3 barnböcker om matte du måste spana in

1. Bli bra på matte! 7-9 år av Carol Vorderman, Sue Phillips, Linda Ruggieri (2017)

Alla kan bli bra på matte. Nyckeln till framgång är att träna, träna, träna. Det gäller att erövra rätt sätt att tänka och hitta till matterummet i huvudet. Tyvärr, räcker emellertid inte skolans lektioner alltid till och då behöver man roliga och utmanande tal vid sidan av de vanliga matteböckerna.

De goda nyheterna är att man inte behöver sitta i flera timmar och tampas med talen. Det räcker med 10 minuter om dagen. Gör matteminuterna till en trevlig, lugn stund på dagen och bli bra på matte!

Se även  3 barnböcker om träd att spana in

I Bli bra på matte 7 -9 år (röd) handlar majoriteten av uppgifterna om subtraktion och addition, men även flera andra slags tal som ger barnen en bredare förståelse för vad som ingår i matte, t.ex. grundläggande multiplikation, längdenheter, klockan, symmetri, geometriska former och enklare diagram.

Uppgifterna består både av uppställningar och problemlösningar. Längst bak i boken finns facit.

2. Kul med matte : leka, beskriva, mäta och räkna av Kristin Dahl (2009)

Kul med matte är en uppföljare till den populära boken Ska vi leka matte, men vänder sig till de något yngre barnen. Kul med matte är rolig för barn från cirka fem år.

Boken passar utmärkt att använda i 6-årsverksamheten och i lågstadiet, men det är framförallt en bok med lekar att göra hemma tillsammans med en kompis eller en vuxen.

Se även  3 bra barnböcker om känslor värda att spana in som förälder

Poängen är att det ska vara roligt.

Känslan för matte får man på köpet.

I boken finns lekar som handlar om att mäta och väga; att sortera leksaker på olika sätt; para ihop skorna i hallen; klä på en pappersdocka kläder i olika färgkombinationer; rita fina cirklar med hjälp av ett häftstift, ett snöre och en penna; undersöka hur mycket toapapper det går åt hemma under en vecka; spela kort och mycket, mycket mer.

3. Ska vi leka matte? av Kristin Dahl (1998)

Mycket av det som Anton och Julia gör är faktiskt rena matten. De hoppar hage, målar clowner, gör godis och leker gissningslekar. De hjälper varandra att hitta lösningar.

För ibland är matte lite finurligt. Men det är ju det som är spännande också.

Se även  3 barnböcker om hajar värda att spana in

Kristin Dahls tredje mattebok vänder sig till de yngre barnen, från sex år och uppåt. Perfekt för familjen att leka tillsammans. Illustrationer i fyrfärg.

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇