LÀsordning: Böckerna om Astrid Sammils

BerĂ€knad lĂ€stid: 5 minuter ⏳

I den hÀr ordningen lÀser du Ingrid Hedströms böcker om Astrid Sammils.

Bortfall (Del 1)

Bortfall Àr den första delen i en ny serie om diplomaten Astrid Sammils och precis som tidigare böcker tar den avstamp i mörka hemligheter och hemska hÀndelser frÄn det förflutna. Bland sin avlidne morbror Lars tillhörigheter hittar Astrid Sammils en mössa som hon vet har tillhört Mikael Granberg, en pojke som försvann för trettio Är sedan.

Snart pekar spÄren mot lÀkemedelsjÀtten CalmedBelabSteiner och hon finner en mystisk koppling till den sinnesslösanstalt dÀr Lars satt under större delen av sin barndom. Astrids efterforskningar sÀtter farliga krafter i rörelse och snart har hon sjÀlv blivit ett hett villebrÄd.

MĂ„ltavla (Del 2)

Astrid Sammils Àr överhopad av arbete. Som protokollchef pÄ UD Àr hon ansvarig för planeringen av statsbesök, bÄde inkommande och utgÄende. Det innebÀr regelbunden kontakt med sÄvÀl kungahuset som statsrÄdsberedningen. Vid sidan av arbetet har hon en hel del som bekymrar henne.

En vÀninna Àr spÄrlöst försvunnen efter att hennes man tagit sitt liv och sjÀlv fÄr Astrid oroande hatmejl och utgör regelbundet mÄltavla pÄ ett internetbaserat hatforum.

Vad Àr det som triggar dessa mÀns vrede? Och hur illavarslande Àr det att en av avsÀndarna tycks bo i den trakt i Dalarna dÀr hennes Àlskade oas SammilsgÄrden ligger? En oas som förefaller Àn mer hotad nÀr en ung rumÀn hittas död i trakten.

MÄltavla Àr den andra fristÄende delen i serien om Astrid Sammils, som den hÀr gÄngen konfronteras med ett hat som har mer lÄngtgÄende konsekvenser Àn hon nÄgonsin kunnat ana. För vem Àr egentligen den yttersta mÄltavlan?

Brandgata (Del 3)

Den tidigare utrikesministern Agneta Myhre mördas brutalt pÄ en kyrkogÄrd i Dalarna, samtidigt som en förödande skogsbrand drar fram genom Bergslagsskogarna och hotar att ödelÀgga Astrid Sammils Àlskade GranÄkers HÀstberg.

Astrid Àr den som hittar den döda Agneta, och Dalapolisens mordutredning kommer snart besvÀrande nÀra henne sjÀlv dÄ mycket tyder pÄ att mordet har en koppling till hennes och Agnetas gemensamma förflutna i inbördeskrigets Bosnien pÄ 90-talet.

Astrids vÀninna Carina Svahn börjar samtidigt nysta i ett tjugotre Är gammalt ouppklarat mord pÄ en tidigare vÀn och arbetskamrat sedan hon hittat en ledtrÄd i en gammal video frÄn en danskvÀll. Efterforskningarna leder henne till ett lokalt vapenföretag men ocksÄ rakt in i skogsbrandens vÀxande inferno, ett inferno dÀr allt kan gÄ förlorat, Àven spÄren efter mördaren.

I Brandgata, Ingrid Hedströms tredje bok om Astrid Sammils, stÀlls Astrid inför hÀndelser som pÄ ett omvÀlvande vis kommer att pÄverka hennes framtid.

Blodsband (Del 4)

Ett bortlĂ€mnat barn, en livslĂ„ng tystnad – Astrid Sammils har inte tĂ€nkt sig att börja grĂ€va i mörka familjehemligheter nĂ€r hon tar ledigt frĂ„n sitt nya liv som teaterchef i Budapest för att komma hem till Dalarna och gifta sig.

Men hon tvingas till det nÀr en okÀnd slÀkting dyker upp och vill veta vem som var far till ett barn Astrids mamma Inga som tonÄring födde i tysthet. Och Astrid börjar snart ana att Ingas mörka hemlighet Àn i dag Àr dödligt farlig.

Samtidigt sliter Dalapolisen med tvÄ mord. En kvinna i 60-ÄrsÄldern mördas bara minuter efter att hon skickat in en dikt inspirerad av den pÄgÄende MeToo-rörelsen till lokaltidningen, en dikt om ett sexövergrepp hon utsattes för som tonÄring.

I en övergiven jordkÀllare hittas samma dag kvarlevorna av en tonÄrsflicka som försvann pÄ 80-talet. Astrids vÀn Carina Svahn dras in nÀr en lapp med hennes namn hittas intill kÀllarflickan. Och polisutredningen tar en ny vÀndning nÀr ett chockerande DNA-fynd knyter samman till synes orelaterade vÄldsbrott frÄn flera decennier.

I Blodsband tvingas Astrid Sammils öppna dörrar till ett förflutet hon gÀrna sett förblivit stÀngda och frÄga sig vad en verklig familj i sjÀlva verket Àr. Blodsband Àr fjÀrde delen i Ingrid Hedströms hyllade och omtyckta serie om Astrid Sammils, en dramatisk pusseldeckare om arv, dna och övergrepp, som utspelar sig mitt under Metoo-hösten 2017.

The following two tabs change content below.
Nabil heter jag och Àr grundaren av webbplatsen. Jag Àr, som namnet pÄ sajten kanske avslöjar, helt galen i böcker! Jag har dÀrför valt att starta den hÀr sajten i syfte att publicera mina alldeles egna boktips i hopp om att det hjÀlper nÄgon dÀr ute att finna en ny bok att blÀddra i. Stort lycka till i ditt sökande!