Webbplatsen innehåller reklam genom annonslänkar för Nextory, Bokus och BookBeat.

3 barnböcker om fåglar värda att spana in

1. Svenska fåglar: jämför och lär känna 40 arter av Martin Emtenäs (2020)

Lär känna koltrasten, rödhaken och kråkan. Hur ser dom ut, hur stora är dom och vad äter dom? Svenska fåglar jämför och lär känna 40 arter är en nyskapande faktabok om våra vanligaste fågelarter. Spännande faktatext kombineras med lekfulla illustrationer, snygga symboler och överskådlig grafik.

Martin Emtenäs, känd från TV-programmen Mitt i naturen och Det stora fågeläventyret, har tillsammans med illustratören och formgivaren Jonas Källberg skapat en modern och annorlunda fågelbok med fåglar som du känner igen, avbildade som du aldrig sett dom förut. För såväl nybörjare som nördar.

2. Titta 10 fåglar av Björn Bergenholtz (2021)

Titta svan, kråka, skata, sädesärla, hackspett, uggla, koltrast, gräsand, duva och blåmes.

Titta 10 är de första naturböckerna för Känn igen 25-läsarnas småsyskon. En första, ännu enklare, introduktion till djuren och växterna omkring oss. Naturböcker på riktigt, men på riktigt små läsares nivå. Böcker som tidigt väcker lusten till naturen!

3. Känn igen 25 fåglar av Björn Bergenholtz (2011)

Lär dig känna igen fåglarna. Inte bara några få. Och inte heller jättemånga.

Men alldeles tillräckligt många arter för att du ska känna dig riktigt duktig. 25 stycken!

Här kommer fortsättningen på den nya serien moderna naturböcker.

Roliga fakta som ger mersmak.

I korta faktatexter och med tydliga bilder berättar Björn Bergenholtz om allt från vanliga kråkor och gråsparvar, till den mer sällan sedda kungsfågeln eller den majestätiska havsörnen.

Hur ser du skillnad på en skata och en kråka? Vad är det som skiljer en blåmes från en talgoxe? Är det säkert att det är en skrattmås och inte en fiskmås?

Här finns massvis av handfasta tips och råd för att kunna skilja på de olika arterna. Och annat som bara är roligt att veta.

Inlägg senast uppdaterat: 28 maj, 2021

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇