Lär barn om årstider med 2 böcker

1. Var sover humlan på vintern? (2020)

”Var sover humlan på vintern?” med färgglada bilder i dova toner för barn, är en bok som svarar på var djuren i den svenska faunan, sover på vintern. Det är ju precis sådana där kluriga frågor som kan dyka upp hos ett barn som just håller på att upptäcka världen och funderar på både det ena och det andra.

Humlor som vi vanligtvis träffar på sommaren vet i regel gemene man en hel del om, men var de befinner sig på vintern är det inte lika självklart att vi vuxna har koll på. Boken är faktagranskad av Andreas Nord, forskare i biologi vid Lunds universitet och är den första i en planerad serie av böcker med allmänbildande fakta och finurliga bilder som underhåller såväl liten som stor.

”Jättefin saga om var olika djur sover på vintern. Tilltalande bilder som är lätta att samtala kring med yngre barn!”

— Camilla Fritzson, Förskolelärare

”Bilderna i boken väcker frågor och tankar kring naturen och djuren.”
— Ida von Rosen, Förskolelärare

2. Titta och prata om årstiderna (2019)

I den här boken hittar du många av de djur som lever vilt i Norden. Vilka djur man kan få se när man är ute beror på årstiden om det är vår, sommar, höst eller vinter och på vilken tid på dygnet det är. Vissa djur är nattaktiva och kommer fram först i skymningen för att leta efter mat, medan andra arter är säsongsberoende och flyttar söderut eller går i vinteride när kylan kommer.

Se även  3 barnböcker om fåglar värda att spana in som förälder

Titta på de stora, färgglada uppslagen och upptäck de många djur och växter som är mer eller mindre utbredda i nordisk natur. Det är ett myller av liv och massor att titta på för stora och små djurvänner!


Dessa 2 böcker anser vi vara perfekta för att lära barn om årstider.

Stort lycka till i er resa!

Se även  3 barnböcker om vikingar du måste spana in

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇