Sluta med kaffe på 1 timme med ny ljudbok [GRATIS]

Många människor runt om i världen dricker kaffe varje dag. Även om kaffe har vissa hälsofördelar, finns också en del nackdelar. Du kanske vill sluta dricka kaffe för att sova bättre eller för att förbättra din matsmältning.

Du kan också överväga att sluta med kaffe på grund av förändrade livsförhållanden som till exempel graviditet. Även om koffeinet i kaffe inte är tekniskt beroendeframkallande, tyder forskning på att koffeinabstinens existerar. Processen att sluta kan vara obehaglig, men när du väl har brutit med vanan kommer du förmodligen att vara glad att du gjorde det.

Det här är den enskilt bästa ljudboken på svenska just nu för att sluta med kaffe.

Vi har lyssnat igenom den och rekommenderar den starkt.

Sluta med kaffe

För mycket kaffe? Koffeinberoende? Sluta med kaffe!

Du kan sluta med kaffe!
Vad är det du inte kan vara utan på morgonen? Blir du helt konstig om kaffet skulle vara slut? Har du ofta vägarna förbi kaffeautomaten på jobbet? Drabbas du ibland av ett enormt kaffesug?

Kan du få huvudvärk, bli lätt irriterad, bli nedstämd eller få svårt att koncentrera dig, om du inte får en kopp kaffe? Har du försökt, men inte kunnat sluta med kaffe?

Om du svarar ja på flera av dessa frågor så kan du ha blivit koffeinberoende.

Kaffe innehåller koffein. Och oavsett om kaffeproducenterna vill medge det eller inte så är det en drog, en psykoaktivt centralstimulerande drog. Men även om vi pratar om koffeinberoende så är kaffe inte beroendeframkallande i klassisk mening.

Det krävs en konsumtion på 80 – 100 koppar om dagen för att det ska bli allvarliga följder av kaffekonsumtionen.

Kaffe stimulerar stresshormonerna adrenalin och kortisol

Det finns forskning som visar att avstående från kaffe under en vecka sänker blodtrycket, man får en sjunkande adrenalinnivå och dessutom känner man sig mindre stressad. Att kaffe stimulerar utsöndringen av stresshormonerna adrenalin och kortisol kan på längre sikt leda till ett sämre immunförsvar.

Se även  Bästa sättet att gratis ljudböcker under corona

Kaffe kan störa sömnen

Kaffe har en uppiggande effekt. Detta medför att insomning, sömndjup och längden på sömnen kan komma att påverkas.

Kaffe kan orsaka ångest, irritation, hjärtklappning och även panikattacker hos känsliga personer

Den som har anlag för oro och ångest har ofta för mycket stress i sina liv. Koffein verkar på samma sätt som stress; hjärtverksamheten ökar, blodtrycket stiger och stresshormonerna stimuleras.

Kaffe kan enligt viss forskning minska hjärnans nivåer av GABA (gamma-amino-smörsyra), som är en signalsubstans och aminosyra. GABA fungerar lugnande för hjärnan och alltför låga nivåer kan leda till ångest och panikattacker.

Tänk dig hur det skulle vara att:
– kunna få kraft att lösgöra dig från suget och begäret efter kaffe!

– sluta tänka på kaffe!
– utveckla känslor som ger dig frihet och kontroll!
– få mer styrka för att kunna sluta dricka kaffe och förbli fri från ditt koffeinberoende!

– vara en stolt icke-koffeinist och känna mindre stress i din tillvaro!
Självhypnos är inte en mirakelkur för att få någon att sluta dricka kaffe. Alla är olika och svarar olika.

Men, hypnoterapi kan åstadkomma förändringar djupt ner i ditt undermedvetna (omedvetna jag) – platsen där dåliga vanor formas. Det beror på att suget att dricka kaffe finns ofta rotat på ett djupt plan – mycket djupare än vad vårt medvetna jag är medveten om.

Hypnoterapi är en utmärkt metod för att sluta dricka kaffe.

Hypnoterapin angriper ditt undermedvetna. Oavsett hur många gånger du försökt att sluta med kaffet, så kan du göra det nu, och den här gången kommer du att lyckas.

Denna inspelning aktiverar den obegränsade kraften i ditt undermedvetna. De Theta-vågor (ljudvågor med en viss frekvens) som lagts in triggar din hjärna till att bli hyper-mottaglig för anpassad hypnotisk påverkan. Din önskan om att sluta med kaffe pressas in i ditt undermedvetna.

Se även  Sune i Ullared som ljudbok GRATIS i 7 dagar

Med hjälp av hypermodern teknik och finjusterade ljudvågor förs din hjärna in i ett mottagligt medvetandetillstånd för att du på bästa sätt ska kunna tillgodogöra dig den beteendeförändring som du önskar.

Detta program hjälper dig att programmera ditt sinne för att kunna sluta med kaffe. Att sluta med kaffe är möjligt med hypnoterapi och detta program är effektivt för att hjälpa dig att komma över suget till kaffe och koffein. Allt sker på ett naturligt och säkert sätt.

Du blir varsamt guidad till ett avslappnat tillstånd och får sedan motta suggestioner till ditt undermedvetna.

Sluta med kaffe är tillgänglig som ljudbok.


Tips för att sluta med kaffe

Dagens artikel handlar om koffein, det som vi alla älskar och tycker om. Vi kommer att gå in lite mer i detalj om koffein, och några av de bästa anledningarna till att sluta dricka kaffe omedelbart.

Vad händer när vi dricker kaffe?

Inom 10 minuter efter att ha druckit kaffe kommer koffein in i blodomloppet och ditt blodtryck och din puls börjar stiga.

Efter 20 minuter börjar du bli piggare och dina koncentrationsnivåer börjar förbättras. Därför älskar människor som dricker kaffe så mycket.

Inom 30 minuter förbättras din atletiska förmåga genom ökad motorneuroneffektivitet.

Inom 12 timmar är allt tillbaka till det normala och efter 12 timmar börjar din kropp få abstinensbesvär från att inte konsumera mer koffein.

Denna fantastiska infografik förklarar processen mer detaljerat.

Men ännu viktigare … låt oss gå vidare till anledningen till varför du klickade på den här artikeln.

Varför slutade jag med kaffe?

Jag har svårt att sova och jag bär på en hel del spänningar i mitten av övre delen av ryggen och nacken – jag var nyfiken på om koffein kunde vara min bov.

Kaffe är en dyr vana – speciellt om du köper Starbucks varje dag. En kaffe på 3 USD per dag kostar dig 1 095 USD per år. Jag kan komma på några sätt jag hellre skulle spendera de pengarna på…

Se även  5 bra äventyrsromaner du måste som ljudböcker

Anne och jag skulle ge oss av på en 15 månader lång resa runt om i världen. Vem vet om jag kunde hitta kaffe varje dag? Jag är inte kul innan mitt morgonkaffe, förhoppningsvis hjälper det att sluta med kaffe! (välkommen Anne!)

Under tiden jobbar en vän till mig ett stressigt jobb och mängden kaffe han har druckit började påverka hans hälsa. Hans läkare sa att han antingen behövde sluta sitt jobb eller sluta kaffe omedelbart. Hoppsan.

Till sist tänker jag som en ingenjör och måste hela tiden pyssla med något. Jag älskar experiment som kretsar särskilt kring min hälsa och produktivitet.

Varför sluta med kaffe nu?

Innan jag slutade mitt skrivbordsjobb på Oracle bestämde jag mig för att ta en 2-veckors semester och bränna alla mina återstående semesterdagar! Eftersom jag inte behövde vara produktiv på jobbet på två veckor, tänkte jag att det skulle vara en perfekt tid att sluta med koffein.

Semestertiden löste sig så att jag kan spendera tid med min familj under semestern innan jag beger mig till Asien för en längre resa. Det här tar mig till Minnesota, Colorado och Arizona. Låt oss kalla det TOUR DE FAMILY.

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇