Livet efter dig som ljudbok GRATIS i 7 dagar

Just nu kan du lyssna på Livet efter dig som ljudbok gratis i hela 7 dagar via ljudbokstjänsten Nextory, något vi är väldigt måna att tipsa om då vi tycker det är en helt fantastisk deal. Se även till att kika på vår stora jämförelse av de olika svenska ljudbokstjänsterna.

Klicka på knappen nedan för att tas direkt till ljudboken hos Nextory.

Livet efter dig av Jojo Moyes

Lou Clark och Will Traynor är så olika man kan vara. Lou bor hemma och försörjer sina föräldrar med lönen från det lilla kaféet där hon jobbar. Hon har inga ambitioner utanför den lilla stad där hon bott i hela sitt liv.

Will var en atletisk A-personlighet, framgångsrik aktiemäklare med toppjobb i London och snygg flickvän. Tills en motorcykelolycka tog ifrån honom alltsammans.

När Lou blir arbetslös tar hon jobbet som Wills sällskapsdam enbart för att hon inte kan hitta något annat, och hon behöver verkligen pengarna. Hon har ingen aning om hur hon ska hantera den dystre, oförskämde man som hon anställts för att ta hand om under dagarna, och han föraktar den illa klädda, pladdriga tjej som hans mor anställt i ett genomskinligt försök att pigga upp honom.

Will har bestämt sig – hans liv är trångt och glädjelöst, och han vet exakt hur han ska få slut på alltihop. Lou bestämmer sig i sin tur för att få Will att ändra sig.

Ingen av dem vet att de kommer att förändra varandra för alltid.

Livet efter dig är tillgänglig som ljudbok.


Livet efter dig: Introduktion

En natt efter jobbet dricker Louisa mycket vin och klättrar upp på sitt tak, samtidigt som hon tänker på sin sorg över Wills död. Hon skräms av en flickröst som får henne att snubbla och falla två våningar nerför sin byggnad. Ambulanspersonal tar Louisa till sjukhuset och hennes familj kommer för att besöka henne. När hon skrivs ut från sjukhuset återvänder Louisa till sin hemstad Stortfold för att bo med sin familj. När hon mår bättre bestämmer hon sig för att flytta tillbaka till London och hennes familj går med på villkoret att hon deltar i sorgrådgivning.

Se även  Att skapa vinnare som ljudbok GRATIS i 7 dagar

Efter en rådgivningssession på Moving On Circle, stöter Louisa på Sam, en av ambulanspersonalen som räddade hennes liv efter att hon ramlade från taket, och de börjar dejta. Sam är där för att hämta sin brorson Jake, men både Louisa och läsaren antar felaktigt att Sam är Jakes far. I rådgivningssessionerna berättar Jake om sin far som deltar i en serie tillfälliga sexuella affärer som ett resultat av sin sorg över Jakes mammas död. Detta leder till att Louisa av misstag tänker på Sam som en kvinnokarl.

En natt i sin lägenhet får Louisa besök av en tonårsflicka som heter Lily Houghton-Miller som påstår sig vara Will Traynors dotter. Louisa besöker Lilys familj och upptäcker att hennes mamma, Tanya, aldrig berättade för Will att han hade en dotter. Efter att ha sett hur självisk och ovänlig Lilys mamma är, bjuder Louisa in Lily att stanna hos henne ett tag. Louisa gör försök att introducera Lily för Wills familj medan Lilys beteende blir allt mer oberäkneligt. Lily anländer berusad mitt i natten, lånar klädesplagg med sentimentalt värde av Louisa utan att fråga och bjuder in främlingar tillbaka till lägenheten för en fest utan Louisas tillåtelse. När Louisa upptäcker att hennes mormors smycken har blivit stulna, sparkar hon ut Lily ur lägenheten.

Samtidigt konfronterar Louisa Sam om hans kvinnoskapande beteende och upptäcker att han är Jakes farbror, inte mannen som Jake pratar om i rådgivningssessionerna. Efter att detta missförstånd har klarats upp blir deras förhållande mer seriöst och Louisa oroar sig för att hon sviker Will. Louisa upptäcker att Lily har anlagt en trädgård åt henne på taket av byggnaden. Louisa känner sig skyldig över deras argument och besöker Lilys familjehem för att be om ursäkt, bara för att upptäcka att Lily har försvunnit.

I ett kapitel berättat ur Lilys perspektiv upptäcker läsaren förklaringen till Lilys oberäkneliga beteende: Lily utpressas på grund av ett sexuellt explicit fotografi. Med Sams hjälp hittar Louisa Lily och hon förklarar om utpressningen. Sam och Louisa hjälper Lily genom att hota mannen som utpressar henne och förstöra telefonen som har den enda kopian av fotografiet på sig. Louisa erbjuds ett jobb i New York men hon tackar nej för att ta hand om Lily. Kort därefter skriver Wills mamma, Mrs Traynor, in Lily på en ny internatskola och Lily flyttar ut från Louisas lägenhet.

Se även  Fyrmästarens dotter som ljudbok GRATIS i 7 dagar

Sam blir skjuten i en gängrelaterad incident i London och utsikten till hans död får Louisa att inse hur mycket hon älskar honom. Hon erbjuds ett annat jobb i New York som hon planerar att tacka nej till för att kunna vara med Sam, men Sam säger till henne att hon måste ta jobbet och att de kan ha ett långdistansförhållande. I det sista kapitlet tar Louisa ett flyg till New York för att börja sitt nya liv.

Livet efter dig: Recension & handling

Lazarus börjar med en ström av överdrivet våldsamma mord i vigilantestil på platser så långt ifrån varandra som Oslo, Ystad och St Petersburg. Det finns ingen anledning att koppla dessa dödsfall till Walter, som Linnas kollega, den ursnygga blonda polisen Saga Bauer, dödade i slutet av The Sandman. Men när Linnas nummer hittas på en av de mördade männens smartphones och hans avlidna frus skalle upptäcks i ett offers djupfrys, inbillar han sig det värsta och drar slutsatsen att Walter måste ha överlevt. Men ingen annan – särskilt inte Saga – tror att det är möjligt.

Precis som med de tidigare böckerna är Lazarus skriven i det snabba och rasande tempot i korta, bitiga kapitel som snabbt rör sig mellan karaktärer och scener för att öka spänningen. Detta ger dem en intensiv, filmisk känsla.

Karaktärer, även mindre, är välutvecklade och trovärdigt felaktiga med smärtsamma förflutna. Handlingen är också ganska snurrig, så varför dessa böcker inte har förvandlats till vanliga filmer eller en TV-box är någons gissning. Visst har Scandi noir inte haft sin dag riktigt än?

Se även  8 ljudböcker om psykopater du måste lyssna på [GRATIS]

Även om Lazarus kan läsas som en fristående, är den roligare när den läses som en uppföljare till The Sandman. Men var varnad: det är ganska blodtörstigt. Jag la ihop det.

Livet efter dig: Sammanfattning

Alexander och Alexandra Ahndoril har skämt bort oss under hela sin författarkarriär med sina fascinerande, högoktaniga thrillers från den ökända Joona Linna-serien och de misslyckas aldrig med att förvåna sina lojala fans med sina fantastiska berättelser och fantastiska handlingar.

Lazarus är den sjunde delen i denna fantastiska serie skriven av den svenska giftduon och en av de bästa när det gäller handling och karaktärisering. Dessutom signalerar denna roman återkomsten av en av de mest skrämmande skurkkaraktärerna i nordisk kriminallitteratur, den ondskefulle Jurek Walter som vi ansåg vara död efter slutet av den fjärde boken i serien, Sandmannen.

Jurek Walter, Joona Linnas ärkefiende, sköts tre gånger i bålen av Saga Bauer och fördes sedan bort av floden samtidigt som hans tvillingbror, Igor, avrättades av Joona i sitt gömställe. Även om Jureks hela kropp aldrig återfanns såg vi i Stalker (#5) att Saga har hittat några definitiva bevis som bevisade bortom allt tvivel att Jurek var borta en gång för alla. Ändå, som titeln på den här boken antyder, har Jurek kommit tillbaka från de dödas land för att spöka och utkräva sin hämnd från både Joona och Saga.

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇