Läsordning: Simona Ahrnstedts serie Slottet Wadenstierna

Komplett läsordning för Simona Ahrnstedts serie Slottet Wadenstierna

Simona Ahrnstedt släppte sin första bok 2010 och har efter det släppt flera böcker inom genren romance. Den här trilogin handlar alla tre om slottet Wadenstierna men under helt olika tidsperioder.

Hennes kärleksromaner har blivit väldigt populära både inom Sverige men även utomlands. Här är böckerna om slottet Wadenstierna i rätt ordning.

Överenskommelser (Del 1)

Det är i december 1880 på Operan de möts för första gången. Beatrice Löwenström som bor med sin farbrors familj och som lever ett hårt hållet konventionellt borgarliv. Den karismatiske Seth Hammerstaal, stadens mest omtalade ungkarl, en av Sveriges rikaste män som aldrig har levt sitt liv efter någon regelbok.

Efter den kvällen tycks de ständigt korsa varandras vägar i Stockholms societet. Seth fascineras av Beatrices intelligens, frispråkighet och hon liknar ingen annan kvinna han tidigare mött. Det dröjer inte länge förrän Beatrice och Seth inser att de är involverade i en mycket komplicerad men passionerad romans.

Se även  Läsordning: Handbok för superhjältar

Men det finns planer och överenskommelser som personer i Beatrices närhet har avtalat. planer som varken innefattar frihet, lycka eller Seth.

Betvingade (Del 2)

I en tid där inget är säkert och en kvinnas heder hänger på hennes oskuld går stormannadottern Illiana Henriksdotter till en skogstjärn för att bada då hon blir överfallen och bortförd. Markus Järv, ökänd riddare och kungens närmaste man, väntar på en utsedd kvinna som ska göra honom sällskap för natten när hans unge soldat kommer med helt fel person.

Inte bara är kvinnan framför honom mager och blek han märker också snabbt att hon kommer från en fin familj. Han bestämmer sig för att rida tillbaka med henne men under färden stöter de på Illianas bröder och en olyckshändelse gör att en av bröderna dör. Från och med den stunden kommer maktspel, intriger och kunglig diplomati att för alltid bestämma över Illianas och Markus liv.

Se även  Läsordning: Vilhelm Mobergs serie Utvandrarna

Möt en svensk medeltid som du aldrig mött den förut. Mot bakgrund av den mytomspunne kung Magnus Eriksson och hans drottning Blanche och den heliga Birgitta utspelar sig en passionerad kärlekshistoria fylld av riddare, tornerspel, slott och herresäten.

De skandalösa (Del 3)

Avslutande delen i trilogin om slottet Wadenstierna. En man känd för sitt depraverade liv. Greve Gabriel Gripklo har inga skrupler vare sig det gäller sex, kvinnor eller nöjen och hans rykte är därefter. En kvinna som förlorat allt. Magdalena Swärd är en bedragen ungmö som av ekonomiska skäl tackar ja till en anställning som sällskapsdam.

Ett hemligt avtal under några sommarveckor ska Magdalena följa med en ung bortskämd friherrinna till det mytomspunna slottet Wadenstierna. Hennes uppgift är att säkra en förlovning mellan flickan och greve Gripklo.

Se även  Läsordning: Damernas Detektivbyrå

Men ett nattligt möte får oanade konsekvenser och snart finner Magdalena och Gabriel sig indragna i en passionerad, förbjuden och alltmer skandalös romans. De skandalösa är en sensuellt berättad kärlekshistoria som utspelas mitt bland överdådet i stormaktstidens och barockens Sverige.

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇