3 barnböcker om bin värda att läsa

1. Stora boken om bin av Piotr Socha (2017)

Stora boken om bin, en bok i jätteformat, innehåller allt du kan vilja veta om binas historia, livscykel och anatomi. Men även om binas plats i vår mytologi och inom läkemedelskonsten.

Den innehåller stora vackra illustrationer av bin och dess levnadsmiljö, av blommor, frukter och djur som är viktiga för bin, samt av biodling och honungstillverkning.

Stora boken om bin är ett praktverk i stort format som lämpar sig för nyfikna läsare i alla åldrar. De rikt illustrerade uppslagen gör boken till en informativ faktakälla även för den som kanske ännu inte lärt sig läsa på egen hand.

Se även  3 barnböcker om cirkus värda att läsa

Dessutom bjuder författaren på några recept på smarriga honungskakor!

Illustrationerna är i sanning imponerande, och minst lika detaljerade som texterna. Och det är förstås bilderna som gör denna bok.

De är mästerligt utförda, med vackra färgställningar på storslaget tilltagna papperssidor.

– Nina Solomin, Upsala Nya Tidning

2. Lätta fakta om bin, humlor och getingar av James MacLaine (2013)

Hur blir det honung? Vad äter bin? Det och mycket mer lär du dig i boken som är fylld av spännande fakta, detaljrika illustrationer och fotografier. Läs också: Lätta fakta om elefanter, Lätta fakta om väder och Lätta fakta om hajar. ”… väcker på ett lockande sätt intresse för ett faktaområde…” Piroska Bakran, BTJ-häfte 10114448, om Lätta fakta-serien.

3. Boken om bin av Charlotte Milner (2018)

Det har funnits bin i ungefär 100 miljoner år, alltså mycket, mycket längre än det har funnits människor och även vissa dinosaurier!

Se även  Lär barn division med 3 bra böcker

Bin är insekter som har stor betydelse för vår planet och det handlar om det speciella förhållandet mellan bin och växter. Men många bin är på väg att försvinna…

Låt oss ta reda på lite mer om bin, och varför det nu finns färre som surrar runt…

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇