3 barnböcker om påsk att spana in

1. Glad påsk!: roligt påskpyssel med klistermärken av Fiona Watt (2011)

En härlig påskpysselbok med påskharar, äggletning, hönor och kycklingar.

Med över 450 klistermärken får du bl a skapa en påskhattparad, dekorera påskägg, fylla en marknad med saker man äter och pyntar med till påsk och hjälpa påskhararna att förbereda sig inför påsken. En stor fin pysselbok som räcker hela påsklovet !

2. Varför firar vi påsk, mormor? av Mia Zetterlund (2017)

Det är påskafton och Elsa och Erik är barnvaktade av mormor och morfar.

Det har varit världens roligaste dag, men nu är det dags att sova och Erik frågar lite sömnigt: – Men mormor, varför firar vi påsk egentligen?

Se även  3 barnböcker om tåg att spana in

Det blir början på ett speciellt samtal om varför vi firar påsk.

De pratar om de första människorna, om Jesus och ormar, för att inte tala om ormserum och vad som egentligen hände i den underbara trädgården.

Och om att vara bästa kompis med Gud och att vara allergisk. Dessutom kan man ju ärligt fråga sig vad antikkoppar har med Jesus att göra?

Frågan om varför vi firar påsk är en viktig fråga som kanske inte är helt självklar för alla i dagens samhälle. Förhoppningen är att den här boken ska vara en hjälp för alla som någon gång funderat över detta.

På ett tydligt, finurligt och roligt sätt berättar boken om vad synden kommer ifrån och vad som hände i Edens lustgård, men också om vad Jesus egentligen gjorde på korset för oss.

Se även  2 barnböcker om ugglor att läsa

MiA Zetterlund arbetar som diakon och det här är en bok hon hoppas ska vara till god hjälp både för skolor och församlingar för att förklara evangeliets viktigaste budskap.

Författaren MiA Zetterlund jobbar som diakon i Linköping, när hon inte skriver. Hon har tidigare gett ut fantasyromanen Tidsboken på Pärlan. Hennes valspråk är: ?Det är bättre att stava som en kråka än som ett ordbehandlingsprogram, men inte kunna flyga i fantasin?. Besök gärna hennes blogg: http://www.miasförfattarkvistar.se/

Illustratören Rainer Paakkinen har tecknat sedan väggarna i hallen blev nedkladdade med mammas läppstift. ?Jag älskar när andra reser i bilder som jag har skapat.?

3. Glad påsk! av Neville Astley, Mark Baker (2020)

Greta Gris önskar glad påsk med massor av roligt påskpyssel!

Äntligen påsk och dags för äggjakt. Men var gömmer sig alla ägg?

Hjälp Georg, Greta och alla deras vänner att leta. När du hittat alla ägg kan du också göra en påskkyckling, måla ett vackert påskägg och sjunga med i Gretas alldeles egna sång!

Se även  3 barnböcker om troll du måste läsa

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇