Kokboken om tomater du måste spana in

Sju sorters tomater och några till av Margareta Schildt-Landgren (2003)

En tomat är inte längre bara en tomat. I våra mataffärer finns numera en mängd olika tomater: kvisttomat, tigrella, pärontomat, plommontomat Här presenteras elva olika sorter i 25 inspirerande, läckra och enkla recept.

Vad sägs om en rostad tomatsoppa, tomatbröd, tomatrisotto, tomatchutney och gratinerade pestotomater?

Se även  3 kokböcker om såser du måste spana in

Alla recept är llustrerade med härliga färgfoton.

Margareta Schildt-Landgren är känd för sina färgsprakande matreportage i olika magasin, bl a Femina. Hon är författare till Tillbehörsboken, Lagom svenskt, Tilltugg, Annorlunda på grillen samt Krydda! (tillsammans med Lisa Förare Winbladh). Tillbehörsboken har utnämnts till Sveriges bästa recept av International Cook Book Review.

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇