3 barnböcker om katter du måste spana in

1. Lätta fakta om katter av Anna Milbourne (2017)

Ny i Lätta fakta-serien Varför spinner katter? Hur ”pratar” katter med varandra? Vilken kattras saknar päls? Hur vet man att katten är arg? Om detta och mycket mer berättas i den här boken. Med stor stil och många bilder. ”Böcker som de här är mycket användbara i skolans lägre årskurser.”

– Solveig Lidén, BTJ 11/2016

2. Minifakta om katter av Per Straarup Søndergaard (2016)

Katter är både husdjur som älskar att leka, och rovdjur som jagar om natten. Alla som tycker om katter kommer att gilla denna bok.

Se även  Lär barn räkna med dessa 3 roliga böcker

En serie extra lätta faktaböcker framtagna för de allra mest läsovana eleverna. Med lite text men mycket bilder uppmuntrar böckerna till läsning. Tack vare den lättillgängliga formen, det enkla språket och de intressanta ämnena väcker böckerna läslust hos såväl yngre som äldre läsare.

Gemensamt är också att de har en innehållsförteckning och ibland förekommer mycket enkla diagram, som i en traditionell faktabok. Färg och form är speciellt framtaget för att locka till vidare läsning.

Boken finns på svenska (Minifakta om katter), engelska (Cats), tyska (Die Katze) och franska (Le Chat).

3. Samla katter av Lorna Scobie (2019)

Färgsprakande, underbart knasig bilderbok för alla kattälskare!

Se även  3 böcker om att börja i förskoleklass ditt barn måste läsa

Jag är en kattsamlare!
Jag har inga katter.
Men jag har en plan…

Ta en bit ost, några möss och – här kommer katterna!

Men kan man någonsin ha FÖR många katter? Få reda på det i den här spinn-ande historien av Lorna Scobie.

Samla katter är en färgsprakande illustrerad upptäcktsfärd full av katter i alla möjliga former och storlekar! Fläckiga, svarta, fluffiga, och smala! En rolig och fantasifull bok med underbara illustrationer för små (och stora) kattälskare!

LORNA SCOBIE är en brittisk illustratör, som blivit älskad i hemlandet för sina fantasifulla teckningar, som ofta rör sig i djurriket. Hon är flerfaldigt prisbelönad och har bland annat tilldelats Macmillan Children s Book Prize, liksom en silvermedalj i Penguin Design Awards.

Hon bor i dag i södra London.

Se även  7 bästa bilderböckerna för barn 2021

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇