2 barnböcker om uppfinnare att spana in

1. UppfinnarJohanna & skrämselmaskinen av Ann-Christine Magnusson, Lovisa Lesse (2016)

Åh! Johanna blir så arg! Vadå för liten för att vara med?
Hon bestämmer sig för att uppfinna en skrämselmaskin.
En maskin som ska få tyst på alla taskmörtar och
du får inte va’ med – typer .

Det här är den andra boken om UppfinnarJohanna, som nu kommer i en efterlängtad nyutgåva. I serien finns också Här kommer UppfinnarJohanna! och Full fart, UppfinnarJohanna! samt pysselboken Greja och rita med UppfinnarJohanna.

OLIKA förlag tilldelades Rättvisepriset 2012 och Stenbecksstipendiet för sitt arbete för jämställdhet och jämlikhet i bokvärlden. Boken är tryckt i vår geografiska närhet på miljöcertifierat papper och tryckeri.

Se även  3 barnböcker om livet i havet att spana in

Sagt om boken:

Lovisa Lesse [fångar] barnets kokande ilska med förbluffande exakthet och skapar därmed brännande igenkänning och identifikation.

2. Uppfinnaren Älskling Älg av Åsa Grip (2016)

Varje storskog behöver en egen uppfinnare. För hur skulle alla de andra djuren i skogen klara sig annars? Det här är berättelsen om uppfinnaren Älskling Älg och hans medhjälpare Ivar Igelkott.

Älskling har sin uppfinnarverkstad i skogen på ett högt berg och han hjälper alla djur, såväl stora som små. Han bytlånar till sig verktyg och annat han behöver från människorna och klurar ut uppfinningar på löpande band.

Se även  3 barnböcker om NPF att spana in

Hans kloka medhjälpare Ivar stöttar honom i vått och torrt och är ibland till och med klokare än uppfinnaren själv. Men allt är inte frid och fröjd.

Vissa djur är farligare än andra och till och med en av de klokaste i skogen kan råka illa ut.

Boken om Älskling Älg är en kapitelbok för barn. Den vänder sig till barn i åldern 5-9 år och fungerar både som högläsningsbok och läsa-själv-bok.

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇