3 ljudböcker om alkoholism du måste lyssna på

Om du funderat på att börja dricka mindre och är på jakt efter ett verktyg som kan vara till stor hjälp så tipsar vi i det här inlägget om 3 ljudböcker om alkoholism är till stor hjälp ifall man försöker sluta dricka.

Du kan läsa mer om varje enskild ljudbok under bilden av den. Stort lycka till!

1. Jag som var så rolig att dricka vin med: Rapport från ett år som nykter alkoholist

Rebecka bor i London och lever ett kreativt liv med familj, vänner och en frilanstillvaro som ger henne obegränsade möjligheter att dricka. Kanske på det sätt som hon egentligen alltid har velat?

Kvällen innan hon ska fylla fyrtio går hon gatan fram när hon upptäcker en grupp människor hon älskar komma mot henne. Hennes första tanke är: ”Fan, de har kommit för att lägga in mig på rehab.” Men det är en överraskningsfest. Lättad blir Rebecka full igen, som vanligt.

Några veckor senare sitter hon i en källare under en kyrka och säger för första gången: ”Jag heter Rebecka och jag är alkoholist.”

Med smärtsam uppriktighet och drastisk humor berättar Rebecka Åhlund om att vara mamma, partner, yrkesmänniska, dotter, syster – och alkoholist. Om ångesten, skammen och skulden. Men också om det livsbejakande i att sluta bedöva sig och våga möta tillvaron som den är.

Det här är en berättelse om en människas kamp för att bli frisk, men också en skoningslös betraktelse av en kultur marinerad i alkohol. Den blir en appell för ärlighet kring hur vi dricker och modet att våga vara en hel människa.

Jag som var så rolig att dricka vin med : Rapport från ett år som nykter alkoholist är tillgänglig som ljudbok och e-bok.

2. Sluta dricka – Alkoholproblem kan botas

Har du förlorat kontrollen över alkoholen? Har alkoholen fått makt över dig? Är du bekymrad för vad ditt intag av alkohol får för effekter på ditt liv, dina relationer och din hälsa? Är du trött på vad din familj och dina vänner säger om ditt drickande? Om något av detta stämmer, är det dags att ta tillbaka kontrollen och bryta dig loss från det bedrövliga fängelse som dina alkoholproblem har utvecklats till. Det här är din möjlighet att ta rodret och börja styra i rätt riktning. Det behövs bara att du lär dig hur du ska sätta kursen.

Se även  Lär dig sänka ditt blodtryck med självhypnos i ny ljudbok! [GRATIS]

Att du tror på att du kan göra det är det första steget för att tackla dina alkoholproblem. Alkoholen kan ses som en giftig spindel som gärna fångar dig i sitt garn. Men du är för stark för att låta dig fångas. Nästa steg är att hitta roten till alkoholsuget – som finns i ditt sinne. Just det. Alkoholberoende är ett mentalt beroende, likväl som det är ett kroppsligt beroende. Genom att använda kraften i ditt undermedvetna (omedvetna jag) så kan du börja att bearbeta både de psykiska och de känslomässiga band som kopplar ihop dig med alkoholen.

Det finns miljoner människor som har haft samma problem som du. De flesta av dem kan nu leva lyckliga och fria. Självhypnos är ett sätt att sluta med alkohol eller att i vart fall hjälpa dig att dricka mindre alkohol. Om du är beredd att göra något åt dina alkoholproblem så kan vi försöka hjälpa dig. Vad du beslutar dig för kan vara avgörande för hur ditt liv kommer att gestalta sig.

Tänk dig hur det vore om:
– du kunde hitta tillbaka till glädjen utan alkohol.
– du kunde vakna varje morgon och känna dig fräsch och entusiastisk inför dagen.

– du kunde förhålla dig till stress och oro utan att ta till alkohol.
– du kunde gå på fest eller annan social tillställning och låta bli att dricka alkohol eller i vart fall konsumera en mängd som du kan kontrollera.

– du fick tillbaka din självkänsla och aptiten på livet
– du kunde glädjas åt att hjärna, lever, njurar och andra organ renas från giftet alkohol

Självhypnos kan förvandla drömmar till realitet. Denna ljudbok är dock ingen mirakelkur för att bota alkoholproblem. Förändring måste komma inifrån och detta kraftfulla självhypnos-program kan hjälpa dig och vara ett stöd när det gäller din naturliga förmåga att ställa om och förändras.

Om du lyssnar på programmet flera gånger kommer du att kunna parera dom utlösande faktorer som får dig att ta till alkohol, lära dig hur du ska förhålla dig till dina känslor, med huvudsyftet att du ska få full kontroll på alla tankar som är kopplade till alkohol.

Om du på ett medvetet plan kunde ha kontroll på ditt drickande, så hade detta inte längre varit något problem. Du hade då kunnat upphöra med detta beteende, eller hur? Om du inte kan sluta dricka alkohol så betyder det att ditt alkoholberoende finns lagrat i ditt undermedvetna. Och detta betyder att det är där som förändringen måste ske – i ditt undermedvetna

Se även  Gangsterparadiset som ljudbok GRATIS i 7 dagar

Detta program hjälper dig att programmera ditt sinne för att bryta vanan att dricka alkohol. Att sluta dricka alkohol är möjligt med hypnoterapi och detta program är effektivt för att hjälpa dig att komma över suget efter alkohol. Allt sker på ett naturligt och säkert sätt. Du blir varsamt guidad till ett avslappnat tillstånd och får sedan motta suggestioner till ditt undermedvetna. Efter ett antal upprepningar av suggestionerna kommer du, genom denna inpräntning, att automatiskt tänka och känna i enlighet med de givna suggestionerna.

Sluta dricka – Alkoholproblem kan botas är tillgänglig som ljudbok.

3. Sluta dricka!

Det finns många sätt att sluta dricka på.
Ett kan vara att långsamt trappa ner, vilket kanske är den svåraste metoden.

Ett annat kan vara att sluta tvärt, men den metoden kan ha sina risker om du hållit på länge.
Ett tredje sätt är att fastställa ett datum du ska sluta och arbeta mot det.

Vilken metod du än väljer kan den här boken vara ett bra stöd och rentav din livlina på vägen till en framgångsrik nykterhet.

Vare sig du väljer att göra det själv eller tillsammans med andra, har du allt att vinna och ingenting att
förlora.

En dag i taget är en rimlig väg.

Sluta dricka! är tillgänglig som ljudbok och e-bok.


Vi hoppas våra ljudböcker om alkoholism är till stor hjälp

Alkoholism: En liten guide

Vad är alkoholism?

Alkoholmissbruk (som inkluderar en nivå som ibland kallas alkoholism) är ett mönster av alkoholbruk som innebär problem med att kontrollera ditt drickande, att vara upptagen av alkohol, att fortsätta att använda alkohol även när det orsakar problem, att behöva dricka mer för att få samma effekt , eller har abstinensbesvär när du snabbt minskar eller slutar dricka.

Ohälsosam alkoholanvändning inkluderar all alkoholanvändning som sätter din hälsa eller säkerhet på spel eller orsakar andra alkoholrelaterade problem. Det inkluderar också berusningsdrickande – ett dricksmönster där en man konsumerar fem eller fler drinkar inom två timmar eller en kvinna dricker minst fyra drinkar inom två timmar. Berusningsdrickande orsakar betydande hälso- och säkerhetsrisker.

Om ditt dricksmönster resulterar i upprepad betydande ångest och problem med att fungera i ditt dagliga liv, har du sannolikt alkoholmissbruk. Det kan variera från mild till svår. Men även en mild störning kan eskalera och leda till allvarliga problem, så tidig behandling är viktig.

Alkoholmissbruk: Symtom

Alkoholmissbruk kan vara mild, måttlig eller svår, baserat på antalet symtom du upplever. Tecken och symtom kan inkludera:

 • Att inte kunna begränsa mängden alkohol du dricker
 • Att vilja dra ner på hur mycket du dricker eller göra misslyckade försök att göra det
 • Att spendera mycket tid på att dricka, dricka alkohol eller återhämta sig från alkoholbruk
 • Känner ett starkt sug eller sug efter att dricka alkohol
 • Underlåtenhet att uppfylla större skyldigheter på jobbet, skolan eller hemmet på grund av upprepat alkoholbruk
 • Att fortsätta att dricka alkohol trots att du vet att det orsakar fysiska, sociala eller interpersonella problem
 • Att ge upp eller minska sociala aktiviteter och arbetsaktiviteter och hobbyer
 • Använder alkohol i situationer där det inte är säkert, till exempel när du kör bil eller simmar
 • Utveckla en tolerans mot alkohol så att du behöver mer för att känna dess effekt eller så har du en minskad effekt av samma mängd
 • Upplever abstinenssymptom – såsom illamående, svettning och skakningar – när du inte dricker eller dricker för att undvika dessa symtom
 • Alkoholmissbruk kan innefatta perioder av alkoholförgiftning och abstinenssymptom.
Se även  Rädd? 5 ljudböcker om att föda du måste lyssna på [GRATIS]

Alkoholförgiftning uppstår när mängden alkohol i blodet ökar. Ju högre alkoholkoncentrationen i blodet är, desto mer nedsatt blir du. Alkoholrus ger beteendeproblem och mentala förändringar.

Dessa kan inkludera olämpligt beteende, instabilt humör, nedsatt omdöme, sluddrigt tal, nedsatt uppmärksamhet eller minne och dålig koordination. Du kan också ha perioder som kallas ”blackouts”, där du inte kommer ihåg händelser.

Mycket höga alkoholhalter i blodet kan leda till koma eller till och med dödsfall.
Alkoholabstinens kan uppstå när alkoholanvändningen varit stor och långvarig och sedan stoppas eller minskas kraftigt. Det kan inträffa inom flera timmar till fyra eller fem dagar senare.

Tecken och symtom inkluderar svettning, snabba hjärtslag, handskakningar, sömnproblem, illamående och kräkningar, hallucinationer, rastlöshet och agitation, ångest och ibland kramper. Symtomen kan vara tillräckligt allvarliga för att försämra din förmåga att fungera på jobbet eller i sociala situationer.

Vi hoppas våra ljudböcker om alkoholism är till stor hjälp!

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇