I den hĂ€r ordningen lĂ€ser du Buthler & Öhrlund

BerĂ€knad lĂ€stid: 13 minuter ⏳

Dan Buthler och Dag Öhrlund slĂ€ppte sin första bok tillsammans 2007.

Deras serie om Christopher Silfverbielke och Jacob Colt blev snabbt vÀldigt populÀr.

Mycket beror pÄ huvudpersonen Christopher Silfverbielke som Àr en kÀnslokall och manipulativ psykopat.

Buthler & Öhrlund lĂ€sordning

Det som gör den hÀr romanserien svÄr att bestÀmma ordningen pÄ beror pÄ att tvÄ av böckerna slÀpptes i fel ordning.

HÀr under finns den korrekta ordningen att lÀsa böckerna i:

 • Mord.net
 • En nĂ€stan vanlig man
 • Grannen
 • FörlĂ„t min vrede
 • Ares tecken
 • Jordens VĂ€ktare
 • ÅtervĂ€ndaren
 • Uppgörelsen
 • Erövraren
 • HĂ€mnaren
 • Motvind
 • UppstĂ„ndelsen
 • Kejsaren

Mord.net

Den kriminella verksamheten pÄ Internet bara vÀxer och mörkertalet vad gÀller it-brott Àr stort. Internationella ligor specialiserar sig pÄ ekonomisk utpressning, trafficking och andra brott som Àr nÀst intill omöjliga att spÄra. En ung flicka i HÀsselby blir brutalt ihjÀlskjuten av en tysk ingenjör hon aldrig trÀffat. En fyrtiosjuÄrig mor i Australien och en av topparna i Stockholms finansvÀrld förvandlas plötsligt till kallblodiga mördare. FrÄgorna hopar sig. Vem Àr den amerikanske soldaten som bryter nacken av en dataprogrammerare pÄ fÀrjan mellan Helsingfors och Stockholm och varför mördar en ledande politiker i Italien Àgaren till ett pappersföretag i Malmö? VÀrldens poliskÄrer stÄr maktlösa nÀr en vÄg av ouppklarade mord sveper över en lÄng rad lÀnder, samtidigt som internationella företag utsÀtts för utpressning pÄ nÀtet. Den svenske polisen Jacob Colt arbetar med nÄgra av fallen som intrÀffat i Sverige och nÀr han tar kontakt med utlÀndska kolleger börjar de ana ett samband mellan de till synes godtyckliga morden. SpÄren pekar mot Ryssland dÀr mörka krafter har byggt ett gigantiskt mordnÀtverk med hjÀlp av Internet.

En nÀstan vanlig man

Christopher Silfverbielke Àr stjÀrnmÀklare i Stureplans finansvÀrld. Beundrad och avundad, men helt kÀnslokall och hÀnsynslös under den charmiga ytan. Van att fÄ vad han vill. Och vem han vill. Men miljonerna och framgÄngarna Àr inte nog. Han krÀver mer, mycket mer. Hans Ecker Àr Christophers bÀste och kanske ende vÀn. PÄ vÀg att dras in i ett seriöst förhÄllande med Veronica, men inte beredd att slÀppa det ljuva livet med champagne, brudar och kokain. Johannes Kruut Àr rikemanssonen som pÄ nÄder fÄr vara med i gÀnget, ivrig att platsa och bra att ha till hands nÀr krognotorna blir för höga.NÀr miljonkonton, champagne, sex och kokain inte lÀngre Àr nog, gÄr de tre mÀnnen Ànnu lÀngre i sin jakt pÄ spÀnning och njutning. Med Silfverbielke som manipulerande hjÀrna ger de sig in i en kriminalitet som trappas upp alltmer och resulterar i mord. Katt-och-rÄtta-leken mellan kommissarie Jacob Colt och trion blir kicken som Silfverbielke letat efter, beviset pÄ hans överlÀgsenhet. En nÀstan vanlig man Àr den första boken i serien om psykopaten Christopher Silfverbielke.

Grannen

Stureplansprofilen Hans Ecker, dömd till över 10 Ärs fÀngelse, ska flyttas frÄn Kumla till en annan anstalt nÀr nÄgon rammar fÄngtransporten och kallblodigt skjuter fÄngvaktarna. Eckers glÀdje över sin nyvunna frihet blir kortvarig, nÀr det visar sig att den som ligger bakom fritagningen Àr psykopaten Christopher Silfverbielke kompanjonen som Ecker trodde att han haft ihjÀl för ett drygt Är sedan.Det kriminella radarparet Hans Ecker och Christopher Silfverbielke gjorde storverk tillsammans och flydde utomlands. HÄrt arbete, tufft liv, riktigt mycket pengar och kvinnor. Ecker gjorde sitt livs största misstag nÀr han tog för givet att Silfverbielke dog dÀr nere i Medelhavet.Nu har Silfverbielke ÄtervÀnt till Sverige, fritagit Ecker och köpt ett hus i ett stillsamt villaomrÄde. Han Àr ute efter hÀmnd, och Àven om tillvaron ser stÀdad ut pÄ ytan, pÄgÄr ett diaboliskt maktspel innanför hans fyra vÀggar.Kommissarie Jacob Colt och hans nya kollega, IT-experten Linda Schecker, tvingas inse att Silfverbielke Àr tillbaka, farligare Àn nÄgonsin.Grannen Àr den andra delen i serien om psykopaten Christopher Silfverbielke.

FörlÄt min vrede

Det finns inget att Ă„ngra. Allt Ă€r genomtĂ€nkt. Allt Ă€r bra. Det Ă€r rĂ€ttvist nu. Plötsligt skrattar jag högt rakt ut.En knarklangare i Stockholm blir skjuten. Och han Ă€r bara den första av flera. Det enda som lĂ€nkar offren till varandra Ă€r att de langar knark, men de har inte kĂ€nt varandra eller tillhört samma grupperingar. Det Ă€r ocksĂ„ ont om bevis frĂ„n brottsplatserna. Endast kulor och hylsor som tyder pĂ„ att gĂ€rningsmannen Ă€r densamma.Kommissarie Jacob Colt och hans kollegor sitter fast i utredningen. Är det en uppgörelse i den undre vĂ€rlden? En ensam galning? Eller en aktionsgrupp mot narkotika som nĂ„gon kallad StĂ€daren pĂ„stĂ„tt till kvĂ€llstidningarna? Samtidigt fortsĂ€tter mördaren att bringa sin egen rĂ€ttvisa. NĂ€r man inte kan fĂ„ rĂ€ttvisa genom lagen fĂ„r man gĂ„ utanför den.

Ares tecken

Klockan Àr exakt 00.46 nÀr Claudio Chavez avlider i ambulansen av skadorna frÄn en brutal misshandel pÄ Götgatan i Stockholm. Vid Chavez sargade kropp finner man en blodig papperslapp med en teckning av ett avbrutet manlighetstecken. Mordet blir ett fall för kommissarie Jacob Colt och hans kollega Linda Schecker pÄ kriminalen i Stockholm. Tre unga pojkar som setts springa frÄn platsen grips och förhörs, men pojkarna vÀgrar avslöja vad symbolen stÄr för i sammanhanget. NÄgra dagar senare hittas en likadan papperslapp vid en dödsmisshandel i GÀvle och snart drar en vÄg av mord och vÄldsamma misshandelsfall över Sverige. Snart ser utredarna den gemensamma nÀmnaren samtliga offer Àr antingen homosexuella eller invandrare. Men jakten pÄ mördarna blir alltmer komplicerad eftersom det inte verkar finnas nÄgra andra logiska kopplingar mellan morden. För Jacob Colt blir det ett kÀnsligt fall dÄ hans son Stephen Àr homosexuell. För Linda Schecker Àr det lika kÀnsligt eftersom hon har ett förhÄllande med Sara och Àr livrÀdd att detta ska komma ut i polishuset. NÀr Jacob Colt till slut nÀrmar sig ett genombrott i utredningen inser han att hans nÀrmaste Àr mer berörda Àn han hade kunnat ana.

Jordens VĂ€ktare

Efter en rad kriminalromaner om stockholmspolisen Jacob Colt, kommer nu duon Buthler & Öhrlund med en spĂ€nningsroman som har hela vĂ€rlden som scen. Författarna fortsĂ€tter att intressera sig för det som hĂ€nder i samhĂ€llet runtom oss och nu Ă€r det kombinationen miljöförstöring och terrorism som ligger till grund för en intensiv lĂ€supplevelse. USA:s utrikesminister dödas i ett attentat vid ett statsbesök i Ukraina. TillvĂ€gagĂ„ngssĂ€ttet Ă€r lika enkelt som effektivt: en radiostyrd helikopter bestyckad med sprĂ€ngĂ€mnen sprĂ€nger hela bilkortegen i luften. Ingen tar pĂ„ sig ansvaret för attentatet och överste Nicholas Shy vid SSG, en enhet direkt understĂ€lld presidenten, fĂ„r i uppdrag att leda jakten pĂ„ de skyldiga. Snart sker ytterligare attentat, fast pĂ„ helt olika stĂ€llen i vĂ€rlden: en gasledning sprĂ€ngs i Ukraina, elnĂ€tet i Brasilien saboteras och en kemisk fabrik sprĂ€ngs i Indien. Ett mönster börjar framtrĂ€da, men utredningen rör sig alltför lĂ„ngsamt framĂ„t.

ÅtervĂ€ndaren

Psykopaten Christopher Silfverbielke Ă€r tillbaka. I ÅtervĂ€ndaren fĂ„r vi Ă€n en gĂ„ng stifta bekantskap med psykopaten Christopher Silfverbielke som vi tidigare mött i de omĂ„ttligt populĂ€ra spĂ€nningsromanerna. Efter att ha levt under falsk identitet i Florida beslutar Silfverbielke sig för att Ă„tervĂ€nda till Stockholm. Men det dröjer inte lĂ€nge förrĂ€n han förstĂ„r att saker och ting aldrig kommer att bli som förr. Och att det Ă€r kommissarie Colts fel. Hos Silfverbielke föds en djĂ€vulsk plan som ska genomföras till varje pris.

Uppgörelsen

Uppgörelsen Ă€r den fjĂ€rde boken om psykopaten Christopher Silfverbielke som vi tidigare mött i författarduon Buthler & Öhrlunds succĂ©thrillers En nĂ€stan vanlig man, Grannen och ÅtervĂ€ndaren. PĂ„ ytan Ă€r Christopher Silfverbielke en charmerande och vĂ€rldsvan affĂ€rsman, men bakom masken Ă€r han en kĂ€nslokall psykopat och seriemördare. Efter att ha hĂ„llit sig gömd utomlands Ă€r nu Silfverbielke tillbaka i Sverige. PĂ„ sjĂ€lva julafton har han involverat kriminalkommissarie Jacob Colts egen familj i sina ondskefulla handlingar, och nu planerar mördaren sin hĂ€mnd pĂ„ en enslig gĂ„rd i mörkaste SmĂ„land. Det Ă€r upplagt för en sista desperat kraftmĂ€tning mellan de tvĂ„ Ă€rkefienderna, en sammandrabbning som hotar att fĂ„ ödesdigra konsekvenser inte bara för de tvĂ„ mĂ€nnen sjĂ€lva utan för ett stort antal mĂ€nniskor i deras omgivning – mer eller mindre oskyldiga.

Erövraren

Psykopaten och seriemördaren Christopher Silfverbielke har med skrÀmmande medel lyckats bli frigiven frÄn den slutna psykiatriska vÄrd han dömts till.
Nu Ă€r han tillbaka med nya djĂ€vulska planer i sinnet. I tv-rutan ler han mot det svenska folket och sĂ€ger: “Tack – och förlĂ„t!”
En ny mardröm kan börja.

HĂ€mnaren

Christopher Silfverbielke – stjĂ€rnmĂ€klare, mördare och psykopat – har frigivits ur fĂ€ngelset och inlett en framgĂ„ngsrik politisk karriĂ€r som kristdemokrat. Men pĂ„ vĂ€g mot partitoppen mĂ„ste han först undanröja nĂ„gra hinder för att Ă„tervinna svenska folkets förtroende och fullfölja sin plan. MĂ„nga Ă€r de som ska fĂ„ smaka pĂ„ hans vedergĂ€llning – inte minst Jacob Colt, den en gĂ„ng sĂ„ skicklige polisen vars familj Christopher krossat, som nu, trött och lĂ€tt alkoholiserad, smider sina egna hĂ€mndlystna planer vid Europol i Haag. Till sin hjĂ€lp rĂ€knar Christopher systern Anna, som Ă€r skyldig honom mer Ă€n en gentjĂ€nst, men hon har nĂ„got som hennes bror saknar – ett samvete. Och hon vill inte vara med lĂ€ngre. Vendettan driver genom Stockholms polishögkvarter och Östermalms eleganta vĂ„ningar, lyxhotellen i Hamburg och de dammiga gatorna i Sousse, oskyldiga medelklassvillor och ensligt belĂ€gna skogsstugor. Alltmedan Jacob Colt vĂ€nder sitt vapen mot mannen som ödelagt hans liv. Men det hindrar inte Christopher Silfverbielke frĂ„n att kĂ€nna sig pĂ„ ett ovanligt gott humör.

Motvind

Jacob Colt, den skicklige men trötte kommissarien vid Europol i Haag, har inte gett upp sitt livs kamp: att sĂ€tta dit den man som förstört hans liv – Christopher Silfverbielke. NĂ€r Colt en dag blir kontaktad av Silfverbielkes syster Anna, som ber honom att spĂ„ra upp och döda hennes bror, tvekar han dĂ€rför inte. Under tiden som Jacob och Anna smider planer funderar Silfverbielke pĂ„ sin framtid. Snart tĂ€nker han lĂ€mna landet för gott. Hans exitplan hejdas emellertid av ett telefonsamtal. Pressen har upptĂ€ckt en koppling mellan Silfverbielkes företag TrioSoft och scientologerna, och aktiekursen sjunker som en sten. I ett slag Ă€r alla hans miljoner utraderade. NĂ„gon mĂ„ste fĂ„ sota för det. Silfverbielke beslutar sig omedelbart för att dra Ă„t tumskruvarna pĂ„ finansmannen Herbert de Wahl. Genom en djĂ€vulsk uppfinning kan han betrakta sitt offer medan denne spelar rysk roulette med döden. Samtidigt har Silfverbielke det inte sĂ„ dumt pĂ„ fritiden. Iskall champagne, kokain och undergivna kvinnor piggar alltid upp. Och Maja Liif, den socialdemokratiska riksdagskvinnan som tidigare haft en affĂ€r med Christopher, blir lite förvĂ„nad men Ă€ndĂ„ smickrad nĂ€r han plötsligt en dag tar kontakt igen.

UppstÄndelsen

Sveriges vÀrsta seriemördare, psykopaten Christopher Silfverbielke, har flytt landet sedan han förlorat sitt företag och fÄtt sin förmögenhet fryst av ekobrottsmyndigheten. Med nÀstan inga pengar pÄ fickan har Silfverbielke kommit till Pattaya i Thailand. Hans enda chans att fÄ bo pÄ lyxhotell, dricka champagne och sniffa kokain Àr att sol-och-vÄra den rika Ànkan Mary Jo Chaplain, som Àr god för etthundrafemtio miljoner dollar. Silfverbielke, som har stora planer för framtiden, lider varje dag av förnedringen i att umgÄs med Mary Jo och det blir inte bÀttre av
att Ànkan vill ha vilda sexlekar. PÄ nÄgot sÀtt mÄste han komma bort frÄn det asiatiska helvete han hatar och ta sig vidare mot USA och de exklusiva salonger dÀr han anser sig ha rÀtt att vistas. Men för det behövs ett enormt startkapital och Silfverbielke smider lömska planer dÀr han inte tar hÀnsyn till nÄgot eller nÄgon.

Kejsaren

Livet börjar Àntligen att arta sig igen för psykopaten Christopher Silfverbielke. Han har lyckats att ta sig frÄn tillvaron som gigolo till en Àldre amerikansk mÄngmiljonÀrska. Men han behöver fortfarande pengar och genomför dÀrför sin mest ondskefulla idé hittills.

Den numera slitne kommissarien Jacob Colt bestÀmmer sig för att det enda sÀttet att stoppa Silfverbielke Àr att döda honom. Tillsammans med Hector Venderaz sÀtter han planen i verket. PÄ en ö i Stilla havet drabbar de samman.

The following two tabs change content below.
Nabil heter jag och Àr grundaren av webbplatsen. Jag Àr, som namnet pÄ sajten kanske avslöjar, helt galen i böcker! Jag har dÀrför valt att starta den hÀr sajten i syfte att publicera mina alldeles egna boktips i hopp om att det hjÀlper nÄgon dÀr ute att finna en ny bok att blÀddra i. Stort lycka till i ditt sökande!