LĂ€sordning: Bellman noir

BerĂ€knad lĂ€stid: 3 minuter ⏳

Niklas Natt och Dags böcker Bellman noir lÀses i följande ordning:

1793

Gustav III Ă€r död. Mer Ă€n ett Ă„r har gĂ„tt sedan skotten föll pĂ„ maskeradbalen. Kronprinsen Ă€r omyndig och krigsĂ„ren har tömt statskassan. Riket styrs av egenintressen medan folket far illa. Ingen litar pĂ„ nĂ„gon. Överallt frodas missnöje och paranoia.

Hösten 1793 hittas ett lik i Fatburen pÄ Södermalm, den igenslammade sjö dÀr allt kÄkstadens avskrÀde hamnar. Den döde saknar armar och ben, men skadorna Àr inte nya.

Cecil Winge har varit Stockholms poliskammare behjÀlplig med sitt skarpsinne förr. Nu vacklar hans hÀlsa, men han krÀvs pÄ en gentjÀnst han inte kan neka. Tiden Àr knapp, och den vinter som ska bli den svÄraste Stockholm skÄdat pÄ ett decennium Àr i antÄgande.

1794

Uppföljaren till succĂ©romanen “1793”, som tagit Sverige och vĂ€rlden med storm. En mor sörjer sin dotter, drĂ€pt pĂ„ sin bröllopsnatt. NĂ€r ingen annan vill utreda dödsfallet frĂ„gar hon den ende som Ă„terstĂ„r, en enarmad palt som sörjer sin döde vĂ€n. PĂ„ Danvikens hospital, i utkanten av Stockholm, sitter en ung Ă€dling och vĂ„ndas över det vidriga brott han anklagas för.

I den andra delen i Niklas Natt och Dags “Bellman noir”-trilogi, fĂ„r vi Ă„ter följa Mickel Cardell och Anna Stina Knapp och den myllrande och ruttnande vĂ€rld som Ă€r deras, dĂ€r vad lite som Ă„terstĂ„r av den gustavianska Ă€rans prakt Ă€r statt i sönderfall. Niklas Natt och Dag visar att han Ă€r lĂ„ngtifrĂ„n fĂ€rdig med sin brutala och nakna skildring av det sena 1700-talets mörkaste vrĂ„r.

The following two tabs change content below.
Nabil heter jag och Àr grundaren av webbplatsen. Jag Àr, som namnet pÄ sajten kanske avslöjar, helt galen i böcker! Jag har dÀrför valt att starta den hÀr sajten i syfte att publicera mina alldeles egna boktips i hopp om att det hjÀlper nÄgon dÀr ute att finna en ny bok att blÀddra i. Stort lycka till i ditt sökande!