àr vÄren 1943 och andra vÀrldskriget nÄr sin kulmen. I nordligaste Finland vid Barents hav i Petsamoregionen vÀntar en islÀndsk ung kvinna pÄ att hennes fÀstman ska dyka upp frÄn Köpenhamn. Slaget om Nordkalotten har Ànnu inte inletts men lÀget norr om polcirkeln blir alltmer spÀnt mellan tyskar och ryssar.

Det unga parets plan Àr att fartyget Esjan ska föra dem lÄngt bort frÄn kriget hem till Island. Men fÀstmannen kommer inte sÄ kvinnan tvingas resa ivÀg pÄ egen hand. NÀr hon stiger i land pÄ Island begriper hon att Àven Reykjavik har drabbats av kriget. Amerikanska soldater syns överallt.

Ett lik spolas upp pÄ stranden vid Nautholsvik och en ung man har blivit misshandlad av amerikanska soldater pÄ en bar. En annan kvinna som gÀrna umgÄs med amerikanerna har försvunnit spÄrlöst. Flovent och Thorson fÄr ett nytt uppdrag nÀr ska de utreda om det finns nÄgra samband mellan de olika dödsfallen trots att det pÄ ytan ser ut som helt olika hÀndelser.

The following two tabs change content below.
Nabil heter jag och Àr grundaren av webbplatsen. Jag Àr, som namnet pÄ sajten kanske avslöjar, helt galen i böcker! Jag har dÀrför valt att starta den hÀr sajten i syfte att publicera mina alldeles egna boktips i hopp om att det hjÀlper nÄgon dÀr ute att finna en ny bok att blÀddra i. Stort lycka till i ditt sökande!