Lär barn division med 3 bra böcker

Vi anser böcker vara det bästa sättet att lära barn division snabbt.

1. Sätt in stöten! Division av Görel Hydén, Hanne Solem (2013)

Sätt in stöten! är en fristående serie som ger systematisk träning i beräkningar med de fyra räknesätten. Häftena innehåller enkla instruktioner och träningsmoment i små steg.

Uppgifterna är upplagda så att eleverna får se ett exempel, sedan följer träning på den enskilda momentet och slutligen får eleven använda sitt kunnande i benämnda uppgifter.

Se även  3 barnböcker om NPF att spana in

Varje häfte har sju kapitel. Det sjunde kapitlet i varje häfte kan antingen användas som en repetition eller som ett test. Sist i häftet finns en sida med ”Öva mer!”

Serien är i första hand riktade till elever i årskurs 3?6, men även äldre elever kan givetvis använda materialet för repetition.

Häftena är på 16 sidor och i fyrfärg.

2. Division av Mirvi Unge Thorsén (2021)

I häftet Division får eleverna möjlighet att träna på de division, både som delningsdivision och innehållsdivision. Häftet tar också upp sambandet med multiplikation.

3. Lärarhandledning Multiplikation och division av Mirvi Unge Thorsén (2021)

Denna lärarhandledning är uppbyggd på samma sätt som övriga lärarhandledningar i denna serie. Den här stödjer två häften, Multiplikation och Division.

Se även  3 grymma vattenmålarböcker du bör köpa till ditt barn

Utrymmet i elevhäftena är begränsat och om en elev inte har förstått ett moment, är det viktigt att han eller hon får fortsätta arbeta med det momentet tills han/hon behärskar det. I lärarhandledningen finns förslag på alternativa övningar och många kompletterande kopieringsunderlag. De flesta av dessa är i form av olika spel.

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇