LÀr barn om Ärstider med 2 böcker

BerĂ€knad lĂ€stid: 3 minuter ⏳

1. Var sover humlan pÄ vintern? (2020)

“Var sover humlan pĂ„ vintern?” med fĂ€rgglada bilder i dova toner för barn, Ă€r en bok som svarar pĂ„ var djuren i den svenska faunan, sover pĂ„ vintern. Det Ă€r ju precis sĂ„dana dĂ€r kluriga frĂ„gor som kan dyka upp hos ett barn som just hĂ„ller pĂ„ att upptĂ€cka vĂ€rlden och funderar pĂ„ bĂ„de det ena och det andra.

Humlor som vi vanligtvis trÀffar pÄ sommaren vet i regel gemene man en hel del om, men var de befinner sig pÄ vintern Àr det inte lika sjÀlvklart att vi vuxna har koll pÄ. Boken Àr faktagranskad av Andreas Nord, forskare i biologi vid Lunds universitet och Àr den första i en planerad serie av böcker med allmÀnbildande fakta och finurliga bilder som underhÄller sÄvÀl liten som stor.

“JĂ€ttefin saga om var olika djur sover pĂ„ vintern. Tilltalande bilder som Ă€r lĂ€tta att samtala kring med yngre barn!”

— Camilla Fritzson, FörskolelĂ€rare

“Bilderna i boken vĂ€cker frĂ„gor och tankar kring naturen och djuren.”
— Ida von Rosen, FörskolelĂ€rare

2. Titta och prata om Ă„rstiderna (2019)

I den hÀr boken hittar du mÄnga av de djur som lever vilt i Norden. Vilka djur man kan fÄ se nÀr man Àr ute beror pÄ Ärstiden om det Àr vÄr, sommar, höst eller vinter och pÄ vilken tid pÄ dygnet det Àr. Vissa djur Àr nattaktiva och kommer fram först i skymningen för att leta efter mat, medan andra arter Àr sÀsongsberoende och flyttar söderut eller gÄr i vinteride nÀr kylan kommer.

Titta pÄ de stora, fÀrgglada uppslagen och upptÀck de mÄnga djur och vÀxter som Àr mer eller mindre utbredda i nordisk natur. Det Àr ett myller av liv och massor att titta pÄ för stora och smÄ djurvÀnner!


Dessa 2 böcker anser vi vara perfekta för att lÀra barn om Ärstider.

Stort lycka till i er resa!

The following two tabs change content below.
Nabil heter jag och Àr grundaren av webbplatsen. Jag Àr, som namnet pÄ sajten kanske avslöjar, helt galen i böcker! Jag har dÀrför valt att starta den hÀr sajten i syfte att publicera mina alldeles egna boktips i hopp om att det hjÀlper nÄgon dÀr ute att finna en ny bok att blÀddra i. Stort lycka till i ditt sökande!