3 böcker för att lÀra barn motsatser

BerĂ€knad lĂ€stid: 3 minuter ⏳

1. Totte Àr liten (2014)

Totte Àr liten. Tottes pappa Àr stor. Nalle Àr mjuk, och leksaksbilen Àr hÄrd. En tydlig och fin liten pekbok om motsatser.

Böckerna om Totte och Emma Àr riktiga barnboksklassiker. VardagsnÀra berÀttelser i kombination med tidlösa illustrationer gör böckerna stÀndigt aktuella. Nu varsamt reviderade i ny design.

Gunilla Wolde (1939-2015) var författare, tecknare och illustratör.

Hon Àr framför allt förknippad med de populÀra böckerna om Totte och Emma, klassiker som lÀses och Àlskas av nya generationer. Böckerna har översatts till fjorton olika sprÄk.

2. Att vara olika – Ă€r roligt (2017)

Förskolan har mÄnga uppdrag. Den ska bland annat hjÀlpa eleverna att utvecklas som personer.
I lÀroplanen för förskolan stÄr bland annat följande:

“Förskolan skall uppmuntra och stĂ€rka barnens medkĂ€nsla och inlevelse i andra mĂ€nniskors situation.”

“Verksamheten ska prĂ€glas av omsorg om individens vĂ€lbefinnande och syfta till att barnens förmĂ„ga till empati och omtanke om andra utvecklas, liksom öppenhet och respekt för skillnader i mĂ€nniskors uppfattningar och levnadssĂ€tt”.

Handledningen Àr tÀnkt för alla förskolebarn, oavsett funktionsförmÄga. Den bygger pÄ Barnkonventionens grundprinciper och mÄlet Àr att alla barn ska fÄ kunskap om sina rÀttigheter. Barnen ska fÄ förstÄelse för att alla mÀnniskor Àr lika vÀrda och att man ska respektera varandras likheter och olikheter.

3. De magiska cykelpumparna (2006)

Det som dras in i den ena cykelpumpen, blÄses ut ur den andra. De magiska cykelpumparna Àr en rolig och pÄhittig motsatssaga dÀr ting, tankar och egenskaper möts, pÄverkar och tar ut varandra. Med Storasyster och Lillebror gör vi en fantasifylld resa till andra sidan jordklotet.

The following two tabs change content below.
Nabil heter jag och Àr grundaren av webbplatsen. Jag Àr, som namnet pÄ sajten kanske avslöjar, helt galen i böcker! Jag har dÀrför valt att starta den hÀr sajten i syfte att publicera mina alldeles egna boktips i hopp om att det hjÀlper nÄgon dÀr ute att finna en ny bok att blÀddra i. Stort lycka till i ditt sökande!