2 kokböcker om libanesisk mat du mÄste spana in

1. Mat för gudar: libanesisk matkultur frĂ„n Beirut CafĂ© av Donald Boström, Anders Hasselbohm (2015) Det libanesiska köket har under tusentals Ă„r vuxit fram i korsvĂ€gen mellan öst och vĂ€st och fĂ„ngat upp det bĂ€sta frĂ„n olika kulturer. Det Ă€r med sin fĂ€rg, doft och exotiska smak idag ett givet inslag i den svenska restaurangkulturen. … LĂ€s mer

3 kokböcker om pizza du mÄste spana in

1. Pizza Napoletana : jakten pĂ„ en fullĂ€ndad napoletansk pizza i hemmaugn, ombyggd grill och vedugn av Besmir Balaj, Ville Ilola (2016) Utsedd till Årets Etniska kokbok i Årets Svenska MĂ„ltidslitteratur 2016! ”Det hĂ€r Ă€r en kokbok du absolut vill ha i ditt kök!” Lisa Lemke, Family Living ”Pizza pĂ„ riktigt. HĂ€r Ă€r den Ă€ntligen, … LĂ€s mer

Kokboken om ramen pÄ svenska du mÄste spana in

Ramen: japanska nudlar och smĂ„rĂ€tter av Tove Nilsson (2016) ”För den som gillar ramen Ă€r denna kokbok ett mĂ„ste. Vi var fast frĂ„n första slurken.” Plaza Interiör ”Det Ă€r en fantastisk bok som fyller upp ett efterlĂ€ngtat tomrum. Hatten av.”UmeĂ„ Tidning ”Salivframkallande bok. HĂ€r börjar nudelfrĂ€lsningen.” Jan Gradvall, DI Weekend Allt börjar med att du … LĂ€s mer

3 kokböcker om rökning av mat du mÄste lÀsa

1. Holy Smoke BBQ: ingen rök utan kött av Johan Fritzell, Johan Åkerberg (2017) ”Snyggaste kokboken frĂ„n nordvĂ€stra SkĂ„nes grillkungar.” Norrtelje Tidning Brisket, shortribs, pulled pork – NĂ€r du första gĂ„ngen smakar Ă€kta amerikansk bbq Ă€r det lĂ€tt att förstĂ„ varför mĂ€nniskor vallfĂ€rdar till de platser dĂ€r den lĂ„ngsamma rökningen tas pĂ„ största allvar. Sedan … LĂ€s mer

Kokboken om risotto du mÄste spana in

Den stora risottoresan av Andreas KjĂ€ll, Patrick Risotto Botlero, Luciano Parolari (2018) Utsedd till en av vĂ€rldens tre bĂ€sta kokböcker i kategorin italiensk mat, i den internationella tĂ€vlingen Gourmand World Cookbook Awards 2020. Du har ramlat över en bok om risotto och börjar lĂ€sa om den. Det kan betyda tvĂ„ saker. Att du kan laga risotto, eller inte. … LĂ€s mer

Kokboken om tomater du mÄste spana in

Sju sorters tomater och nĂ„gra till av Margareta Schildt-Landgren (2003) En tomat Ă€r inte lĂ€ngre bara en tomat. I vĂ„ra mataffĂ€rer finns numera en mĂ€ngd olika tomater: kvisttomat, tigrella, pĂ€rontomat, plommontomat HĂ€r presenteras elva olika sorter i 25 inspirerande, lĂ€ckra och enkla recept. Vad sĂ€gs om en rostad tomatsoppa, tomatbröd, tomatrisotto, tomatchutney och gratinerade pestotomater? … LĂ€s mer

3 kokböcker om asiatisk matlagning att spana in

1. Asiatiska smaker: försvinnande gott och enkelt att laga av Jennie WalldĂ©n (2016) Asiatisk mat Ă€r lĂ€tt att Ă€lska! LĂ„t Jennie WalldĂ©n guida dig in i sitt asiatiska kök och visa hur enkelt det Ă€r att laga asiatiskt och hur fantastiskt gott det blir. Gul lök, kyckling, vitkĂ„l, flĂ€sk och morot Ă€r helt vanliga rĂ„varor … LĂ€s mer

3 kokböcker om raw food du mÄste spana in

1. Mitt nya raw food-kök: 250 recept som hĂ„ller dig frisk och stark Ă„ret runt av Erica Palmcrantz Aziz (2018) I den hĂ€r boken presenterar Sveriges frĂ€msta raw food-expert Erica Palmcrantz Aziz allt frĂ„n enklare sallader till gourmetmat – för att passa in i livets alla skeden. HĂ€r har hon följt Ă„rstiderna och tagit vara … LĂ€s mer

3 kokböcker om paleo du mÄste spana in

1. Paleo: maten och motionen din kropp Ă€r byggd för av Erik Wallsten, Thomas Wahlström (2014) Idag bestĂ„r vĂ„rt energiintag av cirka 70 procent processad mat, vilket leder till att folksjukdomar som fetma, stroke, diabetes, hjĂ€rt-kĂ€rlsjukdomar och vissa cancerformer skjutit i höjden. Enligt paleo Ă€r vĂ€gen till hĂ€lsa att hitta tillbaka till en mer ursprunglig … LĂ€s mer

4 kokböcker om kött du mÄste lÀsa

1. Kött : vĂ€lja hantera tillaga av HĂ„kan FĂ€llman (2009) LĂ€s ett provkapitel hĂ€r>> VĂ„r lĂ€ngtan efter riktigt bra rĂ„varor blir allt starkare. Samtidigt vill vi laga god mat till ett vettigt pris. I Kött – vĂ€lja, hantera, tillaga lĂ€r styckmĂ€stare HĂ„kan FĂ€llman oss att skilja bra kött frĂ„n dĂ„ligt. Han ger tips om prisvĂ€rda … LĂ€s mer