Godnatt Mister Tom som ljudbok GRATIS i 7 dagar

Just nu kan du lyssna på Godnatt Mister Tom som ljudbok gratis i hela 7 dagar via ljudbokstjänsten Nextory, något vi är väldigt måna att tipsa om då vi tycker det är en helt fantastisk deal. Se även till att kika på vår stora jämförelse av de olika svenska ljudbokstjänsterna.

Klicka på knappen nedan för att tas direkt till ljudboken hos Nextory.

Godnatt Mister Tom av Michelle Magorian

Godnatt Mister Tom Ljudbok: Introduktion

Michelle Magorians gripande berättelse om den brittiske pojken Williams upplevelser under andra världskriget som ljudbok är en historia om när andra världskriget bryter ut och han som många andra stadsbarn får flytta ut på landet. Han får bo hos enstöringen Tom och hans hund Sammy.

I början är William rädd för allt nytt, men med tiden växer en stark vänskap fram mellan honom, Tom och Sammy. William börjar sakta men säkert må bättre och tro på sig själv. Men just när allt blivit bra, tvingas han lämna sitt nya hem. Hur ska Tom få honom tillbaka?

Se även  Dotterns berättelse som ljudbok GRATIS i 7 dagar

Bokförlaget Hedvig ger ut böcker som är lätta att läsa, för barn och vuxna. Läs mer på www.bokforlagethedvig.se. Boken Godnatt Mister Tom har också filmatiserats av Jack Gold och släpptes1999.

Godnatt Mister Tom (lättläst) är tillgänglig som ljudbok och e-bok.

Godnatt Mister Tom: Handling

Godnatt Mister Tom är en fängslande bok från en liten pojkes perspektiv och utspelar sig under andra världskriget. Under kriget blir barn som kommer från London placerade på olika barnhem längs landsbygden och detsamma händer 8-årige William som är en rädd, misshandlad liten pojke. Han hamnar hos enstöringen Tom och till en början är William rädd att Tom ska misshandla honom, som hans mamma gjort.

Tom ser bara en rädd liten pojke och den gamle enstöringen och den rädda lilla pojken börjar sakta men säkert att bilda en något underlig, men otroligt stark vänskap. Deras relation gör att William växer mycket, och kliver ur sitt rädda lilla skal och skaffar flera vänner och skapar band med Toms hund, Sammy. Hans liv kunde inte ha blivit bättre, trots att kriget bröt ut..

Tills en dag då ett brev dimper ned i brevlådan. Hans mamma har skrivit ett brev där hon ber William flytta hem till London igen. William måste flytta tillbaka och skiljas från sina vänner, Tom och Sammy. Innan han åker lovar han att skriva till Tom när han kommit fram till London, men tiden går och inget brev dyker upp. Tom bestämmer sig för att åka till London och leta reda på william.

Se även  Den stora skrivboken som ljudbok GRATIS i 7 dagar

Godnatt Mister Tom: Sammanfattning

Godnatt Mister Tom ljudbok är en gripande historia om lilla William, som blivit misshandlad av sin mor. I en otrygg miljö där kriget bryter ut, blir han placerad hos Tom där han får uppleva trygghet för första gången i sitt liv och det är verkligen hjärtevärmande att lyssna på om hur de bygger sin starka relation till varandra. När William sedan försvinner och Tom ger sig ut för att söka efter honom, kan man riktigt känna den drivkraft av äkta vänskap som driver Tom ut i det okända för att leta upp sin bästa vän.

Godnatt Mister Tom är en rekommendation till dig som gillar böcker som har en kaotisk grund, men som trots det ger en ljus och hoppfull glimma av kärlek i roten. Detta är en bok som kan smälta vilket hjärta som helst. En perfekt bok att lyssna på om kvällarna innan det är dags att sova, eller krypa upp med i soffan under en film med varm kopp thé.

Se även  Never let me go som ljudbok GRATIS i 7 dagar

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇