I den hÀr ordningen lÀser du Viveca Stens serie Morden i Sandhamn

BerĂ€knad lĂ€stid: 10 minuter ⏳

I den hÀr serien av kriminalromaner fÄr vi följa kriminalinspektör Thomas Andreasson frÄn Nackapolisen. HÀr hittar du den rÀtta lÀsordningen för bokserien Morden i Sandhamn.

Böckerna om Morden i Sandhamn i rÀtt ordning:

I de lugnaste vatten (Del 1)

Det Àr en het julimorgon pÄ Sandhamn i Stockholms skÀrgÄrd. En manskropp inlindad i ett fisknÀt flyter i land pÄ öns vÀstra strand. En dryg vecka senare hittas en kvinna brutalt mördad inte lÄngt dÀrifrÄn.

Thomas Andreasson frÄn Nackapolisen fÄr ta sig an fallet och till sin hjÀlp fÄr han ovÀntat barndomskamraten Nora Linde, som Àr fritidsboende pÄ ön. En mördare gÄr lös i sommaridyllen och pressen pÄ polisen ökar alltmer. De mÄste snabbt finna den skyldige innan ytterligare liv gÄr till spillo.

I de lugnaste vatten Àr den första kriminalromanen i Viveca Stens serie Morden i Sandhamn.

I den innersta kretsen (Del 2)

FörvÀntan fyller luften och utanför Sandhamn kokar havet av bÄtar. Alla Àr dÀr för att beskÄda starten pÄ Gotland Runt, norra Europas största havskappsegling. NÀr startskottet avfyras ligger en SwanbÄt lÀngst fram, vid rodret stÄr advokat Oscar Juliander, vice ordförande i Kungliga Svenska SegelsÀllskapet.

Men plötsligt faller den stora bÄten av: Skepparen Àr skjuten, mitt pÄ öppet hav. Kriminalinspektör Thomas Andreasson frÄn Nackapolisen befinner sig i publiken och fÄr ta hand om utredningen. I sin jakt pÄ mördaren börjar han kartlÀgga offrets liv, och för att fÄ klarhet i Julianders trassliga affÀrer vÀnder han sig till barndomskamraten och juristen Nora Linde.

I den innersta kretsen Àr den andra kriminalromanen i Viveca Stens serie Morden i Sandhamn.

I grunden utan skuld (Del 3)

En mörk höstkvÀll försvinner en ung flicka spÄrlöst pÄ Sandhamn. Kriminalinspektör Thomas Andreasson frÄn Nackapolisen deltar i sökandet, som försvÄras av stormar och regn. Till slut ger polisen upp och flickan antas ha drunknat. NÄgra mÄnader senare Àr Sandhamn inbÀddat i snö och is.

NÀr Nora Lindes barn en dag leker ute i skogen gör de ett makabert fynd. Den saknade flickan har bragts om livet och skÀndats pÄ ett fruktansvÀrt sÀtt. Vad kan ha vÀckt ett sÄdant raseri? Kommer mördaren att slÄ till igen?

I grunden utan skuld Àr den tredje kriminalromanen i Viveca Stens serie Morden i Sandhamn.

I natt Àr du död (Del 4)

En kylig septemberdag hittas studenten Marcus Nielsen död i sin lÀgenhet i Nacka. Han hÀnger i en snara som fÀsts i takets lampkrok och han har efterlÀmnat ett avskedsbrev. Allting tyder pÄ sjÀlvmord.

Men Marcus mamma Àr övertygad om att han blivit mördad och bönfaller kriminalinspektör Thomas Andreasson att inte avskriva fallet. Utredningen leder polisen till militÀrbasen Korsö utanför Sandhamn, och Thomas bÀsta vÀn Nora Linde, försöker ta reda pÄ mer om förlÀggningen dÀr de hÄrdföra kustjÀgarna verkat i decennier.

Kort dÀrefter dör ytterligare en man som har kopplingar till Korsö. Finns det nÄgot i det förflutna som inte fÄr komma i dagen?

I natt Àr du död Àr den fjÀrde kriminalromanen i Viveca Stens serie Morden i Sandhamn.

I stundens hetta (Del 5)

Midsommarhelg i Sandhamn. Festande ungdomar har tagit över bryggorna och hamnen Àr fylld av vita bÄtar. Musiken dÄnar och alkoholen flödar. I folkmassan stapplar en ung flicka fram. Hon kollapsar i sanden framför ögonen pÄ polisen.

Samtidigt ska Nora Linde fira midsommar tillsammans med sin nya kÀrlek Jonas och hans dotter Wilma. Men firandet förvandlas till en mardröm nÀr Wilma försvinner under natten.

Tidigt nÀsta morgon hittas en död kropp pÄ stranden. Noras barndomsvÀn, kriminalinspektör Thomas Andreasson, kallas till platsen.

Under utredningen blir det uppenbart att alla har sin egen version av hÀndelserna. Vem Àr offer och vem Àr mördare i midsommarnatten?

I stundens hetta Àr den femte kriminalromanen i Viveca Stens serie Morden i Sandhamn.

I farans riktning (Del 6)

Det Àr vinter pÄ Sandhamn och snöstormen viner. PÄ julafton tar en rÀdd och jagad kvinna den sista bÄten till ön. PÄ annandagen hittas ett lik pÄ stranden utanför Seglarhotellet och kriminalinspektör Thomas Andreasson fÄr avbryta sin julledighet. Snart stÄr Thomas inför ett fall med en hotad kÀnd krigskorrespondent, frÀmlingsfientliga strömningar och en ovanligt utstuderad mördare.

Medan han söker efter den gemensamma nÀmnaren intrÀffar ytterligare dödsfall. Samtidigt brottas barndomsvÀnnen Nora Linde med sina egna problem nÀr hennes yrkesmÀssiga heder sÀtts pÄ spel. Nora tvingas fatta ett beslut som för alltid kommer att förÀndra hennes liv.

I farans riktning Àr den sjÀtte kriminalromanen om Thomas Andreasson och Nora Linde.

I maktens skugga (Del 7)

Det har gĂ„tt nĂ€stan tjugo Ă„r sedan Thomas Andreasson började som polis och han kĂ€nner sig alltmer ansatt av tvivel – orkar han fortsĂ€tta i polisyrket? Hans bĂ€sta vĂ€n Nora Linde, som nu arbetar pĂ„ Ekobrottsmyndigheten, har semester pĂ„ Sandhamn tillsammans med sambon Jonas och deras fyraĂ„riga dotter Julia.

Men sommaridyllen störs av den nya sommargÀsten Carsten Jonsson, en riskkapitalist som gett sig in i vidlyftiga affÀrer i Ryssland. Jonsson har köpt den lÄnga fina stranden pÄ öns södra sida och det lyxiga hus som han lÄtit uppföra retar gallfeber pÄ öborna. MÀrkliga olyckor har intrÀffat under byggets gÄng.

Är det rena tillfĂ€lligheter eller handlar det om sabotage? NĂ€r Carsten Jonsson bjuder in till invigningsfest slutar det med en katastrof. Har hĂ€ndelserna att göra med husbygget eller finns det nĂ„gon annan orsak? Vem kan man lita pĂ„ nĂ€r man har gjort sig till ovĂ€n med alla?

I den sjunde boken i Morden i Sandhamn-serien har det gÄtt fyra Är sedan vi senast mötte polisen Thomas Andreasson och juristen Nora Linde. Thomas fÄr ta sig an ett fall dÀr dolda krafter rör sig i sommarparadiset. Samtidigt som han brottas med sina egna kÀnslor av otillrÀcklighet stÄr han inför sitt svÄraste fall nÄgonsin.

I sanningens namn (Del 8)

Varje sommar samlas hundratals barn till seglarlÀgret pÄ Lökholmen, den lilla ön mittemot Sandhamn. Men ledarna klarar inte av att hÄlla alla barn under uppsikt och snart utses en hackkyckling. Mobbningen ökar för varje dag och blir allt grövre. Samtidigt lurar nÄgon i skuggorna, som bevakar varje steg som barnen tar. Nora Linde ska pÄbörja sin svÄraste rÀttegÄng sedan hon kom till Ekobrottsmyndigheten.

Hon har Ätalat en VD i byggbranschen som förskingrat miljontals kronor och ser fram emot en fÀllande dom. Men den Ätalade mannen Àr fast besluten att inte hamna i fÀngelse, kosta vad det kosta vill och rÀttegÄngen fÄr förödande konsekvenser. Thomas Andreasson Àr tillbaka pÄ Nackapolisen efter en kort sejour hos ett bevakningsföretag.

Han Àr lÀttad över att arbeta som polis igen men relationen med sambon Pernilla Àr anstrÀngd. NÀr ett barn försvinner frÄn seglarlÀgret mÄste Thomas lÀgga sina privata bekymmer Ät sidan. Ett förtvivlat sökande inleds samtidigt som tiden hÄller pÄ att rinna ut.

I sanningens namn Àr Ättonde boken i den populÀra serien Morden i Sandhamn. Det Àr en drabbande kriminalroman om girighet, desperation och utsatthet.

I fel sÀllskap (Del 9)

Nora Linde stÄr inför sitt mest komplicerade fall. Ledaren för en av Stockholms största narkotikaligor anklagas för ekobrott eftersom det inte gÄr att fÀlla honom för droghandel. Situationen blir snart hotfull. Den unga kvinnan Mina Àr pÄ desperat flykt undan sin man sedan han nÀstan har slagit ihjÀl henne.

Allt hon vill göra Ă€r att skydda sin son, men hon Ă€r en nyckelperson i den kommande rĂ€ttegĂ„ngen – om Nora kan förmĂ„ henne att vittna. Andreis Kovac bĂ€r pĂ„ mörka minnen frĂ„n krigets Bosnien som han lĂ€mnade som barn.

Han Àr beredd att göra allt för att krossa sina fiender och fÄ tillbaka sin hustru, Mina, och skyr inga medel för att fÄ sin vilja igenom. MÀnniskor i Minas nÀrhet offras i Andreis krig och Thomas Andreasson dras in i fallet.

Samtidigt som han kÀmpar med sitt sönderfallande Àktenskap mÄste han se pÄ nÀr Nora tar allt större risker för att rÀdda Mina frÄn undergÄng.

The following two tabs change content below.
Nabil heter jag och Àr grundaren av webbplatsen. Jag Àr, som namnet pÄ sajten kanske avslöjar, helt galen i böcker! Jag har dÀrför valt att starta den hÀr sajten i syfte att publicera mina alldeles egna boktips i hopp om att det hjÀlper nÄgon dÀr ute att finna en ny bok att blÀddra i. Stort lycka till i ditt sökande!