LÀsordning: Petrini-deckarna av MÄrten Sandén

BerĂ€knad lĂ€stid: 13 minuter ⏳

Ordning pÄ serien: Petrini-deckarna

HÀr kan du se ordningen pÄ böckerna om tvillingarna Petra och Peter, Petrini-deckarna av MÄrten Sandén.

I den hÀr ordning lÀser du Petrini-deckarna

GömstÀllet (Del 1)

Det Àr den hetaste sommaren nÄgon i Lund kan minnas. En mystisk figur smyger omkring i en stor, tjock vinterrock. Peter och Petra börjar spionera men vad som börjar som en lek, leder dem snart rakt i armarna pÄ skurken som kvÀllstidningarna utpekat till Sveriges farligaste man.

Arvtagaren (Del 2)

För detektivklubben Hemliga ögat verkar allt lugnt. Peter lyssnar pĂ„ musik, Petra sysslar med sitt nya, stora intresse – klĂ€ttring. Hon bestĂ€mmer sig för att pröva klĂ€ttervĂ€ggen pĂ„ Tekniska Högskolans kĂ„rhus.

Det första hon ser Àr en liten knubbig man som har klÀttrat högst upp pÄ vÀggen och förtvivlat ropar pÄ hjÀlp.

Detta Àr upptakten till andra delen av Petrinideckarna och deras stora varma familj, nyss inflyttade frÄn New York.

Juveltjuven (Del 3)

IJuveltjuvenmÄste Peter och Petra Petrini lösa det hemlighetsfulla slottet Mörkafors gÄta. BerÀttelserna om tvillingarna Peter och Petra Petrini bjuder pÄ kluriga intriger, trivsamma miljöskildringar frÄn SkÄne och allsköns roliga karaktÀrer.

JuveltjuvenÀr den tredje boken i Petrinideckarna.

GengÄngaren (Del 4)

Vem brÀnde ner biografen Odeon? Vad var det för skatter som försvann dÀr i lÄgorna för sjuttio Är sedan? Varför letar diverse skumma figurer fortfarande efter dem, och vem Àr det som spökar i det gamla rivningshuset? Peter, Petra och Lucy finner ett mysterium som gÄr tillbaka till 1930-talets Lund.

Spökskeppet (Del 5)

Peter, Petra och Lucy firar pĂ„sklov i Vitemölle pĂ„ Österlen. I blĂ„sten pĂ„ skjutfĂ€ltet vid HavĂ€ng ser de en misstĂ€nkt figur gömma nĂ„got bland sanddynerna. Samtidigt gĂ„r rykten i byn att den gamle luffaren Ryssa-Viktor har sett ett spökskepp slĂ€nga kistor överbord om natten.

Spökskeppet Àr den femte boken i Petriniserien.

Skatan (Del 6)

I Skatan sker mystiska inbrott, dĂ€r inget blir stulet. En kvarlĂ€mnad skatfjĂ€der Ă€r den enda ledtrĂ„den …

BerÀttelserna om tvillingarna Peter och Petra Petrini bjuder pÄ kluriga intriger, trivsamma möljöskildringar frÄn SkÄne och allsköns roliga karaktÀrer.

Syskonen Àr i tolvÄrsÄldern och bor i Lund, dit de har flyttat ganska nyligen med sin stora familj frÄn New York. Tillsammans med sin kompis Lucy har de deckarklubben Hemliga ögat, och deras specialare Àr skuggning av mystiska personer.

Tvillingarna (Del 7)

Vi kisade mot fönstret som stod öppet högst upp pÄ den mÄnbelysta fasaden.

-Jag har klarat svÄrare vÀggar, sa Petra lÄgt.
-Men om? Om han vaknar?
Petra drog Ät klÀttringsselen.
-Det fÄr jag tÀnka pÄ dÄ.

Klockan slĂ„r tolv den sista natten i Tvillingarnas tecken. PĂ„ Gröna Lund gungar tvĂ„ tomma karusellgungor tvilling i sommarvinden och konstbedragarna Castor och Pollux viskar om miljoner i ett hörn av krogen Tvillingarna. NĂ„gon vĂ€grar berĂ€tta vad hon önskade pĂ„ tvillingnöten hon fick och i ett privatmuseum pĂ„ Östermalm förstörs Cornelia Gripenschiölds portrĂ€tt av tvĂ„ smĂ„ tvillingpojkar oförklarligt.?

NÀr Peter och Petra Petrini tillbringar en sommarlovsvecka i Stockholm med sin kompis Lucy ser de tvillingar överallt. FrÄn sitt högkvarter pensionat Prinsessan pÄ Drottninggatan utforskar de kungliga huvudstadens skuggsida dÀr ingenting nÄgonsin Àr vad det ser ut att vara.

MidnattsstjÀrnan (Del 8)

Det Àr hÀrlig julstÀmning i Lund och Peter och Petra Àr ute pÄ stan för att köpa julklappar till alla i familjen. Plötsligt fÄr Peter syn pÄ ett vÀlbekant ansikte i en limousin. Han Àr ganska sÀker pÄ att det Àr en berömd skÄdespelare, men varför skulle han vara pÄ besök i Lund?

Petra tror inte pÄ sin bror. Hon Àr mest irriterad pÄ alla tomtar som finns överallt. Hon gillar inte tomtar. Men sÄ stöter de pÄ en tomte som beter sig vÀldigt konstigt. Han har massor av mystiska tatueringar pÄ kroppen, en walkie-talkie i fickan och frÀser Ät dem att sticka dÀrifrÄn. Kanske borde de spana pÄ honom i alla fall.

Piraterna (Del 9)

PÄ Kiviks marknad kör vÄghalsiga dödsryttare med motorcykel pÄ vÀggarna. Bara ett par hundra meter frÄn alla de virvlande karusellerna ligger den lilla fiskebyn stilla i natten. Allt verkar lugnt, men vem Àr den mystiske motorcykelföraren som vaktar i skuggorna? Petrinideckarnas nionde fall!

Bröderna (Del 10)

Föga visste Peter och Petra dĂ„ de började spana pĂ„ munkarna att de var en flera hundra Ă„r, vĂ€l bevarad, hemlighet pĂ„ spĂ„ret. Bland Lunds trĂ„nga medeltida grĂ€nder inleds en desperat jakt mellan en galen arkeologiprofessor och den ökĂ€nda gravplundraren Lorilei Pumpian…

Bröderna Àr den tionde delen i serien Petrinideckarna.

Geniet (Del 11)

I det elfte Ă€ventyret lĂ€mnar Petrinideckarna Sverige för den myllrande vĂ€rldsmetropolen som var tvillingarnas hem innan de flyttade till Lund – New York. Innan planet ens har hunnit landa har de dragits in i ett nytt, nervkittlande, mysterium.

Peter och Petra ska Äka och hÀlsa pÄ slÀkten i sin gamla hemstad. PÄ flyget över Atlanten hamnar Peter bredvid en trevlig man som visar sig vara ett alldeles Àkta Einsteinsnille. Han har uppfunnit nÄgot som mÄnga verkar vara ute efter?

VĂ€l framme i New York fĂ„r de reda pĂ„ att mannen har försvunnit. Är han kidnappad? Eller Ă€r det nĂ„gon han gömmer sig för? Till sin förvĂ„ning upptĂ€cker de att mannen lĂ€mnat spĂ„r efter sig som verkar vara direkt riktade till Peter. Bland skyskrapor, blinkande neonskyltar och gula taxibilar ger sig Petrinideckarna ut pĂ„ spaningsjakt för att lösa mysteriet.

Geniet nominerades till SpÄrhunden 2009.

Labyrinten (Del 12)

Slottet Mörkafors och dess omnejd ska utgöra kulisser för inspelningen av storfilmen Skuggorna i labyrinten. En film som Lucy har fĂ„tt huvudrollen i och Peter en biroll. Höstmolnen kastar oroande skuggor över den stora labyrinten som anlagts för inspelningen. NĂ„got Ă€r inte som det ska … Vem Ă€r det som skickar hotbrev till den store hollywoodkĂ€ndisen John Carling? Och varför?

Labyrinten Àr den tolfte boken om Petrinideckarna.

Tretton (Del 13)

Det kĂ€nda oturstalet tretton pĂ„trĂ€ffas orovĂ€ckande ofta i den (just det) trettonde Petrinideckaren. Peter, Petra och Lucy blir intrasslade i en deckarjakt mellan mumier och guldskatter i Lundamuseet Kulturens mörka salar …

En utstĂ€llning med vĂ€rdefulla historiska föremĂ„l ska gĂ€sta Kulturhistoriska museet – Kulturen – i Lund, och varningsklockorna klĂ€mtar för fullt för deckarklubben Hemliga ögat. En anstĂ€lld pĂ„ Kulturen verkar ha kopplingar till en hemlighetsfull konstliga med det olycksbĂ„dande namnet Tretton.

Men vilka ligger bakom ligan och vad Àr de egentligen ute efter? Och hur kan de förutse varenda spaningsplan som Peter, Petra och Lucy gör upp?

I en nattlig kurragömmalek pĂ„ museet följer Peter, Petra och Lucy skuggor och villospĂ„r tills de plötsligt stĂ„r öga mot öga med sanningen. En gestalt frĂ„n det förflutna, mer skrĂ€mmande Ă€n alla oturstal i vĂ€rlden, trĂ€der fram ur dunklet …

Fantomerna (Del 14)

Det Ă€r allhelgonatid i Lund – spöksĂ€songen framför andra. PĂ„ Peter, Petras och Lucys skola pĂ„gĂ„r förberedelserna för fullt inför julspelet som de varje Ă„r har i Allhelgonakyrkan. Men det hĂ€r Ă„ret Ă€r inget sig riktigt likt. Saker försvinner, mystiska frĂ€mlingar smyger omkring under repetitionerna och spöklika gestalter visar sig pĂ„ orgellĂ€ktaren. Allt verkar ha med den nye karismatiske regissören, Vladimir Skurko, att göra.

Ju mer de spanar pĂ„ honom, desto mĂ€rkligare saker avslöjas. Ingen kan vittna om att ha sett honom utomhus i dagsljus. Han verkar inte fastna pĂ„ fotografier och gillar inte krucifix. Och Ă€r det inte lite mĂ€rkligt att han kommer frĂ„n …Transsylvanien? De tre vĂ€nnerna i deckarklubben Hemliga ögat tror varken pĂ„ vĂ„lnader eller vampyrer. DĂ€remot Ă€r de ganska sĂ€kra pĂ„ att Vladimir Skurko döljer nĂ„got. FrĂ„gan Ă€r bara vad?

Deckarserien om tvillingarna Petrini och deras kompis Lucy Àr etablerade slukarfavoriter. Alltid med klurig intrig, vÀltecknade karaktÀrer och spektakulÀr upplösning! I Lund ordnas Petrinivandringar för de mest hÀngivna lÀsarna. Fantomerna Àr den fjortonde i ordningen.

Pajazzo (Del 15)

Det Àr december och gnistrande kallt. Hela familjen Petrini Àr pÄ plats i Stockholm för att fira den perfekta julen. Hotellet Àr superlyxigt, maten underbar och över den kungliga huvudstaden dalar vita snöflingor ner.

Deckarklubben Hemliga ögat skulle egentligen bara kunna koppla av och njuta. Om det inte vore för den mÀrklige amerikanen Pajazzo, förstÄs. Pajazzo har ett mörkt förflutet, och det Àr just pÄ vÀg att hinna ifatt honom.

Peter, Petra och Lucy ger sig ut pÄ snöiga gator bland glittrande skyltfönster för att med finess lösa Ànnu en deckargÄta.

Ballongfararen (Del 16)

Det Ă€r vĂ€rldens fynd! PĂ„ en loppis hittar Peter en fin gammal luftballongsmodell som han lyckas pruta till sig för nĂ„gra hundra. Kort dĂ€refter kommer en skallig man rusande och erbjuder sig att köpa modellen av honom för en betydligt större summa, men Peter tackar nej. En tatuerad kroppsbyggare smyger ocksĂ„ omkring bland stĂ„nden och ger dem lömska blickar …
Vad Ă€r det för mĂ€rkvĂ€rdigt med luftballongen? Peter, Petra och Lucy – alias deckarklubben Hemliga ögat – börjar luska i historien och inser att de Ă€r en hundra Ă„r gammal gĂ„ta pĂ„ spĂ„ren. Kommer de att hinna före de tvĂ„ skumma mĂ€nnen i jakten pĂ„ luftballongens hemlighet?

Petrinideckarna Àr etablerade slukarfavoriter. Alltid med klurig intrig, vÀltecknade karaktÀrer och spektakulÀr upplösning! Ballongfararen Àr den sextonde i ordningen.

Flamingo (Del 17)

TÀnk om du var tvungen att förlÀnga ditt höstlov med en vecka. I stÀllet för att börja skolan hemma i Sverige mÄste du Äka till glamourens högborg Los Angeles, leva lyxliv och lösa mysterier. Trist, eller hur?

Just det ödet drabbar tvillingarna Peter och Petra Petrini och deras kompis Lucy alias deckarklubben Hemliga ögat. Moster Debbies vÀrdefulla tv-manus försvinner oförklarligt, och spÄren pekar mot den mystiska Flamingo. Bland filmstjÀrnor och skurkar under Kaliforniens klarblÄ himmel kÀmpar den berömda deckartrion med ett av sina svÄraste fall nÄgonsin.

Deckarserien om tvillingarna Petrini och deras kompis Lucy Àr etablerade slukarfavoriter. Alltid med klurig intrig, vÀltecknade karaktÀrer och spektakulÀr upplösning. I Lund ordnas Petrinivandringar för de mest hÀngivna lÀsarna. Flamingo Àr den sjuttonde boken.

Trollkarlarna (Del 18)

En dag fÄr Petra, Peter och Lucy syn pÄ ett gÀng ficktjuvar som helt frÀckt stjÀl innehÄllet i en tants vÀska mitt i Lund. Men snart kommer deckartrion Hemliga ögat nÄgot betydligt större pÄ spÄren nÀr det visar sig att ficktjuvarna Àven Àr trollkarlar och en rad mystiska stölder följer i deras spÄr.

Genom vilseledning och fingerfÀrdighet lyckas de förtrollande herrarna i Enigma lura bÄde polisen och Hemliga ögat. FrÄgan Àr: Var kommer de slÄ till nÀsta gÄng?

The following two tabs change content below.
Nabil heter jag och Àr grundaren av webbplatsen. Jag Àr, som namnet pÄ sajten kanske avslöjar, helt galen i böcker! Jag har dÀrför valt att starta den hÀr sajten i syfte att publicera mina alldeles egna boktips i hopp om att det hjÀlper nÄgon dÀr ute att finna en ny bok att blÀddra i. Stort lycka till i ditt sökande!