3 böcker om friidrott för dig & ditt barn

1. Friidrott för barn (2011)

Fysisk grundträning

Friidrott och gymnastik ses ofta som de idrotter som ger barn och ungdomar den bästa fysiska grunden för vidare idrottslig utveckling. Fokus inom friidrottsträning för barn ligger på träning av basfärdigheter, och det är en mångfald av grovkoordinativa rörelsemönster som tränas in.

Ny upplaga med webbplats

I andra upplagan av Friidrott för barn har boken utökats med ytterligare några sidor med stafetter, hinderbanor och lekar. Detta innehåll låg tidigare på den tillhörande dvd-skivan.

Den största uppdateringen är dock att dvd-skivan är ersatt av en webbplats, här hittar du nu alla de filmade övningar som finns till materialet. Webbplatsen Friidrott för barn är responsiv och övningarna är därmed smidiga att titta på i en mobiltelefon eller på en läsplatta

De fysiska basfärdigheterna lärs enklast ut på ett lekfullt sätt där träning och lek vävs samman. I Friidrott för barn får du tips på utvecklande gymnastikövningar och lekar, anpassade för barn i 7-10-årsåldern. Författarna beskriver även grundläggande teknik i friidrottens grenar.

Åt vilket håll ska en diskus rotera? Går det att hoppa stavhopp i 7-årsåldern?

För att du på bästa sätt ska kunna förstå och ta till dig tekniska detaljer så innehåller materialet ett stort antal fotografier, illustrationer och filmer.

Du får även förslag på hur du kan lägga upp ett träningspass med friidrottsträning, både inomhus i en gymnastiksal och utomhus på en gräsplan. Detta för att passa olika former av verksamheter och anläggningar.

Sammanfattning: En grym bok för dig med ett barn som utövar friidrott på sin fritid.

2. Fakta om friidrott av Ann-Charlotte Ekensten (2016)

Det finns många olika grenar i friidrott. Alla grenar handlar om att hoppa, kasta eller springa. Vissa tävlar i friidrott. Andra tränar friidrott för att må bra. Eller bara för att det är kul.

Den här boken ingår i vår serie “Fakta om …”. Det är faktaböcker som väcker läslust och innehåller faktarutor, register och andra element som tränar läsaren att läsa faktaböcker.

3. Grundträning i friidrott 10-14 år av Daniel Bergin, Anders Rydén (2018)

Att verka som friidrottstränare för ungdomar i åldersspannet 10-14 år är en härlig utmaning där du som tränare med hjälp av denna bok och dess webbplats får tips och goda råd om hur du kan planera och genomföra spännande och roliga träningar.

Koordinationsträning i alla dess former är i 10-14 års åldern särskilt gynnsamt då ungdomarna har goda förutsättningar att lära sig nya rörelsemönster. Boken och webbplatsen ger dig ett stort urval av koordinationsövningar samt hur du från dessa övningar kan gå vidare till de grenspecifika övningarna.

Totalt rymmer boken och webbplatsen över 130 filmsekvenser som visar övningar och friidrottens grenar med fokus på det tekniska utförandet. Allt för att de aktiva ska få de bästa möjliga förutsättningar att utvecklas och att få till en god grenteknik senare i idrottskarriären.

Tillsammans med litteraturen som används i SISU Idrottsutbildarnas “Grundutbildning för tränare” är boken en del av kurslitteraturen i kurserna “Friidrott 10-12 år”och “Friidrott 12-14 år”.

Boken har också en tillhörande webbplats, www.friidrott.se/grundtraningifriidrott

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Grundare hos 1MiljonBoktips.se
Vi är, som namnet på sajten avslöjar, helt galna i böcker & ljudböcker! 📚

Vi har därför valt att starta den här sajten i syfte att publicera våra alldeles egna boktips i hopp om att det hjälper människor där ute att finna en ny bok att bläddra i eller en ny ljudbok att lyssna på 🎧

Just nu kan du lyssna på ljudböcker gratis i hela 30 dagar via ljudbokstjänsten Nextory, något vi är väldigt måna att tipsa om då vi tycker det är en helt fantastisk deal. Se även till att se vår stora jämförelse av de olika ljudbokstjänsterna 👈

Stort lycka till i ditt sökande! 🙏
Team 1MiljonBoktips

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇