2 böcker om corona för barn du bör spana in

BerĂ€knad lĂ€stid: 3 minuter ⏳

Med tanke pÄ hur lÄngvarigt corona kommit att bli Àr det inte annat Àn lÀmpligt att man försöker sig pÄ att förklara för sina barn vad det hela handlar om. Detta Àr dock lÀttare sagt Àn gjort, varför vi valt att tipsa om de 2 enda böckerna i Sverige idag som behandlar Àmnet för corona ur barns perspektiv.

1. Stora faran av Matilda Ruta (2021) (3-6 Ă„r)

Matilda Ruta Ă€r tillbaka med andra boken i bilderboksserien Strandskogen efter hyllade Syskonvecka – en serie om familj, relationer och starka kĂ€nslor.

“Vet du”, sĂ€ger brorsan. “Det finns stora, stora faror. Och snart kommer den största faran av alla!”
“Det tror inte jag”, sĂ€ger lillasyster. “För jag tror att allt blir bra.”

Alla djuren i Strandskogen viskar om den stora faran som ska komma. Hur ser den ut? Har den nĂ€bb eller nos? Ingen vet, men till och med de vuxna Ă€r rĂ€dda och samlar sĂ„ mĂ„nga nötter de kan. Snart fĂ„r man inte gĂ„ till skolan och inte ens Ă„ka skateboard. Brorsan och lillasyster klĂ€ttrar upp i den högsta tallen för att hĂ„lla vakt. Men nĂ€r faran verkligen kommer, blir det inte alls som de trodde …

En bok om oro för faror man inte rÄr pÄ, och om leken som vinner över rÀdslan.

2. MikrovÀrldens liv: allt om corona, virus och bakterier och hur vi kan skydda oss av Susan SchÀdlich (2020) (9-12 Är)

En fÀrgglad barnbok som försöker sig pÄ att förklara corona.

Det hÀr Àr tvÄ böcker vi rekommenderar att du anvÀnder dig av för att förklara coronakrisen för dina barn. Stort lycka till. Vi hoppas böckerna Àr till stor hjÀlp.

The following two tabs change content below.
Nabil heter jag och Àr grundaren av webbplatsen. Jag Àr, som namnet pÄ sajten kanske avslöjar, helt galen i böcker! Jag har dÀrför valt att starta den hÀr sajten i syfte att publicera mina alldeles egna boktips i hopp om att det hjÀlper nÄgon dÀr ute att finna en ny bok att blÀddra i. Stort lycka till i ditt sökande!