10 lÀttlÀsta böcker pÄ engelska för barn

BerĂ€knad lĂ€stid: 16 minuter ⏳

Barn har kul nĂ€r de gör nĂ€stan vad som helst


 Àven nĂ€r de lĂ€ser!

De Àlskar det antagligen sÄ mycket för att barnböcker helt enkelt Àr sÄ underhÄllande (roliga) att lÀsa.

Som tur för dig, sÄ barnböcker Àr ocksÄ perfekta för barn som försöker lÀra sig engelska!

LÀsning Àr ett utmÀrkt sÀtt att förbÀttra din engelska, och barnböcker gör det enkelt och roligt att komma igÄng.

Bilderna Àr fÀrgglada och minnesvÀrda, sprÄket Àr enkelt och meddelandena Àr viktiga för mÀnniskor i alla Äldrar.

Det Àr dÀrför vi har sammanstÀllt en lista med 10 lÀttlÀsta böcker pÄ engelska för barn.

Varför lÀra sig engelska med hjÀlp av barnböcker?

 • MinnesvĂ€rda bilder: MĂ„nga barnböcker anvĂ€nder bilder för att illustrera det som stĂ„r skrivet. De gör detta sĂ„ att barnen kan förstĂ„ historien bĂ€ttre.

  Dessa illustrationer (bilder) kan vara till stor hjÀlp för dig nÀr du lÀr dig engelska. Genom att associera (koppla i ditt sinne) ett nytt ord eller fras till en bild eller ett objekt Àr det mycket lÀttare att komma ihÄg.
 • Ord i kontext: PĂ„ samma sĂ€tt Ă€r ord som anvĂ€nds i en verklig situation (i sammanhang) ocksĂ„ mycket lĂ€ttare att komma ihĂ„g. Eftersom sprĂ„ket i dessa böcker Ă€r ganska enkelt Ă€r det lĂ€tt att veta vad som hĂ€nder.

  DÀrför, nÀr du stöter pÄ ett ord som du inte kÀnner till, kan du ofta anvÀnda berÀttelsens situation och bilder för att förstÄ ordets betydelse (utan att anvÀnda en ordlista).
 • Enkelt ordförrĂ„d och grammatik: Trots att jag nedan kommer att sĂ€ga att vissa av böckerna har “avancerad” ordförrĂ„d Ă€r de verkligen inte sĂ„ svĂ„ra.

  De Ă€r bara svĂ„rare Ă€n de mycket grundlĂ€ggande orden som Ă€r vanligast i barnböcker. Till exempel kanske du redan kĂ€nner till ordet “smart”, men en av dessa böcker kan sĂ€ga “smart”. Det har nĂ€stan samma betydelse, men det Ă€r ett ord pĂ„ en högre nivĂ„.
 • Fantastiska, tidiga lĂ€rdomar om livet. De flesta barnböcker lĂ€r barn hur man vĂ€xer upp och blir en bra person. Men Ă€ven som tonĂ„ringar och vuxna Ă€r dessa lektioner fortfarande sanna och viktiga. Barn kanske inte förstĂ„r eller uppskattar (vĂ€rderar) innebörden bakom berĂ€ttelserna. Men som vuxna kan dessa berĂ€ttelser fĂ„ nya betydelser för oss.
 • Att lĂ€sa dem Ă€r kul! BerĂ€ttelserna Ă€r roliga och bilderna hjĂ€lper dig att förstĂ„ orden (förutom att vara trevlig att titta pĂ„).

Engelska elever kan bli frustrerade nÀr de vÀljer böcker som gÄr över deras engelska lÀsnivÄer. Genom att först fokusera pÄ barnböcker bör du ha en mycket positiv och framgÄngsrik inlÀrningsupplevelse.

Om du gillar denna typ av underhÄllande sprÄkinlÀrning kan du fÄ en liknande upplevelse med FluentU.

FluentU erbjuder autentiska engelska videor, som filmtrailers, musikvideor, inspirerande föredrag och mer, som har förvandlats till en sprÄkinlÀrningsupplevelse.

Varje video har interaktiva bildtexter sÄ att du omedelbart kan fÄ definitioner för okÀnda ord. Det finns ocksÄ flashkort och övningar som hjÀlper dig att komma ihÄg dem. SÄ nÀr du tar en paus frÄn en av de fantastiska böckerna nedan, kolla in den kostnadsfria testversionen av FluentU för att fortsÀtta lÀra dig medan du har kul!

10 lĂ€ttlĂ€sta böcker pĂ„ engelska för barn – listan

Böckerna nedan Àr rangordnade frÄn lÀttast till svÄrast.

1. “Goodnight Moon” av Margaret Wise Brown

“Goodnight Moon” har inte sĂ„ mycket av en historia. Boken Ă€r bara en beskrivning av vissa saker som kattungar, en mus och en tyst gammal dam. Det finns ocksĂ„ vantar, ett leksakshus och till och med en ko. Författaren introducerar allt i början och sĂ€ger dĂ„ godnatt var och en i slutet.

“Goodnight Moon” anvĂ€nder repetition av samma meningsstrukturer med olika ordförrĂ„d, vilket Ă€r bra för engelska elever. En rad i boken lĂ€ser till exempel ”Goodnight room. Godnatt mĂ„ne. Godnatt ko hoppar över mĂ„nen. ” Detta Ă€r verkligen bra för att lĂ€ra dig mĂ„nga nya ord.

Merparten av berÀttelsen Àr gjord av korta tvÄ- och treordsord, varför jag har listat den som den enklaste boken hÀr.

2. “The Very Hungry Caterpillar” av Eric Carle

“The Very Hungry Caterpillar” handlar om en larv som Ă€ter mer och mer mat under en vecka. Boken börjar med en liten larv som kommer ut ur Ă€gget och börjar leta efter mat. Han gör detta varje dag.

I början Àter larven hÀlsosamt, sÄsom frukt och grönsaker. Senare börjar larven Àta skrÀpmat mer och mer tills magen gör ont. PÄ grund av detta bestÀmmer larven att Àta nÄgot gott igen och det kÀnns bÀttre. Till slut slÄr larven sig in i en kokong och blir snart en fjÀril.

Denna barnbok Ă€r perfekt för att lĂ€ra sig viktiga engelska ord, som siffror, mat och veckodagar. Återigen Ă€r repetition mycket viktigt för att förbĂ€ttra din engelska, och den hĂ€r boken har massor av bra repetition.

3. “If You Give a Moose a Muffin” av Laura Numeroff

“Om du ger en Ă€lg en muffin” handlar om en Ă€lg som alltid vill ha nĂ„got mer i sitt liv. Först vill han ha en muffin. DĂ„ vill han ha lite sylt med det. NĂ€r han Ă€r klar att Ă€ta vill han ha lite mer tills de Ă€r borta. Sedan ber han dig att göra mer och mer 


Den hĂ€r boken Ă€r en av de kortaste pĂ„ listan, och dess sprĂ„k anvĂ€nder mycket framtid. Detta betyder att de flesta meningarna har verbet ”kommer” i sig. Till exempel “Om du ger en Ă€lg en muffin vill han ha lite sylt med den.” Den hĂ€r boken Ă€r sĂ€rskilt anvĂ€ndbar för att lĂ€ra sig framtidsspĂ€nningar och dess sammandragningar (han, du, etc.).

Om du gillar den hĂ€r boken kommer du antagligen ocksĂ„ att gilla “Om du ger en mus en kaka”, skriven av samma författare.

4. Curious George” av H.A. Rey och Margret Rey

“Curious George” Ă€r mycket kĂ€nd serie om en apa som heter Curious George. Ordet ”nyfiken” betyder att vara intresserad av att veta mer om nĂ„got. Nyfiken George Ă€r lite för nyfiken, vilket fĂ„r mĂ€nniskor att fĂ„nga honom och ta honom till sin storstad.

DÀr skapar apan alla möjliga problem. Han ringer till brandkÄren, hamnar i fÀngelse (fÀngelse), flyr frÄn fÀngelset, förs upp till himlen av ballonger och sÄ smÄningom anlÀnder han sÀkert i djurparken.

Denna bok anvĂ€nder mĂ„nga korta, enkla meningar, vilket gör det vĂ€ldigt enkelt att lĂ€sa för engelska elever. Till exempel ”En dag sĂ„g George en man. Han hade pĂ„ sig en stor gul strĂ„hatt. Mannen sĂ„g George ocksĂ„. ” Som du kan sĂ€ga Ă€r meningarna vĂ€ldigt korta och hackiga, vilket gör “Curious George” till en bra lĂ€sning för bĂ„de barn och engelska elever.

5. “The Giving Tree” av Shel Silverstein

I den hÀr berÀttelsen Àlskar en pojke att leka i ett ÀppeltrÀd, och ÀppeltrÀdet Àlskar nÀr pojken leker med henne. Pojken blir dock Àldre och spelar inte lÀngre i trÀdet. Senare i livet kommer han tillbaka till trÀdet för att be henne om hjÀlp i livet. TrÀdet hjÀlper pojken för att hon Àlskar honom. Till slut kommer pojken tillbaka till trÀdet en sista gÄng som en gammal man och anvÀnder trÀdets stubbe (den korta delen som Àr kvar efter att ett trÀd har klippts ned) för att sitta och göra trÀdet lyckligt.

Den hÀr boken har en sÄ djup innebörd och det Àr roligt att lÀsa samtidigt. Denna bok anvÀnder sina enkla ord för att skapa en tydlig idé, vilket gör den lÀtt att lÀsa.

6. “Corduroy” av Don Freeman

“Corduroy” Ă€r berĂ€ttelsen om en liten björn som sĂ€ljs i en leksaksaffĂ€r. Han har tappat en av sina knappar, sĂ„ ingen vill köpa honom. Detta gör honom vĂ€ldigt ledsen eftersom han vill tas hem av ett barn. Corduroy bestĂ€mmer sig för att han behöver hitta en ny knapp om nĂ„gon ska köpa honom.

SÄ en natt lÀmnar han leksaksaffÀren och gÄr ut i den stora affÀren för att hitta en knapp för sig sjÀlv. TyvÀrr kunde han inte hitta en knapp, men du mÄste lÀsa historien för att se vad som hÀnder hÀrnÀst.

“Corduroy” anvĂ€nder en hel del avancerad vokabulĂ€r, till exempel “overall” (plagget pĂ„ dessa bilder) och “rulltrappan” (trappor som rör sig). DĂ€rför kan det vara bra att anvĂ€nda en ordbok medan du lĂ€ser den hĂ€r boken. Du kan ocksĂ„ lĂ€ra dig mĂ„nga husrelaterade ord, som “soffa” och “möbler”.

7. “Where the Wild Things Are” av Maurice Sendak

“Where the Wild Things Are” handlar om en pojke som heter Max som uppför sig fel framför sin paren

ts. Hans mamma skickar honom till sitt rum utan att Àta middag. I sitt rum vÀxer en skog magiskt och Max möter stora monster som heter Wild Things. The Wild Things försöker skrÀmma honom, men Max tÀmjer dem med ett magiskt trick.

De vilda sakerna blir rÀdda för Max, sÄ de kallar honom det mest vilda av allt. SÄ smÄningom sÀger Max att han mÄste Äka hem och han ÄtervÀnder till sitt rum pÄ sin privata bÄt. NÀr Max Àntligen kommer hem igen har hans mor lÀmnat middag Ät honom, fortfarande varm.

Detta Ă€r en av de mest klassiska barnböckerna i engelsk litteratur och Ă€r ocksĂ„ en av de mest kĂ€nda. Faktum Ă€r att den gjordes till en mycket populĂ€r film. Trots att det Ă€r en barnbok anvĂ€nder “Where the Wild Things Are” lite avancerad vokabulĂ€r, sĂ„ det Ă€r bra att lĂ€ra sig ord och grammatik pĂ„ högre nivĂ„.

8. “The Story of Ferdinand” av Munro Leaf

Ända sedan han var liten Ă€lskade Ferdinand, en tjur (en manlig ko), att lukta blommorna i betet (grĂ€somrĂ„det) dĂ€r han bor. Men de andra tjurarna gillade att spela och rumpa pĂ„ huvudet. NĂ€r Ferdinand vĂ€xer upp blir han den största och starkaste av tjurarna – men han gillar fortfarande att sitta och lukta blommorna.

En dag kommer fem mÀn för att plocka en tjur frÄn betet för tjurstrider. Ferdinand vill inte bli vald, men ett bi stiker honom. Bi-sticket fÄr Ferdinand att hoppa galet, sÄ de fem mÀnnen vÀljer Ferdinand för tjurstrider. I Ferdinands första kamp ligger han för att lukta blommorna pÄ arenan (den plats dÀr de har slagsmÄl) istÀllet för att slÄss. PÄ grund av detta skickas han tillbaka till betesmarken.

Detta Àr den första berÀttelsen pÄ den hÀr listan som har mer normalt sprÄk och flöde istÀllet för att anvÀnda poesi, rima eller sakna en riktig historia. Den har allt som gör en barnbok perfekt för engelska elever: enkla och avancerade ordförrÄd, liksom enkla och avancerade grammatikbegrepp.

9. ”Green Eggs and Ham” av Dr. Seuss

I den hÀr boken gillar en katt som heter Sam verkligen gröna Àgg och skinka. SÄ han erbjuder det till en vÀn, men vÀnnerna vill inte Àta gröna Àgg och skinka.

De gÄr pÄ ett tÄg, inuti en tunnel och till och med i sjön, men Sams vÀn vill fortfarande inte Àta gröna Àgg och skinka. Efter att Sam frÄgat sin vÀn mÄnga gÄnger, försöker hans vÀn Àntligen gröna Àgg och skinka. Du mÄste lÀsa boken för att se om han gillade mÄltiden eller inte.

Denna bok Ă€r en lĂ„ng och mycket underhĂ„llande dikt. Den anvĂ€nder repetition som “The Very Hungry Caterpillar” gör. Trots att de mestadels har ett enkelt ordförrĂ„d anvĂ€nds orden pĂ„ ett sĂ€tt som kĂ€nns smart. Det finns mycket rim och anvĂ€ndning av liknande ord, vilket gör boken sĂ„ smart och rolig att lĂ€sa.

10. ”The Cat in the Hat” av Dr. Seuss

Den berömda boken Ă€r skriven av samma författare som “Green Eggs and Ham” och börjar med tvĂ„ syskon. De mĂ„ste stanna inne en dag eftersom det Ă€r kallt och regnigt ute. De vet inte vad de ska göra för att ha kul, och deras förĂ€ldrar Ă€r inte hemma.

Plötsligt knackar en katt i en hatt pÄ dörren och bjuder in sig sjÀlv. Katten gör en röra medan han har kul och leker. Katten lÀmnar och ÄtervÀnder med Thing 1 och Thing 2 inuti, vilket gör en större röra. Kommer syskonen att kunna stÀda innan deras förÀldrar ÄtervÀnder? Du mÄste lÀsa boken för att fÄ reda pÄ det.

“Katten i hatten” Ă€r den lĂ€ngsta av barnböckerna pĂ„ denna lista, men den Ă€r en av de bĂ€sta. The Cat in the Hat-karaktĂ€ren Ă€r en av Dr Seuss mest populĂ€ra berĂ€ttelser. Denna bok Ă€r utmĂ€rkt för engelska elever pĂ„ grund av det enkla sprĂ„ket och de olika ordförrĂ„den.

Jag rekommenderar den hĂ€r boken för personer som vill ha en större kunskap om engelska ordförrĂ„d i synnerhet. Till exempel, ett par roliga ord som anvĂ€nds i den hĂ€r berĂ€ttelsen inkluderar “dunk” och “bump”.

Det finns sÄ mÄnga bra sÀtt att lÀra av barnböcker nÀr du förbÀttrar din engelska. De har minnesvÀrda bilder, viktiga livslektioner, anvÀndbara sammanhang för att komma ihÄg nya ord och enkel ordförrÄd / grammatik. NÀsta gÄng du inte Àr sÀker pÄ vad du ska göra för att förbÀttra din engelska, försök lÀsa en barnbok!

The following two tabs change content below.
Nabil heter jag och Àr grundaren av webbplatsen. Jag Àr, som namnet pÄ sajten kanske avslöjar, helt galen i böcker! Jag har dÀrför valt att starta den hÀr sajten i syfte att publicera mina alldeles egna boktips i hopp om att det hjÀlper nÄgon dÀr ute att finna en ny bok att blÀddra i. Stort lycka till i ditt sökande!