Lär barn om årstider med 2 böcker

1. Var sover humlan på vintern? (2020)

“Var sover humlan på vintern?” med färgglada bilder i dova toner för barn, är en bok som svarar på var djuren i den svenska faunan, sover på vintern. Det är ju precis sådana där kluriga frågor som kan dyka upp hos ett barn som just håller på att upptäcka världen och funderar på både det ena och det andra.

Humlor som vi vanligtvis träffar på sommaren vet i regel gemene man en hel del om, men var de befinner sig på vintern är det inte lika självklart att vi vuxna har koll på. Boken är faktagranskad av Andreas Nord, forskare i biologi vid Lunds universitet och är den första i en planerad serie av böcker med allmänbildande fakta och finurliga bilder som underhåller såväl liten som stor.

“Jättefin saga om var olika djur sover på vintern. Tilltalande bilder som är lätta att samtala kring med yngre barn!”

— Camilla Fritzson, Förskolelärare

“Bilderna i boken väcker frågor och tankar kring naturen och djuren.”
— Ida von Rosen, Förskolelärare

2. Titta och prata om årstiderna (2019)

I den här boken hittar du många av de djur som lever vilt i Norden. Vilka djur man kan få se när man är ute beror på årstiden om det är vår, sommar, höst eller vinter och på vilken tid på dygnet det är. Vissa djur är nattaktiva och kommer fram först i skymningen för att leta efter mat, medan andra arter är säsongsberoende och flyttar söderut eller går i vinteride när kylan kommer.

Titta på de stora, färgglada uppslagen och upptäck de många djur och växter som är mer eller mindre utbredda i nordisk natur. Det är ett myller av liv och massor att titta på för stora och små djurvänner!


Dessa 2 böcker anser vi vara perfekta för att lära barn om årstider.

Stort lycka till i er resa!

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Grundare hos 1MiljonBoktips.se
Vi är, som namnet på sajten avslöjar, helt galna i böcker & ljudböcker! 📚

Vi har därför valt att starta den här sajten i syfte att publicera våra alldeles egna boktips i hopp om att det hjälper människor där ute att finna en ny bok att bläddra i eller en ny ljudbok att lyssna på 🎧

Just nu kan du lyssna på ljudböcker gratis i hela 30 dagar via ljudbokstjänsten Nextory, något vi är väldigt måna att tipsa om då vi tycker det är en helt fantastisk deal. Se även till att se vår stora jämförelse av de olika ljudbokstjänsterna 👈

Stort lycka till i ditt sökande! 🙏
Team 1MiljonBoktips

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇