Lars Kepler – LĂ€s alla böcker i rĂ€tt ordning

BerĂ€knad lĂ€stid: 11 minuter ⏳

Lars Kepler Àr en pseudonym för författarna Alexandra Coelho Ahndoril och Alexander Ahndoril.

Som Lars Kepler har de skrivit kriminalromanerna Hypnotisören (2009), Paganinikontraktet (2010), Eldvittnet (2011), Sandmannen (2012), Stalker (2014), KaninjÀgaren (2016) och Lazarus (2018) med polisen Joona Linna i huvudrollen.

I oktober 2020 utkommer Spegelmannen i samma serie. Den helt fristÄende thrillern Playground utkom 2015.

REKORD! Aldrig nĂ„gonsin har en bok lyssnats och lĂ€sts av en sĂ„dan hög andel av anvĂ€ndarna i Sverige som “Spegelmannen” under de första sju dagarna!! Grymt jobbat av teamet, och framförallt av författarna och upplĂ€sarna som vet exakt hur man fĂ„r lyssnarna att aldrig slĂ€ppa boken nĂ€r de vĂ€l börjat lyssna!

— Team BookBeat

Lars Keplers bokserie Joona Linna i rÀtt ordning:

Hypnotisören (Del 1)

2009 inledde kriminalromanen Hypnotisören ett av Skandinaviens mest framgÄngsrika författarskap nÄgonsin.

Denna labyrintiska thriller som börjar med att Joona Linna tar hjÀlp av hypnotisören Erik Maria Bark för att förhöra ett svÄrt skadat vittne har hittills kommit ut i sextio lÀnder.

Nu har författarna skrivit om Hypnotisören för att fira 10-Ärsjubileet. Meningen Àr att Black Edition ska Äterspegla hur mycket Lars Kepler har utvecklats som thrillerförfattare sedan debuten.

Tempot har pressats upp, kapitlen har stramats till, dialogen Àr omskriven, nya scener har tillkommit och Joona Linna har fÄtt en större roll.

Om du redan har lÀst Hypnotisören, men har lust att ÄtervÀnda, kommer du att uppleva skillnaden Àven om grundberÀttelsen förstÄs Àr densamma.

Om du inte har lÀst Hypnotisören Àr det denna version du ska vÀlja.

Black Edition Àr den nya officiella Hypnotisören.

Paganinikontraktet (Del 2)

Alexander och Alexandra Coelho Ahndoril, författarparet bakom pseudonymen “Lars Kepler” och succĂ©boken “Hypnotisören”, Ă„terkommer nu med uppföljaren “Paganinikontraktet”.En sommarnatt hittas en kvinna död pĂ„ en stor fritidsbĂ„t som driver runt i Stockholms skĂ€rgĂ„rd. Hennes lungor Ă€r fyllda av brĂ€ckt vatten, men det finns inga spĂ„r av detta vatten pĂ„ klĂ€derna eller resten av kroppen.
– Hon har drunknat, Joona, sĂ€ger NĂ„len.
– Drunknat?
NĂ„len nickar och ler vibrerande.
– Hon har drunknat ombord pĂ„ en bĂ„t som flyter, sĂ€ger han.
– Antagligen har nĂ„gon hittat henne i vattnet och lyft ombord henne.
– Ja, men om jag trodde det sĂ„ hade jag inte tagit upp din tid, sĂ€ger NĂ„len.

NĂ€sta dag hittas en man död i sin paradvĂ„ning pĂ„ Östermalm. Mannen hĂ€nger i en snara frĂ„n lampkroken i taket. Hur har det gĂ„tt till? Det Ă€r högt i tak och det finns inte en enda möbel i hela rummet, ingenting att klĂ€ttra pĂ„. Trots det Ă€r kommissarie Joona Linna övertygad om att det rör sig om sjĂ€lvmord.

“SpĂ€nnande, mycket spĂ€nnande.” Svenska Dagbladet

“Mycket bĂ€ttre Ă€n sĂ„ hĂ€r blir det inte.” Göteborgs-Posten

Eldvittnet (Del 3)

I hela vÀrlden tar polisen hjÀlp av andliga medier vid svÄra utredningar. De gör det regelbundet trots att det inte finns nÄgot enda dokumenterat fall dÀr ett medium bidragit till en lösning.

Flora Hansen kallar sig för spiritistiskt medium och har i mÄnga Är försörjt sig pÄ att lÄtsas att hon kan tala med de döda. En kvÀll i augusti lÀser hon pÄ löpsedlarna om ett fruktansvÀrt mord som skett pÄ en sluten anstalt för unga kvinnor med destruktivt beteende. Flora Hansen bestÀmmer sig för att ringa polisen och hÀvda att hon har kommit i kontakt med den dödas ande.

Den tekniska undersökningen pekar entydigt pÄ att mördaren Àr en av de intagna, en snÀll och tystlÄten flicka som rymde frÄn anstalten samma natt som mordet skedde. NÀr Joona Linna börjar undersöka hennes förflutna visar det sig att hon inte alltid varit sÄ snÀll.

Joona har redan stannat lĂ€ngre pĂ„ denna brottsplats Ă€n vad nĂ„gon annan kommissarie skulle göra. ÄndĂ„ Ă€r han inte fĂ€rdig, han tĂ€nker att han mĂ„ste se ytterligare nĂ„gonting för att bli utslĂ€ppt frĂ„n detta fruktansvĂ€rda rum, han mĂ„ste hitta en detalj som kan leda vidare, som kan föra trĂ„den som en nĂ„l. Han ser pĂ„ flickan i sĂ€ngen.

En svag vÀrme utstrÄlar fortfarande frÄn den nakna huden. Hennes hÀnder ligger över ansiktet, som om hon lekte kurragömma. Han lutar sig försiktigt över henne och upptÀcker att nÄgonting har fastnat under hennes vÀnstra pekfingernagel. Det ser ut som ett djuprött sandkorn, en flisa av en rubin.

Han blinkar och försöker skÀrpa blicken. Det Àr svÄrt att koncentrera sig pÄ detta lilla röda korn i ett rum nerstÀnkt av blod, men han ger sig inte, han lutar sig bara nÀrmare, kÀnner den söta doften frÄn henne och förstÄr plötsligt vad det Àr han ser under nageln.

Jakten pÄ förövaren tar gÄng pÄ gÄng vÄldsamma och ovÀntade vÀndingar. Varje svar tycks bara leda till nya gÄtor, och det som nyss var enkelt Àr plötsligt labyrintiskt. Men trots att utredningen hamnar i en ÄtervÀndsgrÀnd ignorerar polisen Flora Hansens telefonsamtal. Först begÀr hon pengar för sina upplysningar, men sedan ber hon dem bara att lyssna, allt mer desperat.

Sandmannen (Del 4)

En ung man hittas gÄende pÄ en hög jÀrnvÀgsbro en kall vinternatt i Stockholm. Han har legionÀrssjukan och Àr svÄrt nerkyld. PÄ Södersjukhuset visar det sig att han Àr dödförklarad sedan sju Är. Mannen var ett av seriemördaren Jurek Walters sista offer innan han greps av Joona Linna.

Jurek Walter dömdes till rÀttspsykiatrisk vÄrd och total isolering. Var har den unge mannen befunnit sig hela tiden? Hans ovÀntade vittnesmÄl gör att det gamla fallet mÄste tas upp igen. Det Àr brÄttom. NÄgon mÄste ta sig in och vinna seriemördarens förtroende.

Med sin fjÀrde thriller övertrÀffar Lars Kepler alla högt stÀllda förvÀntningar.

Stalker (Del 5)

För nio Är sedan dömdes prÀsten Rocky Kyrklund till rÀttspsykiatrisk vÄrd för ett brutalt mord. SjÀlv minns han ingenting. Efter en svÄr olycka har han Äterkommande blackouter. Samma sommar som hans Äteranpassning till samhÀllet pÄbörjas, skickar nÄgon en filmsekvens pÄ en kvinna i ett fönster till polisen.

NÀsta dag hittas kvinnan död i sitt hem. Det Àr inte bara det bestialiska vÄldet som leder tankarna till Rocky Kyrklunds gamla mord. En ny film kommer till polisen. Ingen förstÄr vad som hÀnder och Joona Linna Àr försvunnen sedan mer Àn ett Är. NÀstan alla tror att han Àr död. NÀstan alla.

Om lamporna Àr tÀnda kan en stalker se dig utifrÄn, men om lamporna Àr slÀckta kan du inte se en stalker som redan Àr inne.

LĂ„s dörren, dra för gardinerna – thrillermĂ€staren Lars Kepler Ă€r tillbaka med en ny bladvĂ€ndare.

KaninjÀgaren (Del 6)

KaninjÀgaren tar vid dÀr den enorma succén Stalker slutade

Joona Linna har suttit tvÄ Är pÄ den slutna anstalten Kumla nÀr han förs till ett hemligt möte. Polisen behöver hans hjÀlp för att stoppa den gÄtfulle mördaren som gÄr under namnet KaninjÀgaren.

Den enda lÀnken mellan offren Àr att de alla hör ett barn lÀsa upp en ramsa om kaniner innan mördaren kommer.

Ödets tĂ€rningskast placerar överraskande tevekocken Rex MĂŒller mitt i hĂ€ndelsernas centrum. För första gĂ„ngen ska han ta hand om sin son Sammy. Men istĂ€llet för tre lugna veckor blir det en fruktansvĂ€rd kamp pĂ„ liv och död.

Joona Linna och Saga Bauer Àr tvungna att börja samarbeta i hemlighet för att stoppa KaninjÀgaren innan det Àr försent.

Du vet aldrig vad ödet har i beredskap för dig, vad som kommer att hinna ifatt dig om du inte börjar springa nu.

ThrillermÀstaren Lars Kepler Àr tillbaka med en ny bladvÀndare om kriminalkommissarie Joona Linna.

Lazarus (Del 7)

En död man hittas i en lÀgenhet i Oslo. NÀr polisen öppnar frysboxen i köket gör de ett fruktansvÀrt fynd. Offret visar sig vara en dittills okÀnd gravskÀndare och trofésamlare. NÄgra dagar senare kontaktar en tysk kommissarie Joona Linna och ber om hjÀlp med ett mordfall pÄ en camping utanför Rostock.

Joona förstĂ„r att mönstret som framtrĂ€der Ă€r vansinnigt och samtidigt omöjligt att ignorera. Vissa skulle kalla det för ett mirakel om nĂ„gon Ă„tervĂ€nde frĂ„n döden – andra skulle kalla det för en mardröm.

ThrillermÀstaren Lars Kepler Àr tillbaka med den sjunde boken om Joona Linna.

Spegelmannen (Del 8)

En ung kvinna försvinner nÀr hon Àr pÄ vÀg hem frÄn skolan. Fem Är senare hittas hon mördad pÄ en lekplats mitt i Stockholm. Via övervakningskameror lyckas Joona Linna spÄra ett ögonvittne.

NÀr det visar sig att vittnet Àr en psykiskt sjuk man som inte har nÄgra som helst minnen av det han sÄg tar Joona kontakt med hypnotisören Erik Maria Bark.

Spegelmannen Àr den Ättonde boken med Joona Linna.

The following two tabs change content below.
Nabil heter jag och Àr grundaren av webbplatsen. Jag Àr, som namnet pÄ sajten kanske avslöjar, helt galen i böcker! Jag har dÀrför valt att starta den hÀr sajten i syfte att publicera mina alldeles egna boktips i hopp om att det hjÀlper nÄgon dÀr ute att finna en ny bok att blÀddra i. Stort lycka till i ditt sökande!