I den hÀr ordningen lÀser du Camilla LÀckbergs böcker i FjÀllbacka-serien

BerĂ€knad lĂ€stid: 7 minuter ⏳

Camilla LÀckberg Àr född och uppvuxen i FjÀllbacka och det Àr ocksÄ dÀr hennes debutroman Isprinsessan kommer att utspela sig.

Idag finns det 10 böcker i FjÀllbacka-serien. För att du enkelt ska fÄ en överblick om i vilken ordning du ska lÀsa Camilla LÀckbergs böcker sÄ har vi satt ihop en enkel lista. Stort lycka till!

Camilla LÀckbergs lÀsordning om FjÀllbacka-serien:

 • Isprinsessan
 • Predikanten
 • Stenhuggaren
 • OlycksfĂ„geln
 • Tyskungen
 • Sjöjungfrun
 • Fyrvaktaren
 • Änglamakerskan
 • LejontĂ€mjaren
 • HĂ€xan
 • Isprinsessan

Huset var ödsligt och tomt. Kylan trÀngde in i alla vrÄr. En tunn hinna av is hade bildats i badkaret. Hon hade börjat anta en lÀtt blÄaktig ton. Han tyckte att hon sÄg ut som en prinsessa dÀr hon lÄg. En isprinsessa. Golvet han satt pÄ var iskallt, men kylan bekymrade honom inte. Han strÀckte ut handen och rörde vid henne. Blodet pÄ hennes handleder hade för lÀnge sedan stelnat. KÀrleken till henne hade aldrig varit starkare. Han smekte hennes arm, som om han smekte den sjÀl som nu flytt kroppen. Han vÀnde sig inte om nÀr han gick. Det var inte adjö, utan pÄ Äterseende.

Predikanten

Patrik Hedström och hans kollegor i Tanumshedes poliskÄr stÀlls inför ett svÄrlöst mysterium. Det visar sig att skeletten hÀrrör frÄn tvÄ kvinnor som försvann 1979. Vilken koppling har morden till varandra? Söker man en mördare som Äterkommit efter mer Àn tjugo Är, eller nÄgon som bara inspirerats av de tidigare morden?

Stenhuggaren

Det Ă€r en tidig oktobermorgon i FjĂ€llbacka och fiskaren Frans Bengtsson Ă€r ute och vittjar sina hummertinor. Vid den sista tinan Ă€r det dock nĂ„got som tar emot. Den kĂ€rvar rejĂ€lt och Frans förstĂ„r snart att det inte Ă€r nĂ„gon vanlig fĂ„ngst han fĂ„tt. Men nĂ€r tinan skĂ€r vattenytan kastar han sig mot relingen och spyr. För tvĂ€rs över nĂ€tet hĂ€nger en livlös liten flicka 


Patrik Hedström och hans kollegor vid Tanumshede polisstation dras Ă„ter in i ett komplicerat fall. Vid obduktionen upptĂ€cker man nĂ€mligen att den lilla flickan har sötvatten med tvĂ„lrester i lungorna. NĂ„gon har alltsĂ„ drĂ€nkt henne inomhus och sedan dumpat kroppen i havet. Men vem kan ha velat göra henne illa – och varför? Det visar sig snart att de mĂ„ste grĂ€va lĂ„ngt bakĂ„t i tiden för att fĂ„ reda pĂ„ sanningen.

OlycksfÄgeln

Patrik Hedström och hans kollegor pÄ Tanumshede polisstation har haft en lugn vinter. Men nÀr vÄren kommer börjar det hÀnda saker. Den nyanstÀllda polisen Hanna Kruse anlÀnder, den omdiskuterade dokusÄpan Fucking Tanum drar in i samhÀllet och Àn en gÄng drabbas FjÀllbacka av ond brÄd död.

Tyskungen

Hur mycket vet vi egentligen om vÄra förÀldrar? Vilka hemligheter i det förflutna kan förklara handlingar i nuet? Dessa frÄgor tvingas Erica brottas med nÀr hon inser att hennes döda mor under andra vÀrldskriget umgicks i samma krets som den Àldre man som hittas mördad i sitt hem i FjÀllbacka.

Sjöjungfrun

En man har försvunnit spÄrlöst i FjÀllbacka. Sedan han en morgon sa hej dÄ till sin familj och gick till jobbet har han inte setts till. Patrik Hedström och hans kollegor pÄ Tanumshede polisstation har gjort allt för att hitta honom, men ingen vet om han Àr död eller levande.

Efter fyra mÄnader hittas han. Mördad, fastfrusen i isen.

Fyrvaktaren

Det Àr en ljus försommarnatt. En kvinna kastar sig in i sin bil, hÀnderna pÄ ratten Àr blodiga. Med sin lille son i baksÀtet flyr hon mot den enda trygga plats hon vet: ön GrÄskÀr utanför FjÀllbacka.

Ett par dygn senare mördas en man i sin lÀgenhet. Han var kommunens nyanstÀllde ekonomichef som efter mÄnga Är ÄtervÀnt till sin barndoms FjÀllbacka. En skötsam och omtyckt person. Men nÀr polisen i Tanumshede börjar kartlÀgga hans liv kommer de en rad hemligheter pÄ spÄren.

Det visar sig att mannen besökte GrÄskÀr innan han dog. I folkmun kallas ön Gastholmen och har alltid omgÀrdats av mörka rykten. Det sÀgs att de döda aldrig lÀmnar den och att de har nÄgot att berÀtta för de levande.

Änglamakerskan

PÄsken 1974 försvinner en familj spÄrlöst frÄn ön Valö utanför FjÀllbacka. En fin pÄskmiddag Àr uppdukad i matsalen, men alla utom den ettÄriga dottern Ebba Àr borta. Har de blivit utsatta för nÄgot brott eller försvunnit frivilligt? GÄtan har aldrig fÄtt nÄgon lösning.

MÄnga Är senare ÄtervÀnder Ebba till ön och den gamla barnkolonin dÀr hennes pappa med hÄrd hand drev en internatskola. Hon och maken MÄrten har förlorat sin treÄrige son och i ett försök att övervinna sorgen har de bestÀmt sig för att rusta upp huset och öppna ett bed and breakfast.

Men knappt har de hunnit flytta in förrĂ€n de blir utsatta för ett mordbrandsförsök. Och nĂ€r de börjar bryta upp matsalsgolvet hittar de intorkat blod under plankorna 


LejontÀmjaren

Det Àr januari och kylan har FjÀllbacka i sitt grepp. En halvnaken flicka irrar genom den snöiga skogen, ut pÄ en vÀg. Bilen kommer som frÄn ingenstans och hinner inte vÀja.

NÀr Patrik Hedström och hans kolleger fÄr larmet om olyckan Àr flickan redan identifierad. För fyra mÄnader sedan försvann hon pÄ vÀg hem frÄn ortens ridskola och dÀrefter har ingen sett henne. Det visar sig att hon utsatts för ofattbara grymheter, och risken Àr att hon inte Àr ensam om sitt öde.

HĂ€xan

Sveriges deckardrottning Àr Àntligen tillbaka! Den bÀstsÀljande FjÀllbackaserien om författaren Erica Falck och polisen Patrik Hedström har lÀsts och Àlskats av 20 miljoner kvinnor och mÀn över hela vÀrlden.

I april 2017 utkom den tionde delen i serien med titeln HĂ€xan. Det Ă€r den tionde delen i den omĂ„ttligt populĂ€ra FjĂ€llbackaserien som Ă€lskas vĂ€rlden över. Än en gĂ„ng fĂ„r vi följa författaren Erica Falck och polisen Patrik Hedström i deras kamp för att hitta svaren pĂ„ ondskans mysterier.

Hur mÄnga böcker har Camilla LÀckberg skrivit?

Totalt har Camilla LÀckberg skrivit 17 böcker och fÄtt sex utmÀrkelser, bland annat för Sveriges bÀst sÀljande författare 2009.

The following two tabs change content below.
Nabil heter jag och Àr grundaren av webbplatsen. Jag Àr, som namnet pÄ sajten kanske avslöjar, helt galen i böcker! Jag har dÀrför valt att starta den hÀr sajten i syfte att publicera mina alldeles egna boktips i hopp om att det hjÀlper nÄgon dÀr ute att finna en ny bok att blÀddra i. Stort lycka till i ditt sökande!