Bota reumatism naturligt med ny ljudbok [GRATIS]

Mental träning för dig som har reumatism

Vad kan mental träning göra för dig som har reumatism?… Mycket!

Detta program innehåller guidade övningar för mental träning och avslappning, som ger dig en skön och behaglig lindring vid värk och smärta. Hur du mår går att påverka.

Detta program ger dig en mängd redskap och övningar som hjälper dig att hantera smärta och stress, minska spänningar samt att förbättra sömnen. Programmet består av ett faktahäfte samt mp3-filer att lyssna till.

Det 36-sidiga häftet ger dig information om mental träning och reumatism samt vägleder dig igenom olika övningsuppgifter.

Boken består av muntliga introduktioner till varje del i programmet, fyra mentala träningsövningar med lugn och avslappnande musik i bakgrunden samt ett insomningsprogram som hjälper dig att somna lättare.

Lycka till med början av resten av ditt liv, önskar diplomerade mentala tränare och avspänningspedagogen Mikael Widerdal och leg sjukgymnast Eva Hedenström.

Se även  Djungelboken som ljudbok GRATIS i 7 dagar

Boken innehåller ljudfiler samt faktahäfte i PDF-format.

Mental träning för dig som har reumatism är tillgänglig som ljudbok.


Vad är reumatism?

Det finns flera sjukdomar som klassificeras under reumatiska sjukdomar. Termen reumatism är en löst använd lekmannaterm för att beskriva reumatoid artrit.

De reumatoida sjukdomarna inkluderar de som påverkar muskler, leder och skelett. De är vanliga och har en enorm inverkan på hälsan hos en stor befolkning över hela världen.

De svårare tillstånden leder till inflammatoriska reumatiska sjukdomar som orsakar led- och organförstöring. Dessa är en ledande orsak till svår smärta, funktionshinder och till och med dödsfall som påverkar livskvaliteten och leder till flera samsjukligheter eller associerade åkommor.

Reumatologi och reumatiska sjukdomar

Reumatiska sjukdomar påverkar dina leder, senor, ligament, skelett och muskler. Bland dem finns många typer av artrit, en term som används för tillstånd som påverkar dina leder.

Ibland kallas de för muskuloskeletala sjukdomar. Vanliga symtom inkluderar:

Ledvärk

Förlust av rörelse i en eller flera leder
Inflammation – svullnad, rodnad och värme i en led eller drabbat område.

Se även  Murarens son som ljudbok GRATIS i 7 dagar

Det medicinska området som studerar dessa typer av tillstånd kallas reumatologi.

Om din vanliga läkare tror att du har en reumatisk sjukdom kommer de förmodligen att skicka dig till en reumatolog – en läkare som är speciellt utbildad för att behandla dem.

Din reumatolog kommer att undersöka dig för att diagnostisera ditt tillstånd och sedan övervaka en behandlingsplan för dig som sannolikt kommer att innehålla mediciner, regelbunden träning, en hälsosam kost, stresshantering och vila.

Vanliga reumatiska sjukdomar

För år sedan föll tillstånd som detta under den breda rubriken reumatism. Nu finns det mer än 200 olika reumatiska sjukdomar. Bland de vanligaste är:

  • Artros
  • Reumatoid artrit (RA)
  • Lupus
  • Spondyloartropatier – ankyloserande spondylit (AS) och psoriasisartrit (PsA)
  • Sjögrens syndrom
  • Gikt
  • Sklerodermi
  • Infektiös artrit
  • Juvenil idiopatisk artrit
  • Polymyalgia rheumatica

Vårt mål med boktipset ovan är att hjälpa dig bota din reumatism naturligt.

Vad orsakar reumatism?

De flesta av dessa tillstånd inträffar när ditt immunförsvar går snett och attackerar dina egna vävnader. Läkare är inte säkra på vad som orsakar detta.

Se även  Lär dig spanska snabbt online med ljudbok GRATIS i 7 dagar

Ibland sitter det i dina gener. Andra gånger är det ett resultat av något i världen omkring dig, som cigarettrök, föroreningar eller något som orsakar en infektion.

Kön spelar också en roll – reumatiska sjukdomar verkar drabba kvinnor mer än män.

Bota reumatism naturligt. Bota reumatism naturligt. Bota reumatism naturligt. Bota reumatism naturligt.

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇