Fråga vilken ryttare som helst vad deras favorithästböcker är så får du omedelbart en minilista över deras favoritklassiker, böcker som täcker allt om hästar, träningsböcker och många fler. Så vilken ska du läsa först? Tja, det är verkligen en personlig preferens baserat på vad du vill lära dig eller vinna på att läsa en viss bok. Kolla in listan över våra 3 bästa hästböcker som varje ridsport- och ridälskare borde läsa.
Böckerna nedan är litade i slumpmässig ordning. Varje bok som anges är lika bra som den före och den efter, trevlig läsning!
3 bra böcker om ridning du måste spana in
1. Ridningens anatomi: träna rätt och prestera på topp av Gillian Higgins (2020)
Maximera din egen och din hästs prestation utan att riskera skador och överansträngning.
Unika illustrationer hjälper dig att åstadkomma ett varierat, roligt, effektivt och realistiskt träningsprogram baserat på anatomiska principer och biomekanik, självklart med hästens bästa för ögonen.
Ridningens anatomi ser på träning och övningar ur ett helt nytt perspektiv baserat på hur din och din hästs anatomi kan samverka optimalt för att ni tillsammans ska nå er fulla potential.
Med hjälp av Ridningens anatomi får du mer glädje av din häst, rider mer medvetet och ökar din skicklighet.
Lär dig allt om:
* Skelettets mognad
* Hur du kan förbättra din hästs kroppshållning
* Hur stelhet eller ömhet i en del av hästens kropp kan påverka en annan kroppsdel
* Varför vissa muskler blir långa och svaga, andra korta och spända
* Hur du minimerar påfrestningen på senor och ligament
* Rörelser för att stärka och underhålla muskulaturen
* Lösgörande övningar och övningar som stärker hästens mellandel
* Varför bomövningar och gymnastikhoppning är bra för hästar inom alla discipliner
2. Min favoritbok om hästar och ridning av Gudrun Braun, Anne Sheller (2019)
Maxi och hennes häst Hobbit ser fram emot sin första ridlektion och du får följa med dem dit!
Tillsammans med Maxi och Hobbit får du uppleva spännande äventyr, får lära dig om olika raser, om hur hästar kommunicerar och beter sig och om hur man gör för att rida på rätt sätt.
Med Maxis coola test kan hästfantaster ta reda på vilken typ av ryttare de är och till vilken häst de passar bäst.
Dessutom delar Maxi med sig av en massa idéer på grejer du enkelt kan göra själv. Varför inte pröva att göra hästdekorationer, en hästdagbok, smaskigt hästgodis, ett pennställ med hästmotiv eller färglägga de fina hästbilderna längst bak i boken.
3. Ridning och rädsla av Sven Forsström (2006)
Ridning och rädsla granskar fenomenet rädsla i samband med ridning och hantering av hästar ur ett stort antal olika synvinklar: Varför blir vi rädda? Vad händer i kroppen när vi blir rädda?
Hur beter vi oss? Hur påverkas hästen? Är det farligt att vara rädd? Vad kan man göra åt sin rädsla? Finns det hjälp att få?
Ridning och rädsla är skriven efter åratals erfarenheter av att hjälpa rädda ryttare. Boken har tillkommit i samarbete med läkare och psykoterapeuter och hela materialet är granskat av läkare.
Vi hoppas att vi med Ridning och rädsla ska kunna hjälpa så många ryttare och andra hästintresserade människor som möjligt att komma tillrätta med sin rädsla.
Det finns en båtlast att lära sig när det kommer till hästar och ridning. Att läsa några kvalitetsböcker om hästar kommer att kickstarta din ridresa för att förvandla dig till en väl avrundad, effektiv ryttare och kunnig hästkvinna.
Se upp, du vill definitivt inte lära dig att bara cykla genom böcker, det kan innebära en katastrof. Bättre vara säker än ledsen och anlita en kunnig ridlärare som har säkra erfarna lektionshästar. Detta är det bästa stället för dig att anta utmaningen att lära dig att bli något mer än bara en obalanserad vinglig ryttare. Varje ryttare, även de bästa, har alltid börjat i botten med grunderna.
Du bör också veta att hästar erbjuder mer än bara ridning. Som ny ryttare har du en helt ny värld att utforska. Hästarnas värld. Raser att upptäcka. Tackbutiker, gårdar, kliniker, hästutställningar och hästutställningar att resa till. Tack och hästutrustning att lära sig om. Hästbeteende att översätta. Hästvård att sköta. Hästförhållanden att vinna över.
Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022