1. Hur lätt som helst av Jessica Frej (2018)
Sedan Jessica Frej vann tittarnas hjärtan i Sveriges Mästerkock har hon etablerat sig som en av våra mest populära tv-kockar, och medverkar bland annat regelbundet på TV4 och i Amelia. I sin kokbok Hur lätt som helst samlar hon sina bästa och enklaste recept.
Hon skriver själv: Mat ska inte vara svårt, krångligt eller dyrt. Med den här boken hoppas jag kunna så frön hos läsaren till hur man kan känna lust i matlagningen och bli mer kreativ i köket utan tidskrävande metoder eller dyra och krångliga ingredienser. Recepten är maträtter som jag lagar hemma alla dagar i veckan. I mitt kök ryms alla smaker och alla humör. Så också i min kokbok.
Som alltid när Jessica lagar mat blir det färgglatt, smakrikt och inbjudande. Hennes tankar om att mat ska vara roligt genomsyrar hela boken. Recepten varvas med oumbärliga lifehacks som får dig att glänsa i köket, varje dag.
***
JESSICA FREJ är tv-kocken och matskribenten som slog igenom som tittarfavorit i Sveriges mästerkock 2011. Sedan dess har hon gett ut flera kokböcker, medverkar regelbundet i TV4 Nyhetsmorgon, driver en egen Youtubekanal, Lättlagat med Jessica Frej , samt är tidningen Amelias matprofil och bloggare.
2. Jessicas vegomiddagar : hur lätt som helst av Jessica Frej (2020)
”Kanske vill du äta helgrönt varje dag, eller bara en gång i veckan? I den här boken vill jag slå hål på myterna om vegetarisk mat, till exempel att det skulle vara krångligt eller att man inte blir mätt. Varsågod! 52 enkla goda middagar som du kan laga på nolltid – från vardagsfavoriter som Bolognese och Vegobullar i gräddsås till mer exotiska rätter som Hallonrisotto och Jordnötssoppa. Allt varvat med smarta genvägar som får dig att glänsa i köket. Utformningen av recepten är det som gör Jessicas vegomiddagar unik och fantastiskt enkel att följa. Jag kan inte för mitt liv förstå hur det skulle ta mig nio böcker att komma på detta.”
Grönt, enkelt och gott – för hela familjen! Populära tv-kocken och kokboksförfattaren Jessica Frej är en mästare på att laga mat som är lika lättlagad som god. I nya boken Jessicas vegomiddagar – hur lätt som helst är recepten korta och superenkla. De går att laga som de är, men är också lätta att utveckla efter egen smak, eller efter barnens önskemål. Som vanligt när Jessica lagar mat är det färgstarkt och smakrikt. Detta är den fjärde boken i serien som tidigare innehåller Hur lätt som helst, Grilla – hur lätt som helst och Jul – hur lätt som helst.
Jessica Frej är en av Sveriges mest etablerade kokboksförfattare och matskribenter med nio böcker i bagaget och flera internationella utmärkelser. Jessica medverkar sedan 2011 regelbundet i Tv4 Nyhetsmorgon. Vid sidan om kokböckerna håller hon föreläsningar och designar färgstarka klänningar. Hon är även tidningen Amelias matprofil och delar med sig av sin vardag och sina måltider på instagramkontot @jessicafrej till sina tusentals följare.
3. Nytt bröd : baka gott utan gluten av Jessica Frej, Maria Blohm (2014)
Baka glutenfritt bröd som är både saftigt, smakrikt och hållbart!
Här presenteras en mängd recept som alla är baserade på rena råvaror utan mjölmixer.
Bovete, majsmjöl och nyponskalsmjöl är bara några av många alternativ till våra traditionella sädesslag vete, råg och korn.
Därmed öppnar sig oanade möjligheter både för glutenintoleranta som har tröttnat på trist och smuligt köpebröd och för nyfikna hemmabagare som vill prova någonting nytt.
Bröden bakas med kall degvätska, små mängder jäst och långa viltider för extra god smak, precis som i hantverksbageriet!
4. Fest på 30 min. av Jessica Frej (2016)
Fest på 30 minuter är ett måste för alla som tycker att det är svårt att laga mat och bjuda hem folk. Och för dem som gärna vill ha fest, mensom har slut på inspiration till snabblagad festmat.
Med fantastiska menyer och smarta festtips inspirerar Jessica Frej till fler enkla hemmafester. Boken ger dig också alla knep du behöver för att snabbt få ordning hemma och för att få gästerna att hjälpa till. Vilka förberedelser är viktiga – och vilka kan du strunta i? Hur trollar du fram en festlig dukning? Och hur mycket måste vara färdigt när gästerna kommer?
I boken hittar du festliga trerättersmenyer för alla tillfällen och du lagar de på bara trettio minuter: fredagsmys, after work, grillfest och lill-lördag är bara några exempel. Boken innehåller många favoriter som calvadosprosecco, krämig pecorinopasta med mynta, sesampanerad tonfisk med sojamarinerad sallad, hallon- och apelsinsviss och mycket mer.
För meningen med livet, enligt Jessica, är att äta god mat, lösa världsproblem över ett glas vin, skratta sig hes och ful-dansa till gryningen.
5. Supergott och supersnabbt av Jessica Frej (2018)
Den smaksäkra tv-kocken och matskribenten Jessica Frej välkomnar er in i hennes kök där det varje dag lagas supergod mat, supersnabbt. Som alltid när Jessica lagar mat blir det färgglatt, generöst och inbjudande. Alla Jessicas enkla tips och trix får dig att glänsa i köket, varje dag.
En perfekt gräddig sås till linguinen vägs upp med syrliga citroner och krispiga hasselnötter för perfekt balans.Söt marängsviss får sällskap av en syrlig rabarbercurd som gör att hela desserten känns lätt som en sommarnatt, trots att den innehåller både supersöta maränger och vispgrädde. Här finns bara enkla recept – Jessica använder så få ingredienser som möjligt och förenklar momenten så långt som det går.
Middag, lunch eller mellanmål – i Supergott & Supersnabbt finns alla recept man behöver för att hitta matglädjen i vardagen.
Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022