3 böcker för att lära barn motsatser

1. Totte är liten (2014)

Totte är liten. Tottes pappa är stor. Nalle är mjuk, och leksaksbilen är hård. En tydlig och fin liten pekbok om motsatser.

Böckerna om Totte och Emma är riktiga barnboksklassiker. Vardagsnära berättelser i kombination med tidlösa illustrationer gör böckerna ständigt aktuella. Nu varsamt reviderade i ny design.

Gunilla Wolde (1939-2015) var författare, tecknare och illustratör.

Hon är framför allt förknippad med de populära böckerna om Totte och Emma, klassiker som läses och älskas av nya generationer. Böckerna har översatts till fjorton olika språk.

2. Att vara olika – är roligt (2017)

Förskolan har många uppdrag. Den ska bland annat hjälpa eleverna att utvecklas som personer.
I läroplanen för förskolan står bland annat följande:

Se även  3 barnböcker om vikingar du måste spana in

”Förskolan skall uppmuntra och stärka barnens medkänsla och inlevelse i andra människors situation.”

”Verksamheten ska präglas av omsorg om individens välbefinnande och syfta till att barnens förmåga till empati och omtanke om andra utvecklas, liksom öppenhet och respekt för skillnader i människors uppfattningar och levnadssätt”.

Handledningen är tänkt för alla förskolebarn, oavsett funktionsförmåga. Den bygger på Barnkonventionens grundprinciper och målet är att alla barn ska få kunskap om sina rättigheter. Barnen ska få förståelse för att alla människor är lika värda och att man ska respektera varandras likheter och olikheter.

3. De magiska cykelpumparna (2006)

Det som dras in i den ena cykelpumpen, blåses ut ur den andra. De magiska cykelpumparna är en rolig och påhittig motsatssaga där ting, tankar och egenskaper möts, påverkar och tar ut varandra. Med Storasyster och Lillebror gör vi en fantasifylld resa till andra sidan jordklotet.

Se även  3 barnböcker om kroppen värda att spana in

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇